Bottom post of the previous page:
A kto to był ten Khand? :PMuszę przyznać, że Nordata się wyrobiła. :)
Moderator: Ambasadorzy
Bottom post of the previous page:
A kto to był ten Khand? :PA taki jeden sarmacki Księć Senior, znany głównie z wyjebania systemu po abdykacji. Teraz sobie Lumerii system robi...
Panie Nordatczyku, wybory są dla Sarmatów. Dla Pana jest wchodzenie wszystkich kandydatów.Kamiljan de Harlin pisze: ↑03 mar 2023, 11:13 Liczę na dużo zgłoszeń, żebyśmy mieli ciekawe wybory z prawdziwego zdarzenia, zamiast przyjęcia do parlamentu każdego kandydata.

To jakie były kulisy powstania Unii w takim razie i co organ ma móc robić?? Bo nie czytałem statutu tej Unii nawet, bo nie wiem gdzie go szukać. Jak ktoś podrzuci, to będę wdzięczny.Joahim pisze:Olso niezbyt potrafię sobie wyobrazić te "ciekawe wybory" do organu który de facto chuja może.
http://forum.nordata.pl/topic/632-i-pos ... mment-8555Vladimir Agucko pisze: ↑03 mar 2023, 18:53 Bo nie czytałem statutu tej Unii nawet, bo nie wiem gdzie go szukać. Jak ktoś podrzuci, to będę wdzięczny.
Kulisy są takie, że Południowce, Kiriania i Czesnorad zaczęły, a Hawiland i Insulia się dorzuciły.
Generalnie Parlament robi za organ doradczy państw Unii, czyli służy do siedzenia i udawania że się coś znaczy. Jego jedyna w zasadzie rzeczywista władza to przyjmowanie państw do UN i ewentualnie państw z tego UN wyrzucanie.

Ano przylazł jeden bez drugiego pożal się Boże Imperator Kiriański i zaczął grzebać w panelu administracyjnym. Grzebał, grzebał i zjebał, i forum Kirianii szlag trafił.

A czy Ci, co tworzą Unię Nordacką pamiętają czym było OPM?Joahim pisze:Generalnie Parlament robi za organ doradczy państw Unii, czyli służy do siedzenia i udawania że się coś znaczy. Jego jedyna w zasadzie rzeczywista władza to przyjmowanie państw do UN i ewentualnie państw z tego UN wyrzucanie.
Tak było, nie zmyślasz. Śmieszne jest natomiast to że niedawno odkryłem kopię tego forum na jednej ze swoich testowych stronek. Jestem w trakcie dowiadywania się ile przetrwało, ale chyba wszystko, więc wkrótce może zostać udostępnione jako archiwum.Joahim von Ribertrop pisze: ↑04 mar 2023, 00:59Ano przylazł jeden bez drugiego pożal się Boże Imperator Kiriański i zaczął grzebać w panelu administracyjnym. Grzebał, grzebał i zjebał, i forum Kirianii szlag trafił.
Nie. Najstarszy wirtualnie z obywateli UN to będzie... Chyba Waksman, ale on to (o tym ile się nie mylę) rok 2017.Vladimir Agucko pisze: ↑04 mar 2023, 01:58 A czy Ci, co tworzą Unię Nordacką pamiętają czym było OPM?
Jestem zaskoczony. Ostatnio większość rzeczy na mikronacje.info raczej nie działało niż działało...Dobrze pamiętałem, że jeszcze schemat organizacyjny się zachował.

Ale przecież Waksman się udzielał na starym forum Muratyki w 2014Joahim von Ribertrop pisze: ↑04 mar 2023, 15:57Nie. Najstarszy wirtualnie z obywateli UN to będzie... Chyba Waksman, ale on to (o tym ile się nie mylę) rok 2017.Vladimir Agucko pisze: ↑04 mar 2023, 01:58 A czy Ci, co tworzą Unię Nordacką pamiętają czym było OPM?