| Author |
Og³oszenie administracyjne |
Mateusz Walczak

|
| Posted on 31.08.2007 19:34:20 |
|
|
Witam,
W zwi±zku z wyst±pieniem z OPM Brugii, Austro-Wegier oraz Surmenii zbanowa³em konta ich reprezentantów. Zbanowa³em konta, gdy¿ nie bêdaæ reprezentantami nie maj± oni prawa wypowiadaæ siê na Forum. Je¶li za¶ który¶ z krajów wyrazi chêæ powrotu, konta zostan± odbanowane (dlatego nie usuwa³em ca³kowicie)
Proszê te¿ o to, aby nowe kraje cz³onkowskie ustosunkowa³y siê w sprawie ich reprezentantów, najlepiej w swoich biurach na Forum.
Pozdrawiam
Mateusz Walczak,
Ksi±¿ê Elfidy |
|
| Author |
RE: Og³oszenie administracyjne |
Mateusz Walczak

|
| Posted on 03.04.2008 19:45:56 |
|
|
Podbijam ten temat, bo moim zdaniem nie ma sensu zak³adaæ nowego, tylko kontynuowaæ ten. Chcia³bym poruszyæ kwestie administracji forum. Powsta³ Sekretariat i dlatego mo¿liwo¶æ Rejestracji ma ka¿dy.
Tylko mam tak± uwagê. Bo zdarzaj± siê ju¿ przypadki, gdy ka¿dy mo¿e siê zarejestrowaæ, a wypowiada siê w tematach innych ni¿ tych w Sekretariacie. Tak samo, w OPM jest sporo u¿ytkowników, którzy s± po prostu nieaktywni. Nie mówi± o tych mówi±cych rzadziej, ale o zup³nie nieaktywnych, którzy nie pisali od ponad pó³ roku czy nawet nie pisali wcale. My¶lê, ¿e nale¿y z tym wreszcie zrobi porz±dek, tzn. usun±c wszystkich nieaktywnych od powiedzmy 3-4 miesiêcy, zmodyfikowaæ grupê "Reprezentanci" tak, aby mogli oni pisaæ we wszystkich w±tkach, za¶ pozosta³ym daæ mo¿liwo¶æ wypowiadania siê jedynie w sekretariacie i ew. w kawiarni.
Proszê o opinie.
Pozdrawiam
Mateusz Walczak,
Ksi±¿ê Elfidy |
|
| Author |
MichalORhada

|
| Posted on 03.04.2008 23:02:12 |
|
|
Wasza Ekscelencjo - uwa¿am, ¿e pomys³ jest rozs±dny i wprowadzi on pewien porz±dek. na forum.
(-) Micha³ O'Rhada
Lord Protektor Wolnej Republiki Morvan
 |
|
| Author |
Patryk I

|
| Posted on 04.04.2008 02:41:31 |
|
|
Równie¿ popieram ten pomys³.
Król Natanii
Patryk I Labacki |
|
| Author |
Meisande V Gvandoya

|
| Posted on 04.04.2008 06:34:50 |
|
|
Zdecydowanie popieram.
(-) Meisande V Gvandoya
Królowa Samundy |
|
| Author |
pawelabrams

|
| Posted on 04.04.2008 14:51:15 |
|
|
Popieram...
Prezydent Interlandu
http://www.republikainterlandu.co.cc |
|
| Author |
Piotr Koscinski

|
| Posted on 04.04.2008 16:16:59 |
|
|
Wspólnie z Dyrektorem Gabinetu przeanalizujemy sytuacjê - i zadzia³amy.
diuk Piotr Ko¶ciñski
Sekretarz Generalny
Organizacji Polskich Mikronacji |
|
| Author |
Mateusz Walczak

|
| Posted on 11.05.2008 09:13:15 |
|
|
Czas mija, min±³ ju¿ ponad miesi±c od mojej propozycji i dalej nic. Martwi mnie to, bo pojawiaj± siê kolejne osoby, które pisz± gdzie chc± mimo, ¿e ich kraje nie s± cz³onkami OPM. Stwórzmy jasne regu³y naszej administracji na forum. Jest 93 u¿ytkowników forum - a ilu jest aktywnych? Góra 15-20. Pozosta³ych, czyli tych, którzy na forum nie pisali lub nie pojawiaj± siê od jakiego¶ czasu usuñmy. Zablokujmy udzia³ nowym u¿ytkownikom w dyskusjach - "krol genovi" (swoj± drog±, ¿eby nazwaæ kraj Genovi±, trzeba jeszcze wiedzieæ jak siê go w dope³niaczu odmienia) wypowiada siê w Sali Ekonomicznej i nikt nie widzi problemu. W temacie o Rotrii wypowiada³o siê ju¿ kilka osób z tego¿ kraju. Ustalmy, ¿e strona, która zg³asza w sekretariacie jaki¶ wniosek mo¿e mieæ jednego przedstawiciela do prowadzenia rozmów na forum do czasu rozpatrzenia wniosków.
Ja popieram tak± otwarto¶æ OPM na nowych cz³onków, otwarcie Sekretariatu. Tylko otwieraj±c forum na nowych musimy braæ pod uwagê pewne sytuacje, które mog± sie zdarzyæ. Dlatego jeszcze raz apelujê, aby nowo zarejestrowany u¿ytkownik móg³ pisac tylko w Sekretariacie i Kawiarni.
Pozdrawiam
Mateusz Walczak,
Ksi±¿ê Elfidy |
|
| Author |
Ksiaze Genovi

|
| Posted on 11.05.2008 09:50:35 |
|
|
nie no na to muszê odpowiedzieæ... Nazwê wybiera osoba zak³adaj±c pañstwo a nie w³a¶ciciele innych pañstw jest to moja sprawa jak moje pañstwo siê nazywa bo to moje pañstwo nie wasze czepiajcie siê lepiej swoich nazw Pañstw
Genovia to kraj wspania³y lecz smutny po stracie króla  |
|
| Author |
MIvG

|
| Posted on 11.05.2008 11:02:35 |
|
|
|
"krol genovi" (...) wypowiada siê w Sali Ekonomicznej i nikt nie widzi problemu.
Ja osobi¶cie podnosi³em ju¿ jednym z w±tków, ¿e Krol Genovi nagminnie lamie zasady panujace w OPM.
Z powa¿aniem,
(-) Maksymilian I, Król Brugii |
|
| Author |
Mateusz Walczak

|
| Posted on 11.05.2008 12:33:50 |
|
|
|
krol_genovi napisa³/a:
nie no na to muszê odpowiedzieæ... Nazwê wybiera osoba zak³adaj±c pañstwo a nie w³a¶ciciele innych pañstw jest to moja sprawa jak moje pañstwo siê nazywa bo to moje pañstwo nie wasze czepiajcie siê lepiej swoich nazw Pañstw
Nie czepiam siê nazwy, "czepiam siê", jak to WKW uj±³, polszczyzny prezentowanej przez WKW. Naprawdê, warto, aby przed wys³aniem maila/postu sprawdziæ, czy nie ma jaki¶ b³êdów. Ka¿demu mo¿e siê zdarzyæ jaki¶ b³±d, ale ju¿ JKM Maksymilian zwraca³ uwagê na t± pisowniê, która jak widaæ nie tylko mnie razi w oczy. Jest WKW królem nowo powsta³ego pañstwa, chce WKW, aby¶my traktowali Genoviê powa¿nie, natomiast czy mo¿emy na podstawie tego, co WKW prezentujê? Nie s±dzê.
Pozdrawiam
Mateusz Walczak,
Ksi±¿ê Elfidy |
|
| Author |
Ksiaze Genovi

|
| Posted on 11.05.2008 13:09:48 |
|
|
Genovia to nie polska nazwa a przed wys³aniem posty sprawdzam.
Genovia to kraj wspania³y lecz smutny po stracie króla  |
|
| Author |
Bogusj

|
| Posted on 11.05.2008 16:45:15 |
|
|
MIvG napisa³/a:
"krol genovi" (...) wypowiada siê w Sali Ekonomicznej i nikt nie widzi problemu.
Ja osobi¶cie podnosi³em ju¿ jednym z w±tków, ¿e Krol Genovi nagminnie lamie zasady panujace w OPM.
Muggler ma racje, mo¿na co¶ zrobiæ z tym fantem? Np. zablokowaæ osobnika? Genovia chce do³±czyæ do OPM a ju¿ teraz nie przestrzega naszych zasad i przepisów. Najwy¿sza pora respektowaæ nasze prawa.
Wielki Triumwir Triumwiratu Erboki,
Bogusj de Cubalibre |
|
| Author |
FJ II

|
| Posted on 11.05.2008 19:41:54 |
|
|
Czy¿ naprawdê dla WE najwa¿niejsze s± zasady ortografii? Przyjmijmy, ¿e Genovia odmienia siê tak jak planeta Ziemia. Oczywi¶cie, zasady s± najwa¿niejsze, ale wiem doskonale, ¿e szacowny duperelizm, choæ wywodzi siê od austriackiego urzêdnika du Pereille'a, to jednak nie jest tak bardzo potrzebny.
(-) FJ II, I. R. |
|
| Author |
Percian de Wega

|
| Posted on 11.05.2008 20:33:19 |
|
|
Jednak OPM to organizacja o jêzyku urzêdowym polskim i my¶lê, ¿e nale¿a³oby przestrzegaæ regulaminu OPM i zasad pisowni jêzyka polskiego. Podej¶cie WKW Genovii jest co najmniej ma³ostkowe co do zaistnia³ej sytuacji w jakiej znalaz³a siê Genovia. Wnoszê wniosek o zablokowanie Króla Genovii na forum OPM.
P.S. Wypowied¼ Króla Genovii zawiera 11 b³êdów (tyle naliczy³em, ale z pewno¶ci± jest ich wiêcej).
Percian de Wega
Dyrektor Gabinetu SG OPM
Jego Królewska Mo¶æ Senior
Królestwa Elderlandu |
|
| Author |
Piotr Koscinski

|
| Posted on 12.05.2008 15:26:16 |
|
|
Ekscelencje,
Proponujê poniechaæ sprawdzania prawid³owo¶ci wyst±pieñ Króla Genovii. My¶lê, ¿e mamy wa¿niejsze sprawy.
Natomiast faktycznie, nie-cz³onkowie OPM mog± zabieraæ g³os jedynie w Sekretariacie oraz kawiarni Pod Geoid±. I proszê siê do tego stosowaæ!
diuk Piotr Ko¶ciñski
Sekretarz Generalny
Organizacji Polskich Mikronacji |
|
| Author |
Mateusz Walczak

|
| Posted on 12.05.2008 22:26:52 |
|
|
|
Piotr Koscinski napisa³/a:
Ekscelencje,
Proponujê poniechaæ sprawdzania prawid³owo¶ci wyst±pieñ Króla Genovii. My¶lê, ¿e mamy wa¿niejsze sprawy.
Natomiast faktycznie, nie-cz³onkowie OPM mog± zabieraæ g³os jedynie w Sekretariacie oraz kawiarni Pod Geoid±. I proszê siê do tego stosowaæ!
Tak, s± wa¿niejsze sprawy, ale trzymajmy poziom.
A teraz tego nie robimy. Jeste¶my niekonsekwentni. Nie pierwszy raz zdarza siê, gdy "krol genovi" wypowiada siê tam, gdzie nie trzeba. Ponadto. Je¶li kto¶ ma z³o¿yæ wniosek - to niech go z³o¿y i ¶ledzi dyskusje, je¿eli s± pytania do przedstawiciela, to niech odpowie, ale bycie adwokatem Rotrii i wiele innych postów tam gdzie nie trzeba, to ju¿ niezbyt dobre.
Moim zdaniem najprostszym rozwi±zaniem bêdzie zamkniêcie pisania dla nie-Cz³onków OPM w innych tematach. My mo¿emy im zabraniaæ, a oni wystrychn± nas (jak teraz) na dudka, bêd± pisaæ posty, ¶miaæ siê nam w twarz, a my bêdziemy tylko prosiæ i apelowaæ.
Pozdrawiam
Mateusz Walczak,
Ksi±¿ê Elfidy |
|
| Author |
Piotr Koscinski

|
| Posted on 13.05.2008 10:32:20 |
|
|
S³usznie, tak zrobimy.