Print thread view
OPM - Organizacja Polskich Mikronacji | Gmach Narodów | VRP
Page 3 of 4 < 1 2 3 4 >
Author RE: Wielki kryzys polityczny w VRP
Lukan

Member

Posted on 30.12.2008 01:01:48
Ja ju¿ prezydentem nie zamierzam byæ. Odszed³em z VRP i nie zamierzam powracaæ. Je¶li jestem uwa¿any za trutnia i prawie nikt nie jest w stanie zrozumieæ, w czym tkwi problem to nie moja wina. Ja nikogo na przymus do swoich racji nie bêdê przekonywa³. Szkoda mojego czasu i nerwów. Dziêkujê za ten raport. To ju¿ powinno trochê rozja¶niæ tej bandzie z JR, ¿e moje odwo³anie by³o bezprawne. Je¶li chodzi o przysz³o¶æ VRP, to raczej maluje siê ona w czarnych barwach. Nie chce skazywaæ od razu na koniec, ale patrz±c na to, kto tam zosta³ trudno mieæ nadzieje na odbudowe tego kraju.

Prezydent VRP
Send Private Message
KM

Member

Posted on 30.12.2008 11:43:43
No tylko licz siê pan ze s³owami co do tej bandy z JR!

A co do VRP to jakby choæ jeden dyplomata OPM ruszy³ siê i przyby³ na VRP to zobaczy³by, ¿e VRP chce ¿yæ i ma wolê walki. A z raportu nic siê konkretnego nei dowiedzia³em oprócz steku dziwnych domniemañ
Send Private Message
daniochas

Member

Posted on 30.12.2008 11:53:12
Chcia³bym zaznaczyæ, ¿e £ukaszowi usuniêto konto na jego w³asn± wolê.

Prezydenta usunêli¶my bezprawnie. Ale cel u¶wiêca ¶rodki. Nazywa nas "band± z JR", nie pamiêtaj±c, ¿e JR zosta³a po³±czona z ZP przed kilkoma miesi±cami. I tego nie pamiêta Prezydent pañstwa! Teraz byæ mo¿e zrozumiecie moje powody.
www.vrp.hostingas.in/forum Send Private Message
Lukan

Member

Posted on 30.12.2008 11:59:11
Nazwa³em was z banda z JR ,czyli chodzi mi o dawnych jej cz³oków(KM, ciebie i Staro¿ytnego). Nazwa³em was tak bo inaczje nie mozna by³o was uj±æ, a Zenka w ten harmider nie w³±czam. I nie odmniemania tylko raport jasno pokazuje, ¿e zosta³em odwo³any z funkcji Prezydenta. A jak tak mówisz Danielu ,¿e cel u¶wiêca ¶rodki. To czemu odsuniêcie od Administratora Tomasza i ciebie nie mog³o byc celem u¶wiêcaj±cym ¶rodki?

Prezydent VRP
Send Private Message
daniochas

Member

Posted on 30.12.2008 12:07:40
A temu, ¿e my nie usunêli¶my 90% forum, tego dokona³e¶ ty.

A Kazimierz Modliñski w swoim czasie by³ z JR wypêdzony, je¶li nie pamiêtasz. jak ju¿ wolisz nas uj±æ w jedno, to nazwij nas Pomponiastymi czapeczkami :-P
Lukan

Member

Posted on 30.12.2008 12:15:12
Ale mi nie chodzi o usuwanie forum, tylko osamym odsuniêciu od administratora.

Dobra zaczne was nazywaæ zorganizowana grupa przestepcza Poponistycznych czapeczek.

Prezydent VRP
Send Private Message
daniochas

Member

Posted on 30.12.2008 12:24:09
Poponistycznych
pomponiastych

Ale mi nie chodzi o usuwanie forum

Usun±³e¶ 90% forum, a teraz p³aczesz, ¿e jak to tak, ciebie usuniêto, bo odebra³e¶ prawa admina? Móg³by¶ odebraæ prawa admina, ale po co ty wtedy robi³e¶ prowokacjê, mówi±c, ¿e my dokonali¶my przewrotu, choæ wszystko by³o dzie³em twoich r±k?

P.S. A gdzie obiecane przez ciebie si³y porz±dkowe OPM? Gdzie przywrócenie ciebie do w³adzy?
Edited by daniochas on 30.12.2008 12:25:58
Lukan

Member

Posted on 30.12.2008 12:32:32
Jak ty nie nie rozumiesz, ¿e to by³y wolne ¿arty. A Zenka powinienem osobi¶cie udusiæ za pokazywanie publicznie naszych wybowiedzi. Ja lu¼no rozmawia³em z Zenkiem. On sobie stri³ ¿arty, to ija sobie stroi³em ¿arty.

A wasz przewrót by³o propowkacj± wykonana przez was. Wasze tak chamskie ataki by³y bezpodstawne. Jeste¶cie ponuraki i buntownicy. Utorzsamacie siê z tym wszytkim z³ym co dawni mieszkañcy VRP.

Prezydent VRP
Edited by Lukan on 30.12.2008 12:35:34
Send Private Message
daniochas

Member

Posted on 30.12.2008 12:36:05
Nie uwa¿am, ¿e zaliczenie nas ze Staro¿ytnym do grupy "Dyktatorzy", a przekwalifikowanie siebie do ministrów, a potem tr±bienie, ¿e to przewrót, jest ¿artem.
Lukan

Member

Posted on 30.12.2008 12:40:52
Ja juz nie wspomnie ile sobie ty ¿artów robi³e¶. Jak nie potrafisz nic nie zrozumieæ. I wszytko odbija sie od ciebie jak od ¶ciany to nie moja wina.

Prezydent VRP
Send Private Message
daniochas

Member

Posted on 30.12.2008 12:51:51
A przypomnij mi choæ jeden ¿art tego typu.
Lukan

Member

Posted on 30.12.2008 13:04:18
Majstrowanie w referendum.

Prezydent VRP
Send Private Message
daniochas

Member

Posted on 30.12.2008 13:26:13
To nie by³ ¿art, to by³ mój b³±d, wynikaj±cy z tego, ¿e nie chcia³em dymisji Mateusza, bo nie widzia³em po tym perspektyw dla VRP. I zauwa¿, ¿e swoje b³êdy przyznajê, w odró¿nieniu od Ciebie, mój generale.
JKM Pet von Wingen

Member

Posted on 30.12.2008 13:26:54
Przepraszam ¿e siê wtr±cam, ale nie s±dzê ¿e to jest miejsce na tego typu rozmowy i obrzucanie siê nawzajem obelgami i tak zwanym gnojem.
S±dzê ¿e w takiej organizacji jak ta powinny byæ zachowane pewne zasady kultury osobistej by nie zrobi³o siê z tego forum jakie¶ zbiorowisko fanów pudelka.
Dlatego prosi³ bym o jak±¶ merytoryczn± dyskusjê na poziomie, a tego typu zabawy ¿e ty mi to ja tobie to prosi³ bym przenie¶æ do swojego forum czy gdziekolwiek indziej.

Jego Królewska Mo¶æ Patrik II
Król Federacji Królestwa Elderlandu, najwy¿szy przedstawiciel Luskanii, Croran i Monderii, Do¿a Amwelandi.

Delegat KE przy OPM
Send Private Message
Piotr Koscinski

Admin

Posted on 30.12.2008 13:30:52
1. Proszê o zaprzestanie k³ótni w sprawie VRP na tym forum!
2.
Prezydenta usunêli¶my bezprawnie. Ale cel u¶wiêca ¶rodki.

Skoro prezydent zosta³ usuniêty bezprawnie, to VRP ma prezydenta i jest nim Pan Nowocieñ. Je¶li Pan Nowocieñ nie zamierza byæ prezydentem VRP, to oczywi¶cie trzeba uszanowaæ jego wolê; jednak¿e wszystkie akty prawne wydane celem odsuniêcia go od w³adzy s± nielegalne - i wszelkie dzia³ania podejmowane przez inne w³adze VRP po wydaniu tych nielegalnych aktów prawnych równie¿ s± nielegalne.
3. Konkluduj±c - OPM powinna uznaæ, ¿e Piêciopolska znajduje siê obecnie w stanie nielegalnie dokonanego zamachu stanu; warunkiem powrotu do normalno¶ci jest anulowanie nielegalnych aktów prawnych i demokratyczne wybory przy udziale miêdzynarodowych obserwatorów.

diuk Piotr Ko¶ciñski
Sekretarz Generalny
Organizacji Polskich Mikronacji
265674057 Send Private Message
daniochas

Member

Posted on 30.12.2008 13:33:59
Demokratyczne wybory obecnie ju¿ trwaj±. 2 stycznia referendum nad now± konstytucj±.
Lukan

Member

Posted on 30.12.2008 13:40:15
Ty chyba Danielu jeste¶ g³uchy. Chodzi o to, ¿eby wróci³ stan rzeczy sprzed 18 grudnia, ale to tylko szczegó³y. Nawi±zuj±c do podprzedniej wypowiedzi to jakby¶ niezauwa¿y³ Danielu to ja te¿ przyzna³em sie do winny. Ale ty jak zawsze patrzysz ty³em oczu.

Prezydent VRP
Send Private Message
daniochas

Member

Posted on 30.12.2008 13:44:32
Przywrócenie status-quo jest nie za bardzo mo¿liwe, bo wtedy by Nowocieñ wróci³ do prezydentury, a JE Sekretarz Generalny napisa³, ¿e trzeba respektowaæ wolê Nowocienia. I wtedy prezydenturê znów przyjmujê ja. I wtedy znów mam prawo na og³oszenie wyborów, które obecnie trwaj±. I na rozpisanie referendum konstytucyjnego.
KM

Member

Posted on 30.12.2008 13:58:17
Uwa¿am, ¿e o¶wiadczenie SG OPM jest stronnicze. Zachecam do bardziej intensywnego przyjrzenia siê tej sytuacji i przyjazdu do VRP samego SG lub DG SG serdecznie zapraszam!

uwaga moderacja
Edited by Piotr Koscinski on 30.12.2008 23:31:40
Send Private Message
Piotr Koscinski

Admin

Posted on 30.12.2008 16:32:26
Uwa¿am, ¿e o¶wiadczenie SG OPM jest stronnicze.

Przykro mi, ale w chwili obecnej p. Modliñski nie jest prawnie umocowanym Reprezentantem i dlatego bêdê jego wypowiedzi moderowa³ (a powinienem usuwaæ).
Obawiam siê zreszt±, ¿e nikt nie jest prawnie umocowanym Reprezentantem VRP - o ile jednak obecni przedstawiciele spo³eczeñstwa VRP bêd± siê wypowiadaæ wy³±cznie w tym w±tku, to nie bêdê ich wypowiedzi usuwaæ. Bêd± jednak podobnie jak p. Modliñski podlegaæ moderacji.
Co do meritum:
- opieram siê na raporcie misji OPM i nie mam ¿adnego powodu, by go podwa¿aæ,
- nielegalne dzia³ania pozostaj± nielegalnymi; rozpisanie wyborów te¿ niestety by³o nielegalne.
Co dalej?
No có¿, zobaczymy. Je¶li nowe w³adze VRP tak bardzo nie chc± mieæ legitymacji prawnej, to ich sprawa. Oczywi¶cie, uszanujemy wolê spo³eczeñstwa, pytanie jednak, czy spo³eczeñstwo to ma mo¿liwo¶æ demokratycznego i nieskrêpowanego wyra¿enia swojej woli? Tego nie wiem - i nie mam mo¿liwo¶ci sprawdzenia.
A je¶li nie mam mo¿liwo¶ci sprawdzenia, mogê mieæ uzasadnione w±tpliwo¶ci.
S±dzê, ¿e bêdê potrzebowa³ rad osób maj±cych do¶wiadczenie prawnicze i polityczne z innych mikronacji.

diuk Piotr Ko¶ciñski
Sekretarz Generalny
Organizacji Polskich Mikronacji
265674057 Send Private Message
Page 3 of 4 < 1 2 3 4 >