|
Orêdzie Króla Genovii
do Narodu i Przyjació³ Genovii
Drodzy Genovianie i Wasze Ekscelencje, Czcigodni przedstawiciele Rotri.
Z bólem przyj±³em informacje o stracie mojego jedynego i wielkiego przyjaciela znanego dla Genovii jako Filip Renaldi. Filip i ja za³o¿yli¶my Genovie cztery miesi±ce temu, ale to on by³ g³ównym pomys³odawc± i wykonawc± tego projektu. Kiedy abdykowa³em po dwóch miesiacach istnienia Genovi by³em pewny, ¿e zacz±³ siê dobry czas dla ludu Genovii. Filip rozbudowa³ strony internetowe, wdr±¿y³ projekt szkolnictwa. Jednak szczê¶cie nie trwa³o d³ugo. Filip zachorowa³ na ciê¿k± odmianê bia³aczki. Wiedz±c ¿e zosta³o mu trzy miesi±ce ¿ycia podda³ siê chorobie. W tym samym dniu w którym otrzyma³ wyniki kaza³ siê u¶mierciæ dla Genovii nie chcia³ robiæ d³ugiego wakatu na tronie Genovii ze wzglêdu na mo¿liwo¶æ zahamowania rozwijaj±cej siê Genovii. Po miesi±cu choroby Filip umar³ w szpitalu w zesz³ym tygodniu.
Przyjaciele!
O ¶mierci Filipa dowiedzia³em siê w aucie jad±c do niego do szpitala. Po tej wiadomo¶ci bardzo siê za³ama³em. Nie wiedzia³em co teraz bêdzie jak ja sobie dam rade z Genovi±. Jak ni± rz±dziæ. I pomy¶la³em wtedy o najlepszym dla mnie wyj¶ciu, zamkniêciu Genovii. Porozmawia³em o tym z parlamentem i wtedy na w³asn± rêkê Delegat Królewski wys³a³ list do Sekretarza Generalnego Organizacji Polskich Mikronacji. Filip zosta³ pochowany w ten Czwartek wraz z wybitymi (realnie) specjalnie na to wydarzenie trzema poz³acanymi medalami z herbem Genovii i herbem Królewskim, oraz szarf± królewsk±. Mia³o to na celu symbolizowanie ¿e dla Genovii zawsze bêdzie królem. Zaraz po pogrzebie podesz³a do mnie Matka Filipa. I wrêczy³a mi bia³± kopertê zaadresowana do mnie. Widnia³ na niej Herb Genovii i pieczêæ królewska. D³ugo waha³em siê przed otworzeniem koperty, lecz gdy to zrobi³em moje obawy siê spe³ni³y. Filip przeczuwa³ moje obawy oraz moje plany. W li¶cie kategorycznie zakaza³ mi zamykania b±d¼ zawieszania Genovii. Kaza³ mi wrêcz nawet je¶li zostanê sam w Genovii bez obywateli mam j± rozwijaæ! By³em miêdzy przys³owiowym m³otem a kowad³em nie wiedzia³em co robiæ. W li¶cie równie¿ by³a pro¶ba o zabranie rzeczy dotycz±cych Genovii z jego mieszkania. Wype³ni³em t± wole wczoraj pojecha³em do jego rodziców powiedzia³em jaka jest sytuacja i ¿e proszê klucz od mieszkania, dali mi go bez s³owa bo jak pó¼niej siê okaza³o wiedzieli o tym. W Domu Filipa ju¿ na samym pocz±tku mo¿na by³o zobaczyæ ¿e do Genovii by³ mocno przywi±zany nad biurkiem wisia³ z³oty herb Genovii. Kiedy zabiera³em rzeczy dotycz±ce Genovii znalaz³em równie¿ czarn± teczkê z napisem rRealna ambasada Genoviir1;. W teczce tej by³ projekt realnego budynku z w której mia³a siê mie¶ciæ realna Ambasada Genovii. Mia³a ona mieæ pomieszczenie do spotkañ typu zjazdy OPM oraz by³o tam miejsce dla obywateli gdy¿ do tego budynku z drugiej strony dobudowana mia³a byæ kawiarnia dla obywateli v-pañstw. Widz±c jak bardzo Filipowi zale¿a³o na Genovii i v-pañstwach nie mam ju¿ wyj¶cia. Niniejszym og³aszam ¿e Genovia musi istnieæ bez wyj±tków.
Chcia³bym podziêkowaæ wszystkim którzy wspierali mnie w tym trudnym okresie. Dziêkuje za wszystkie przes³ane kondolencje. A szczególnie Samundzie, Brugi,VPR, Scholandi, Monarchii Austro-Wêgier, Rotri oraz wszystkim tym którzy nas wspierali.
Genovia to kraj wspania³y lecz smutny po stracie króla  |