| Author |
RE: Wielki kryzys polityczny w VRP |
Lorenzo de Medici

|
| Posted on 22.12.2008 17:51:16 |
|
|
Tak na marginesie to nie tylko VRP prze¿ywa wielki kryzys je¶li chodzi o forum etc. Niedawno Stolicê Apostolsk± nawiedzi³a podobna klêska, usuniêto nam ca³± stronê i forum. A tego wszystkiego dokona³a jedna osoba, która aktualnie zosta³a objêta interdyktem ko¶cielnym. Chcia³by zauwa¿yæ, ¿e to pierwszy interdykt w historii Pañstwa Ko¶cielnego Rotria. Teraz niestety musimy zaczynaæ od pocz±tku. Powiem tak to dopiero mo¿na nazwaæ kryzysem.
(-) Abp Lorenzo de Medici,
Prymas Królestwa Elderlandu
Stra¿nik Pieczêci Zagranicznej
Kongregacja ¦w.Oficjum
Reprezentant Pañstwa Ko¶cielnego Rotria przy OPM
 |
|
| Author |
daniochas

|
| Posted on 23.12.2008 06:41:20 |
|
|
|
Jestem gotów choæ dzi¶ ust±piæ na rzecz £ukasza Nowocienia, ale potem nie wieszajcie na mnie psów za likwidacjê kraju, a w dodatku, za kilka dni wybory, gdzie Nowocieñ mo¿e zg³osiæ sw± kandydaturê i wygraæ. |
|
| Author |
KM

|
| Posted on 23.12.2008 08:38:37 |
|
|
|
Danielu on nie ma dostepu do forum by wygraæ wybory |
|
| Author |
daniochas

|
| Posted on 23.12.2008 10:25:02 |
|
|
|
W³a¶nie po to jest funkcja rejestracji u¿ytkownika. |
|
| Author |
KM

|
| Posted on 23.12.2008 10:58:09 |
|
|
|
Damy mu sie drugi raz wygraæ? |
|
| Author |
mateusz72

|
| Posted on 23.12.2008 13:34:46 |
|
|
|
KM napisa³/a:
Damy mu sie drugi raz wygraæ?
Zabroni mu Pan tego Po¶le Modliñski?
Piêciopolska to kraj demokratyczny, choæ zaczynam w to w±tpiæ.
Mateusz (mateusz72) Konrad Kania |
|
| Author |
Adrian Scott

|
| Posted on 23.12.2008 14:28:53 |
|
|
Wasze Ekscelencje!
Wydajê mi siê, ¿e Gmach Narodów Organizacji Polskich Mikronacji nie s³u¿y do prowadzenia prywatnych rozmów. Dyskusja mia³a dotyczyæ kryzysu w jednym z pañstw nale¿±cych do OPM, podczas gdy zesz³a na tor k³ótni i wzajemnej wymiany zdañ miêdzy przedstawicielami VRP/Piêciopolski. Zachowajmy merytorykê i powagê tego miejsca.
(-)Adrian hr. Scott
Lord Kanclerz Królestwa Elderlandu
Szef Delegacji KE przy OPM
Edited by Adrian Scott on 23.12.2008 14:33:06 |
|
| Author |
Piotr Koscinski

|
| Posted on 23.12.2008 15:39:26 |
|
|
|
Wydajê mi siê, ¿e Gmach Narodów Organizacji Polskich Mikronacji nie s³u¿y do prowadzenia prywatnych rozmów.
Dok³adnie tak.
Uprzedzam, ¿e od tej pory bêdê moderowa³ wyst±pienia w sprawie VRP. Poniewa¿ nie wiem, kto jest legalnym przedstawicielem VRP, bêdê zmuszony moderowaæ wszystkie osoby z VRP pochodz±ce.
diuk Piotr Ko¶ciñski
Sekretarz Generalny
Organizacji Polskich Mikronacji |
|
| Author |
Percian de Wega

|
| Posted on 23.12.2008 16:20:36 |
|
|
Ekscelencjo Sekretarzu!
Sugerowa³bym, aby VRP jasno okre¶li³a, kto jest jej Reprezentantem(ami) w OPM.
Percian de Wega
Dyrektor Gabinetu SG OPM
Jego Królewska Mo¶æ Senior
Królestwa Elderlandu |
|
| Author |
Lukan

|
| Posted on 23.12.2008 17:41:49 |
|
|
Ja nim jestem.
Prezydent VRP |
|
| Author |
Piotr Koscinski

|
| Posted on 23.12.2008 18:03:47 |
|
|
Sugerowa³bym, aby VRP jasno okre¶li³a, kto jest jej Reprezentantem(ami) w OPM.
Skoro nie jest jasne, kto jest w VRP w³adz±, trudno mieæ 100% pewno¶æ w sprawie Reprezentanta...
Pytanie trzeba sformu³owaæ inaczej: kto by³ Reprezentantem w chwili gdy dosz³o do znanych wydarzeñ w VRP?
diuk Piotr Ko¶ciñski
Sekretarz Generalny
|
| Author |
KM

|
| Posted on 24.12.2008 09:25:09 |
|
|
|
Wtedy by³ nim £ukasz Nowocieñ ale teraz nie mo¿e nim byæ bo osoba ta nie ma konta w kraju |
|
| Author |
daniochas

|
| Posted on 24.12.2008 10:23:05 |
|
|
Wreszcie siê zalogowa³em, my¶la³em ju¿, ¿e mnie usuniêto .
Napisa³em dzi¶ to, co chcê tu powiedzieæ, Mateuszowi Walczakowi, wiêc mo¿e on tego nie czytaæ, wie o tym.
Otó¿ £ukasz Nowocieñ wczoraj ponownie rozmawia³ z Zenkiem Cysoszem. A Zenek Cysosz wczoraj ponownie opublikowa³ to w swej gazecie: http://vrp.hostingas.in/forum/viewtopic.php?p=14369#14369
Straszy tam £ukasz swymi kolegami w OPM, którzy podejm± niekorzystny dla nas raport i wy¶l± si³y pokojowe z jakimi¶ super-mega-hackerami. W zwi±zku z tym powstaje pytanie dla tych, którzy broni± Nowocienia - czy wy wci±¿ uwa¿acie, ¿e z takim cz³owiekiem mo¿na negocjowaæ? Czy wy wci±¿ uwa¿acie, ¿e takiemu cz³owiekowi mo¿na pozwoliæ i dalej niszczyæ VRP? Ja uwa¿am, ¿e nie. Dlatego te¿ nie bêdê odpowiada³ na ¿adne zarzuty obywateli VRP wobec mnie w tym temacie, tylko na ewentualnie pytania reprezentantów, SG i szefa misji OPM.
Co do reprezentantów - rzeczywi¶cie pomyli³em siê, my¶l±c, ¿e ostatnim by³ wyznaczony Kazimierz Modliñski czy Mateusz Kania. By³ nim Nowocieñ. Co nie zmienia faktu, ¿e nie mo¿e byæ ju¿ nim, bo nie jest obywatelem VRP. Pewnie powiecie "No jasne, ten faszysta Rawiñski usun±³ Nowocienia i teraz nie jest obywatelem". Jednak tak nie jest. Nowocieñ sam poprosi³ likwidowaæ jego konta, wiêc mo¿na mówiæ, ¿e pope³ni³ samobójstwo. Domy¶la³em siê, jaka bêdzie odpowied¼ Nowocienia, wiêc powiem mu, ¿e walczyæ trzeba, a nie uciekaæ, a potem beczeæ na ca³y mikro¶wiat, jak Saakaszwili przed Polsk±, Ukrain± i Litw±.
Na koniec - wszystkim Weso³ych ¦wi±t Bo¿ego Narodzenia i Nowego Roku! |
|
| Author |
Lukan

|
| Posted on 24.12.2008 10:42:01 |
|
|
Oczywi¶cie Daniel wzi±³ zbyt dos³ownie. To co gada³em to by³y ¿arty. A reprezentantem jestem nadal dopóki wy nie wybierzecie innego.
Prezydent VRP |
|
| Author |
Piotr Koscinski

|
| Posted on 24.12.2008 12:52:33 |
|
|
Skoro jest w±tpliwo¶æ co do osoby Reprezentanta, to tymczasowo muszê przyj±æ, ¿e Reprezentanta nie ma.
Poczekam na raport Misji OPM.
diuk Piotr Ko¶ciñski
Sekretarz Generalny
|
| Author |
KM

|
| Posted on 27.12.2008 12:24:07 |
|
|
|
Czy poznamy tresc raportu o VRP? |
|
| Author |
Percian de Wega

|
| Posted on 27.12.2008 13:27:50 |
|
|
My¶lê, ¿e to oczywiste.
Proponujê poczekaæ, a¿ Szef Misji go napisze i przedstawi. Tak chyba bêdzie najlepiej.
Percian de Wega
Dyrektor Gabinetu SG OPM
Jego Królewska Mo¶æ Senior
Królestwa Elderlandu |
|
| Author |
Mateusz Walczak

|
| Posted on 27.12.2008 18:52:18 |
|
|
Witam,
Po ¶wiêtach mam trochê zaleg³o¶ci - przyznajê. Raport postaram siê przygotowaæ jak najszybciej, na pewno opublikujê do koñca roku.
Sytuacja po prostu bardzo czêsto siê zmienia. Z jednej strony mieszkañcy najpierw nie chcieli, aby VRP jeszcze istnia³a, teraz za¶ proponujê przy³±czenie siê do innego. Dlatego czekam na w miarê ostateczn± wersjê planów VRP.
Pozdrawiam
Mateusz Walczak,
Ksi±¿ê Elfidy |
|
| Author |
Piotr Koscinski

|
| Posted on 29.12.2008 16:21:58 |
|
|
Wstêpnie zapozna³em siê z konkluzjami raportu i poprosi³em Szefa Misji o opublikowanie go tu lub te¿ przekazanie mi celem publikacji - te konkluzje s± jasne i klarowne.
diuk Piotr Ko¶ciñski
Sekretarz Generalny
|
| Author |
Mateusz Walczak

|
| Posted on 30.12.2008 00:00:30 |
|
|
Tak jak powiedzia³ Sekretarz Generalny diuk Ko¶ciñski - raczej to lu¼ne wnioski, a nie sztywny raport. Mo¿e to i lepiej - nie wiem. Ale to, co wywnioskowa³em z pomoc± Pana Micha³a Siduniaka, Ambasadora Sarmacji w VRP.
Otó¿ Prezydent Nowocieñ zacz±³ usuwaæ posty w ShoutBoxie, t³umacz±c, ¿e niektóre wpisy bezpo¶rednio go obra¿a³y. By³y Administrator Techniczny (AT) VRP, Tomasz Staro¿ytny poinformowa³ natomiast, ¿e w momencie, gdy Nowocieñ usuwa³ wpisy, obra¼liwych... nie by³o.
Potem zrobi³ siê szum, ¿e Prezydent VRP nie wype³nia demokratycznego obowi±zku wolno¶ci s³owa i wykorzystuj±c mo¿liwo¶æ administracji ShoutBoxa usuwa wpisy, a tak¿e (rzekomo - przypadkowo) - równie¿ niektóre wpisy na forum, które mu "nie pasowa³y".
Izba Poselska postanowi³a od razu interweniowaæ - wprowadzono uchwa³ê, która usuwa³a ze stanowiska Nowocienia. Nowocieñ - rzecz chyba jasna - zawetowa³ j± i zrobi³ to.. zgodnie z prawem (sic!). Tyle, ze zgodnie z tym:
20. Prezydent nie mo¿e byæ odwo³any ze swojej funkcji w czasie sprawowania swojej urzêdu (za wyj±tkiem sytuacji kiedy Sad Najwy¿szy wprowadzi stan wyj±tkowy i pozbawi go tej funkcji)
Czyli nie móg³ byæ odwo³any w jakikolwiek inny sposób ni¿ ten, o którym mówi powy¿szy cytat.
Usuniêto mu konto, obowi±zki prezydenta przej±³ Marsza³ek Izby, Daniel Rawiñski. Zarz±dzi³ wybory, które dzi¶ siê rozpoczê³y. Na dniach bêdzie tez referendum konstytucyjne.
Kolejne bardzo nurtuj±ce mnie pytanie brzmi nastêpuj±co: Czy obywatele VRP dalej chc± kontynuowaæ istnienie tej mikronacji? Wymieniony Pan Tomasz Staro¿ytny odszed³ ju¿ z VRP, szykuj± siê kolejne odej¶cia. Po prostu trudno cokolwiek stwierdziæ, je¿eli nie wiadomo, co dalej bêdzie z tym krajem.
Kolejna rzecz - co z Prezydentem Nowocieniem? Trudno mi cokolwiek stwierdziæ, na podstawie tego, co widzê, jest on nadal prezydentem. Nie by³o stanu wyj±tkowego...
Zapraszam do dyskusji, zw³aszcza Reprezentantów VRP, g³ównie do prezentacji stanowiska dot. przysz³o¶ci VRP.
Pozdrawiam
Mateusz Walczak,
Ksi±¿ê Elfidy |
|