Print thread view
OPM - Organizacja Polskich Mikronacji | Sekretariat | Sekretariat
Page 1 of 2 1 2 >
Author Wniosek o usuniêcie u¿ytkownika MichalORhada z serwisu OPM.
Bogusj

Member

Posted on 14.10.2008 20:41:13
Wniosek o usuniêcie u¿ytkownika MichalORhada z serwisu OPM i tym samym zablokowanie mo¿liwo¶ci wypowiadania siê temu schizofrenicznemu osobnikowi. Nie wiem czy regulamin OPM odnosi siê równie¿ do poszczególnych osób, jednak¿e mam takow± nadziejê. U¿ytkownik MichalORhada na LD Erboki wypowiedzia³ wojnê w imieniu Wolnej Republiki Morvan ³ami±c w tym momencie dwa punkty karty OPM.

2. Cz³onkiem Organizacji nie mo¿e byæ zbiorowo¶æ, która:
(1) swoj± dzia³alno¶ci± lub ideologi± zmierza do zak³ócenia prawid³owej dzia³alno¶ci Organizacji;
(2) narusza zakaz stosowania przemocy lub gro¼by jej u¿ycia we wzajemnych relacjach z którymkolwiek Cz³onkiem Organizacji.

W razie potrzeby mogê przestawiæ posta jakiego wys³a³, choæ wydaje mi siê to zbêdne. Jako gest wspania³omy¶lno¶ci WRM nie zosta³a usuniêta z Lotniska Polskich Mikronacji oraz u¿ytkownik ten nie zosta³ na razie usuniêty z LD Erboki, choæ to zapewne tylko kwestia czasu.

Triumwirat Erboki wycofa swój postulat w momencie jak u¿ytkownik MichalORhada oficjalnie przeprosi w³adze Erboki za zaistnia³± sytuacjê na LD Erboki, WRM oraz OPM

Wielki Triumwir Triumwiratu Erboki,
Bogusj de Cubalibre
2383535 2383535 2383535 2383535 www.erboka.org Send Private Message
Author RE: Wniosek o usuniêcie u¿ytkownika MichalORhada z serwisu OPM.
Percian de Wega

Moderator

Posted on 14.10.2008 21:38:13
Basta!

To przekracza wszelkie granice dyplomatycznej przyzwoito¶ci! Ju¿ 4 miesi±c, o ile sie nie mylê, serwis OPM jest miejscem wa¶ni i niesnasek. Zg³aszam sprzeciw takiemu postêpowaniu, gdzie Organizacja, która powinna zaj±æ siê takimi sprawami jak konwencja ds. stopni naukowych, zajmuje siê i ogl±da tak precedensowe i absurdalne zachowania krajów, które nie maj± nic wiêcej do "roboty" ni¿ prowadzenie regionalnych bitewek. Tym samym zniesmaczania pañstw o¶ciennych, jak i ca³ej areny miêdzynarodowej.

Percian de Wega
Dyrektor Gabinetu SG OPM

Jego Królewska Mo¶æ Senior
Królestwa Elderlandu
Send Private Message
Meisande V Gvandoya

Member

Posted on 14.10.2008 22:26:47
WKM zapomina, ¿e Triumwirat Erboki jest cz³onkiem OPM, to po pierwsze, a po drugie pan Michal O'Rhada czuje siê w v-¶wiecie bezkarnie, my¶lê i¿ OPM ma za zadanie wspieraæ pañstwo cz³onkowskie w tym wypadku Triumwirat Erboki.
Je¶li za¶ zdaniem WKM wa¿niejsze s± ustawy, nowe wnioski czy przepisy ni¿ pokój w v-¶wiecie i dyskredytacja takich "piratów" jak pan O'Rhada, to przepraszam bardzo, po co skupiamy siê tu, czy tylko jeste¶my towarzystwem wzajemnej adoracji do pogadania sobie, co¶ tam ustalenia, wymy¶lenia nowego, czy czasem nie powinni¶my dawaæ schronienia, oparcia i pomocy pañstwom cz³onkowskim?
WKM pisze:
absurdalne zachowania krajów, które nie maj± nic wiêcej do "roboty" ni¿ prowadzenie regionalnych bitewek.

pytam teraz czy Triumwirat Erboki wypowiedzia³ wojnê WRM? Nie!
Zosta³ napadniêty, zatem musi siê broniæ, co najlepiej jakby po cichu odda³ wszystko, nie by³oby szumu w OPM, tak?
Bardzo przepraszam ale jestem oburzona takim stanowiskiem jakie przedstawia WKM.
Zjednoczone Królestwo Samundy bêdzie wspieraæ Triumwirat Erboki w ka¿dy sposób jaki bêdzie mo¿liwy.
Ostrzegam!
Patrzcie WE uwa¿nie, kto bêdzie nastêpnym celem WRM, pan O'Rhada nigdy nie skoñczy swoich sztuczek i zabawy w wojenki.

(-) Meisande V Gvandoya
Królowa Samundy
http://www.samunda.only.pl Send Private Message
Percian de Wega

Moderator

Posted on 14.10.2008 22:45:52
Chwileczkê! Ma WKM prawo do krytyki mojego prywatnego zdania.
Có¿. Z tego co wnioskujê, to Triumwirat nie potrafi zapanowaæ nad swoj± prowincj±, która beztrosko hula po swoim granicznym regionie. Ja osobi¶cie na co¶ takiego sie nie godzê.

Percian de Wega
Dyrektor Gabinetu SG OPM

Królestwa Elderlandu
Send Private Message
Piotr Koscinski

Admin

Posted on 14.10.2008 23:30:14
Pan O'Rhada zostanie usuniêty, o ile zacznie ³amaæ powszechnie przyjety zwyczaj (netykietê). A w moim przekonaniu, wa¿ne s± zarówno sprawy merytoryczne, jak Konwencja ws. stopni i tytu³ów naukowych, któr± promujê jak mogê, jak i nag³e, jak lokalne spory czy tym bardziej wojny.

diuk Piotr Ko¶ciñski
Sekretarz Generalny
Organizacji Polskich Mikronacji
265674057 Send Private Message
Eryk_z_Adamas

Member

Posted on 15.10.2008 09:09:39
Percian de Wega napisa³/a:
Chwileczkê! Ma WKM prawo do krytyki mojego prywatnego zdania.
Có¿. Z tego co wnioskujê, to Triumwirat nie potrafi zapanowaæ nad swoj± prowincj±, która beztrosko hula po swoim granicznym regionie. Ja osobi¶cie na co¶ takiego sie nie godzê.

Jednak¿e hula po wlasnych terenach, nie za¶ napada na obce terytoria.
Ponadto TE potrafi zapanowaæ nad swoimi krajami czlonkowskimi - sprawa Toulelonkki w TE zosta³a juz zakoñczona.
Mo¿e najpierw warto siê przyj¿eæ sprawom , a dopiero potem wydawaæ os±d ?
Wolna Republika Morwan w osobie Lorda Protektora wtr±ci³a sie w wewnetrzne sprawy Triumwotratu Erboki i wypowiedzia³a nam wojnê, uznaj±c , ¿e Wyspa Tolelonkki nale¿y do nich. Tak sobie po prostu uznal i ju¿.
Wypowiedzia³ nam wojnê chc±c zagarn±æ te w³a¶nie terytoria. Jest to praktyka nagminna czêsto stosowana przez WRM
Send Private Message
Anarchia Napalm Perun

Member

Posted on 15.10.2008 16:55:11
Moim zdaniem nie ma co histerycznie wo³aæ w ramach zemsty o wydalanie kogokolwiek z OPM. Poza tym, s³ysza³em ¿e to raczej Wolna Republika Morvan zosta³a napadniêta wiêc dopóki ¿adna ze stron mnie nie przekona do swojej racji, nie bêdê s³ucha³ histerii.

Ekscelencja O' Rhada jest znanym cz³onkiem spo³eczno¶ci miêdzynarodowej. Jego obecno¶æ w OPM pokazuje, ¿e pañstwa nieuznawane przez wiêkszo¶æ miêdzynarodowej opinii, mog± mimo wszystko d±¿yæ do integracji ze spo³eczno¶ci± miêdzynarodow± i dzia³ania w OPM. Nieoficjalna obecno¶æ Ekscelencji O' Rhady w OPM to raczej pozytyw i sukces OPMu, a nie pora¿ka.

W mojej opinii w podobny sposób powinni pojawiæ siê tu równie¿ reprezentanci Wysokogórskiej Republiki Elfidy, bo dopiero dialog z pañstwami, które nie s± akceptowane przez wszystkich, zw³aszcza, kiedy same te pañstwa lgn± do OPMu, czego dowodem jest Ekscelencja O' Rhada, pozwoli na rozwi±zanie miêdzynarodowych konfliktów.

A z drugiej strony- wojenki malutkich krajów mnie irytuj± i ¶miesz±, bo ¶wiadczy to tylko o wybitnej nudzie w kilku miejscach v-¶wiata. I tyczy siê to w identyczny sposób Morvanu, Samundy, S³omagromu i krajów Indian.

Wandejski Sarmata, bezpañstwowiec,
by³y Zastêpca Sekretarza Generalnego OPM
http://www.wandystan.only.pl Send Private Message
MichalORhada

Member

Posted on 16.10.2008 22:53:24
Broniæ siê nie mam zamiaru - niech moje czyny ¶wiadcz± za mnie.

Aczkolwiek, zastanawiaj±ce jest, ¿e Erboka tak niepewna jest swoich argumentów dot. Tuolelenkki, ¿e postanowi³a pozbyæ siê swojego oponenta z dyskursu, aby móc lansowaæ w OPM swoj± "jedyn± s³uszn±" wersjê.

Szczególnie zabawne s± inne gro¼by Erboki. Wydalenie z LD Erboki jeszcze mogê zrozumieæ - wszak praktykuj± to i inne pañstwa monarchofaszystowskie (Scholandia wrêcz prewencyjnie nie wpuszcza), ale sugestia mo¿liwo¶ci usuniêcia WRM z Lotniska Mikronacji to ju¿ moim zdaniem farsa. I tak ma wygl±daæ apolityczny zarz±dzanie? Solardia co prawda by³a nieaktywna, ale przynajmniej nie u¿ywa³a tej czê¶ci swoich uprawnieñ jako politycznej broni...

(-) Micha³ O'Rhada
Lord Protektor Wolnej Republiki Morvan
morwieniec http://www.morbhan.org Send Private Message
Bogusj

Member

Posted on 17.10.2008 00:37:11
Na wstêpie bardzo dziêkujê Królowej Meisande V Gvandoya za s³owa wsparcia, droga Królowo niestety nie wszyscy wiedz± jakie ma zadania OPM i pomimo ¿e nie jest to Unia Europejska, ani NATO jednak zawsze powinni¶my siê trzymaæ razem. Có¿, wszystkim nie dogodzisz.

Percian de Wega, proszê mi tutaj "bastami" nie rzucaæ, skoro wypowiada siê Pan w temacie, który ja za³o¿y³em proszê siê zachowywaæ odpowiednio. W tym miejscu nie ma prywatnych wypowiedzi, jest to forum miêdzymikronacyjne i wszyscy wypowiadamy siê w imieniu w³asnej mikronacji. Wypraszam sobie równie¿ wrzucanie Triumwiratu Erboki do tego samego kot³a co Morvan, Erboka nie wojuje na prawo i lewo, a wszystkie nasze dzia³ania militarne s± ograniczone do minimum. Ma³o nas obchodzi los Morvan do czasu, a¿ uderza bezpo¶rednio w sam Triumwirat. Morvan nie istnieje, wg OPM nie ma ¿adnych praw. Brak Twojej zgodny na dzia³ania wewn±trz TE jako¶ mnie ma³o obchodzi, w sumie to nic mnie nie obchodzi. Nasz prowincja 'hula' sobie wewn±trz Pañstwa bo takie ma prawo, jak siê Tobie nasze prawo nie podoba to Twoja strata. Mi siê nie podoba, ¿e Elderland ma podobn± nazwê do Dreamland, a jako¶ siê tym nie obnoszê.

Piotr Koscinski, O' Rhada obrazi³ Naród Triumwiratu Erboki nazywaj±c nas zdrajcami, wystarczy, czy znów znajdzie siê jaka¶ wymówka?

Anarchia Napalm Perun, nie podoba mi siê ton tej wypowiedzi. Proszê wskazaæ w którym miejscy Morvan zosta³ napadniêty. Oczekuje przeprosin w tej sprawie. Dodatkowo O' Rhada nie jest ekscelencj±, na takie tytu³owanie trzeba sobie zas³u¿yæ. O' Rhada jest mikronacyjnum zadymiarzem i terroryst±. Triuwirat Erboki nie jest jedyn± mikronacj± poszkodowan± przez tego kogo¶, ca³y Morvan to banda terrorystów bo Morvan to poprostu O' Rhada.

Bogusj de Cubalibre
MichalORhada

Member

Posted on 17.10.2008 01:33:23
...a z kolei nazywanie kogo¶ zadymiarzem i terroryst± nie jest wiêksz± obraz± ni¿ okre¶lenie zdrajc±? Tym bardziej, ¿e wszak nie nazwa³em Triumwiratu zdrajcami, tylko atak na Tuolelenkkê w trakcie prowadzenia negocjacji okre¶li³em jako zdradziecki. Istnieje pewna subtelna ró¿nica - któr±, jak my¶lê, Wasza Ekscelencja w swojej wielkiej m±dro¶ci dostrze¿e :-)

Poza tym Wasza Ekscelencja zabi³a mi æwieka. Zastanawiam siê, teraz, czy Morvan jest terrorystami czy nie istnieje? A mo¿e to ja (w koñcu jestem Morvanem) jednocze¶nie jestem terroryst± i nie istniejê? Bardzo by³bym wdziêczny za pomoc w rozwi±zaniu tego jak¿e zawi³ego dylematu...

Zastanawiaj±ce jest te¿ to, ¿e Wasza Ekscelencja najwidoczniej nie ma ¿adnego szacunku dla osób, które siê z Wasz± Ekscelencj± nie zgadzaj±. Uchybianie mi przemilczê, bo wszak jestem terroryst± i nie istniejê, ale bezceremonialne i apodyktyczne wypowiadanie siê wobec w³adcy innego pañstwa cz³onkowskiego OPM raczej do netykiety nie nale¿y... Chyba, ¿e Erboka ró¿ni siê pod tym wzglêdem od ogólnie przyjêtych standardów. Szczególnie razi wypowiadanie siê per "Ty". Do Króla po prostu nie wypada, przynajmniej tak mnie uczono...

Ale jest i aspekt humorystyczny wypowiedzi Waszej Ekscelencji, co bardzo cieszy. Któ¿ nie u¶miechnie siê czytaj±c dowcipny przekaz "w za³o¿onym przeze mnie w±tku wolno pisaæ tylko to, co mi siê podoba!" ? Jest Wasza Eksclencja wybornym kawalarzem, je¿eli wolno mi tak Wasz± Ekscelencjê okre¶liæ... :-)

Tak czy inaczej - ¿yczê serdecznie jeszcze wiêcej pogody ducha Waszej Ekscelencji - zbyt wiele nerwów mo¿e prowadziæ wszak do niestrawno¶ci i wrzodów... :-)

(-) Micha³ O'Rhada
Eryk_z_Adamas

Member

Posted on 17.10.2008 09:16:27
Proszê mi powiedzieæ o jakie nogacjacje chodzi ?
Czy¿bym cos gdzie¶ przespa³ i choæ raz rozmawialismy oficjalnie na temat Toulelonkki ? Nie by³o nawet rozmów nieoficjalnych.
Ponadto przypominam, ¿e w³a¶ciwe w³adze Toulelonkki podpis±³y traktakt z Korona Jajeczka o przy³±czeniu tych ziem do tej¿e.
Jednak pan O'Rhada z uporem maniaka twierdzi, ¿e tego nie by³o. Jest on po prostu uzurpatorem, ktory nadinterpretuje Pakt Radoszycki - o tym mowa w OPM ju¿ by³a i stanowisko by³o jednoznaczne. Pakt ten nie ubezwlasnowolnial w³adz Toulelonkki ani tym bardziej nie dawa³ prawa Lordowi Protektorowi do przyl±czenia tych ziem do WRM.
Korona Jajeczka na terytorium Toulelonkki prowadzi³a dzia³ania wojskowe maj±ce na celu uporz±dkowanie tam sytuacji- uporz±dkowanie sytuacji na wlasnym terytorium- jednak WRM w swym zadufaniu wtr±ci³ siê do tych dzia³añ i wypowiedzia³ oficjalnie wojnê Triumwiratowi Erboki. To jest w³asnie skalndal oraz terroryzm w wykonaniu WRM - bo czego szukaj± na nieswoich terenach ?
Odpowied¼ jest jedna - szukaj± prtekstu do sporu i konfliktu, gdy¿ pod³o¿em dzialañ WRM, a pana O'Rhady w sczególno¶ci, jest chêæ zagarniêcia jak najwiêkszej ilo¶ci ziem (czytaj pañstw).
Triumwirat Erboki jest pañstwem pokojowym, nastawionym na rozwój i wspó³pracê.
Nie szukamy konfliktów i ich nie wywo³ujemy. Pracujemy sobie spokojnie na wlasnych terytoriach, za¶ ich poszerzenie nastêpuje zawsze w drodze dyplomatycznej za obopóln± zgoda i korzy¶ci± dla wszystkich stron.
Niepozwolimy jednak aby nasze dobre imiê oraz nasza pokojowa egzystenacja by³y zagro¿one przez dzia³ania nieodpowiedzialnych pañstewek i osób.
Send Private Message
Miklos Vay

Member

Posted on 17.10.2008 12:53:50
Pañstwo pozwol±, ¿e i ja g³os zabior±.

Ekscelencje Przedstawiciele z Erboki w naprawdê nerwowy sposób podchodz± do sprawy, rzucaj± inwektywami na prawo i lewo. Taki stosunek do dygnitarzy pañstw trzecich jest naprawdê naganny i powinien spotkaæ siê ze sprzeciwem Pañstw Cz³onkowskich.

W³adze Monarchii Austro-Wêgier wzywaj± Erbokê do opanowania siê i przej¶cia z tonu odpowiedniego dla rozwrzeszcza³ych szóstoklasistów na ton odpowiedni dla przedstawicieli przy tej Szlachetnej instytucji.

Do ca³ej sprawy nie odniosê siê, gdy¿ by³oby to bezcelowe, spraw jest chyba jasna nie nie widzê potrzeby, ¿eby powielaæ g³osy Pana O'Rhady.

Premier Rz±du Jego Cesarskiej i Królewskiej Mo¶ci

Edited by Miklos Vay on 17.10.2008 20:07:57
Send Private Message
Anarchia Napalm Perun

Member

Posted on 17.10.2008 16:39:34
Bogusj, bo ju¿ nie wiem, czy Ekscelencjo Bogusj, skoro na takie tytu³owanie trzeba zas³u¿yæ, a mnie ani Ekscelencji O' Rhady tak tytu³owaæ nie chcieli¶cie.

Przepraszaæ nie mam za co. Otrzyma³em informacje od strony morvanskiej, ¿e Morvan zosta³ napadniêty. I nie mam na razie powodów, by w to nie wierzyæ, a Wy próbujecie, drogi Bogusju (nie wiem, jak odmieniæ) rozkazaæ mi, jak mam my¶leæ.

Morvan nie ma nic wspólnego z terroryzmem, obecnie pomieszkujê w Morvanie, obserwujê sytuacjê od ¶rodka i nie zauwa¿y³em, by w ogóle funkcjonowa³o tam jakiekolwiek nastawienie wrogie w stosunku do innych pañstw.

I proszê o wiêcej spokoju i rozs±dku.

Wandejski Sarmata, bezpañstwowiec,
by³y Zastêpca Sekretarza Generalnego OPM
http://www.wandystan.only.pl Send Private Message
Percian de Wega

Moderator

Posted on 17.10.2008 19:16:04
Có¿. Nic dodaæ, nic uj±æ. Zarówno Ekscelencja Perun i Ekscelencja O'Rhada powiedzieli wszystko za mnie. Niemniej jednak warto czytaæ, tzw. "podpisy".

Chcia³bym zauwa¿yæ tak¿e, ¿e Triumwirat strzeli³ sobie w stopê. I to nie tylko jednorazowo!

Ubolewam nad postaw± ów "Bogusj". Nie wiem kim jest i co tu robi. Jestem zmuszony stwierdziæ, ¿e do tej Szlachetnej Organizacji przybywaj± Reprezentanci krajów, którzy za punkt honoru uwa¿aj± obronê poprzez atak. Nie wa¿ne kogo.

Percian de Wega
Dyrektor Gabinetu SG OPM

Królestwa Elderlandu
Send Private Message
Bogusj

Member

Posted on 17.10.2008 21:05:42
u¿ytkownik MichalORhada ma 24 godziny na opublikowanie przeprosin. Po tym czasie, nie bêdê ju¿ taki mi³y.

Bogusj de Cubalibre
Miklos Vay

Member

Posted on 17.10.2008 22:05:28
O proszê bardzo, dochodzi tutaj nawet do prób szanta¿u i gró¼b. Gratulujê, gratulujê naprawdê.

Premier Rz±du Jego Cesarskiej i Królewskiej Mo¶ci
Send Private Message
Bogusj

Member

Posted on 17.10.2008 23:46:50
to siê nazywa ultimatum.

Bogusj de Cubalibre
MichalORhada

Member

Posted on 18.10.2008 00:53:06
Móg³bym powiedzieæ, ¿e nie spe³niam ultimatów, bo kojarz± mi siê z terrorystami... (Co bardzo, bardzo, rani mnie jako przytyk osobisty smiley) , ale nie widzê powodu, dla którego mia³bym przeci±gaæ tê dyskusjê i dawaæ Jego Ekscelencji de Cubalibre wiêcej mo¿liwo¶ci do pope³niania, dyplomatycznie mówi±c, nietaktów.

Zatem - serdecznie przepraszam, je¿eli Wasza Ekscelencja poczu³a siê ura¿ona moimi s³owami i proszê o wybaczenie. Je¿eli oczywi¶cie mo¿na wybaczyæ nieistniej±cej osobie. No, ale je¿eli nieistniej±ca osoba mo¿e kogo¶ obraziæ - to zapewne tak.

I jeszcze na koniec odpowied¼ dla Jego Ekscelencji Wielkiego Triumwira. Tutaj nie bêdê podejmowa³ dyskusji na temat legalno¶ci w³adzy na Tuolelence (doradzam i proponujê skontaktowaæ siê z p. Ol± de Bourbon-Hughson w celu krótkiego kursu dotyczacego prawid³owego zapisu i wymowy tej nazwy), natomiast odpowiem na jedno z pytañ - Proszê mi powiedzieæ o jakie nogacjacje chodzi ?.

Chodzi o negocjacje jakie prowadzi³em z Konradem de Cubalibre, przywódc± Kombinatu Jajeczka. Tym samym, który nastêpnie dokona³ najazdu na ziemie, na temat których dzieñ wcze¶niej paktowa³. W tym momencie zapisów z gg nie bêdê prezentowa³, natomiast je¿eli bêd± ze strony Erboki jakie¶ zaprzeczenia, mogê przekazaæ plik archiwum z konnekta osobie neutralnej, która potwierdzi, ¿e taka rozmowa mia³a miejsce... Oczywi¶cie nie twierdzê, ¿e Erboka od razu bêdzie zaprzeczaæ, ale po do¶wiadczeniach w kwestii Samundy, od razu uprzedzam ;-)

(-) Micha³ O'Rhada
Bogusj

Member

Posted on 18.10.2008 12:12:12
Przeprosiny po³owicznie przyjête. Proszê odwo³aæ "wojnê" jak± Pan wywo³a³. I bez tej ironii...

Bogusj de Cubalibre
Bogusj

Member

Posted on 19.10.2008 12:53:06
Rozumie, ¿e wszystkim ju¿ siê znudzi³ temat. To dobrze, Morvan pójdzie siê o¶mieszaæ gdzie¶ indziej, a ultimatum zosta³o przed³u¿one do dzisiejszego wieczoru.

Bogusj de Cubalibre
Page 1 of 2 1 2 >