Print thread view
OPM - Organizacja Polskich Mikronacji | Gmach Narodów | Mandragorat Wandystanu
Author Zmiana w sk³adzie reprezentacji MW
Anarchia Napalm Perun

Member

Posted on 14.12.2007 15:57:53
Jako nowy Komisarz Ludowy do Spraw Zagranicznych okre¶lam nowy sk³ad reprezentantów MW przy OPM: odwo³ujê ze stanowiska Tow. Radzieckiego.

W sk³adzie reprezentantów MW przy OPM nadal pozostaj± Drogi Lider Tow. Magov i ja.

Wandejski Sarmata, bezpañstwowiec,
by³y Zastêpca Sekretarza Generalnego OPM
http://www.wandystan.only.pl Send Private Message
Author RE: Zmiana w sk³adzie reprezentacji MW
Mateusz Walczak

Member

Posted on 14.12.2007 16:14:45
Witam,

Niestety, ten mail jeszcze bardziej u¶wiadomi³ mnie w przekonaniu dotyczacym dwulicowo¶ci Pana O'Rhady. Przejrza³em stare maile i zauwa¿y³êm, ¿e Pan O'Rhada nie udzieli³ odpowiedzi na pytanie dotycz±ce zbiegania siê funkcji w Tuolelence (Lord Prorektor) i w Wandystanie (osoba odpowiedzialna za sprawy zagraniczne). Proszê o potwierdzenie b±d¼ zanegowanie tego faktu przez przedstawiciela Wandystanu lub przez samego Pana O'Rhadê. I przy okazji - czemu Pan wtedy nie odpowiedzia³?!

Pozdrawiam
Mateusz Walczak,
Ksi±¿ê Elfidy
Send Private Message
MichalORhada

Member

Posted on 14.12.2007 17:32:49
Wasza Ekscelencjo!

Przyznam siê, ¿e nie przypominam sobie takiego pytania... Musia³em je przegapiæ. Ono by³o postawione tu na forum, czy wys³ane mailem na priv?

Gdybym je dostrzeg³, bez wahania odpowiedzia³bym, ¿e owszem, realnie jestem jedn± osob±, jednak wirtualne alter ega, takie jak Micha³ O'Rhada czy tow. Radziecki s± ca³kowicie rozdzielne, maj± ró¿ne pogl±dy i postêpuj± ró¿nie, w zwi±zku z innymi priorytetami, tak wiêc nie nale¿y ich traktowaæ jako jedno¶æ. Ja nigdy owemu rozdwojeniu ja¼ni nie zaprzecza³em, ani siê z tym nie ukrywa³em. Dlatego nie rozumiem oskar¿enia o dwulicowo¶æ. Rozdwojenie ja¼ni - a i owszem.

A co do zbiegania siê funkcji... nie widzê podstaw, aby by³o to zakazane, czy nawet naganne. Zgodnie z umowami miêdzy WRM a MW mam prawo pe³niæ funkcje publiczne w obu pañstwach, a równie¿, o ile mi wiadomo, ¿adne prawo OPM nie zabrania pe³niæ funkcji przedstawiciela wiêcej ni¿ jednego pañstwa. Tak wiêc, nie rozumiem sk±d u Waszej Ekscelencji takie oburzenie?

(-) Micha³ O'Rhada
Lord Protektor Wolnej Republiki Morvan
morwieniec http://www.morbhan.org Send Private Message
Anarchia Napalm Perun

Member

Posted on 14.12.2007 21:05:28
Mateusz Walczak napisa³/a:
Witam,

Niestety, ten mail jeszcze bardziej u¶wiadomi³ mnie w przekonaniu dotyczacym dwulicowo¶ci Pana O'Rhady. Przejrza³em stare maile i zauwa¿y³êm, ¿e Pan O'Rhada nie udzieli³ odpowiedzi na pytanie dotycz±ce zbiegania siê funkcji w Tuolelence (Lord Prorektor) i w Wandystanie (osoba odpowiedzialna za sprawy zagraniczne). Proszê o potwierdzenie b±d¼ zanegowanie tego faktu przez przedstawiciela Wandystanu lub przez samego Pana O'Rhadê. I przy okazji - czemu Pan wtedy nie odpowiedzia³?!

Niestety, mnie ten mail u¶wiadomi³, ¿e Pan Walczak jest ignorantem w zakresie znajomo¶ci prawa krajów, o których ¶mie siê wypowiadaæ. Jestem oburzony Pañsk± wypowiedzi±. Tow. Radziecki, zgodnie z umow± o pañstwach siostrzanych, mo¿e pe³niæ wszelkie funkcje publiczne w MW. I faktycznie jeszcze w tej chwili reprezentuje MW, poniewa¿ jego odwo³anie musi zostaæ zatwierdzone przez Prezydenta.

Pañski mail pokaza³ tylko poczucie wy¿szo¶ci i by³ beznadziejnym i bezpodstawnym atakiem na obywatela Mandragoratu Wandystanu.

Wandejski Sarmata, bezpañstwowiec,
by³y Zastêpca Sekretarza Generalnego OPM
http://www.wandystan.only.pl Send Private Message