| Author |
Wielki kryzys polityczny w VRP |
Lukan

|
| Posted on 19.12.2008 15:57:51 |
|
|
Wielu my¶la³o, ¿e VRP przejdzie na nowe lepsze tory. W³a¶nie, co mia³a byæ uchwalona nowa ustawa, który by u³atwi³a odbudowe kraju i przyjêcie paru bardzo wa¿nych ustaw. Rozwija³y siê nowe kontakty z innymi krajami, tj.: Wandystanem, Sarmacja. Niestety wielu obywateli nie doceni³o moich starañ, który mia³y i¶æ ku nowej lepszej VRP i postanowi³o po po³owie mojej kadencji usun±æ mnie ze stanowiska. Oczywi¶cie siê zbuntowa³em. Teraz staraj± siê bezprawnie mnie zdj±æ ze stanowiska. I siê im to uda, poniewa¿ to oni maja w³adzê nad ca³ym forum i stron± (s± nimi Daniel Rawiñski i Tomasz Staro¿ytny). Jestem ju¿ za³amany ta sytuacj±, dlatego zwracam siê do OPM o pomoc w konflikcie. To, co siê dzieje na VRP jest robione bezprawnie. Co prawda mnie tez trochê ponios³o ,ale który by w³adca zniós³by takie wyzwiska rJEBANYr1; lub rKUR**r1;.
Prezydent VRP |
|
| Author |
RE: Wielki kryzys polityczny w VRP |
Piotr Koscinski

|
| Posted on 20.12.2008 00:42:52 |
|
|
Có¿ - bêdê chcia³ pilnie wys³aæ misjê obserwacyjn± OPM, która zbada sytuacjê... Proszê ZG£ASZAÆ KANDATURY!
diuk Piotr Ko¶ciñski
Sekretarz Generalny
Organizacji Polskich Mikronacji |
|
| Author |
daniochas

|
| Posted on 20.12.2008 10:31:03 |
|
|
Byæ mo¿e nie mam prawa wypowiadaæ siê w tym temacie, ale poproszê wys³uchaæ drug± stronê konfliktu.
Zaczê³o siê wszystko od tego, ¿e £ukasz zosta³ nielegalnie wybrany na Prezydenta VRP, przez co za¿±da³em powtórki wyborów. Jako ¿e p³acê za serwer VRP, to przygrozi³em, ¿e je¶li powtórki nie bêdzie, to przestanê p³aciæ, bo po co muszê p³aciæ za co¶, gdzie robi siê co¶ nielegalnego? Mog³em podaæ Nowocieniowi numer telefonu, pod którym trzeba wp³acaæ i on by p³aci³ (co prawda, to by kosztowa³o astronomiczn± sumê, bo p³acono by z Polski, a hosting jest litewski).
Wybory zosta³y powtórzone. Podczas tej w³a¶nie powtórki zasz³y niespodziewane w ¶wiecie realnym wydarzenia, po których nie mog³em pe³niæ funkcji Prezydenta, tote¿ zag³osowa³em na £ukasza sam i namówi³em Tomasza Staro¿ytnego.
Jaki¶ czas wszystko by³o dobrze, dopóki nie zosta³ za³o¿ony nowy dzia³ w Pa³acu Prezydenckim "Schola Aliquod Novi". Zapyta³em w shoutboxie, co to jest, bo ³aciny nie znam i w ogóle. Tomasz Staro¿ytny zapyta³ mniej-wiêcej to samo. A Nowocieñ... skasowa³ te posty! I siê zaczê³o oburzenie niektórych ludzi co do tego... A £ukasz Nowocieñ odpowiedzia³, ¿e skasowa³ te posty, bo my go wkurzyli¶my.
Sprawa szybko dosz³a do Trizondalu, rz±d tego pañstwa opublikowa³ stanowisko w sprawie wolno¶ci s³owa (nie wskazuj±c konkretnie kraj, o którym by³a mowa):
http://trizondal.sarmacja.org/forum/viewtopic.php?f=80&t=759
Opublikowa³em to stanowisko na forum VRP, w Pa³acu prezydenckim, prosz±c o przeniesienie tego tematu, je¶li jest w niew³a¶ciwym dziale. Jaka by³a reakcja Nowocienia? Skasowa³ post ze stanowiskiem, a zostawi³ tylko reakcje innych obywateli typu "Niech ¿yje wolno¶æ!". Wyt³umaczy³ kasacjê tematu tym, ¿e by³ w niew³a¶ciwym dziale (a co ja, nie prosi³em przenie¶æ)?
Potem Marsza³ek Izby Poselskiej Mateusz Kania poda³ siê do dymisji i odszed³ z IP z powodów w realu. Oczywi¶cie zosta³y rozpisane wybory uzupe³niaj±ce, w których kandydowa³em ja i Anarchorealista. £ukasz Nowocieñ otworzy³ ankietê z tymi wyborami, ale po moim nazwisku dopisa³ trzy wykrzykniki, a po nazwisku Anarchorealisty - emotikon z jêzyczkiem. ja oczywi¶cie dokona³em edycji tych nazwisk (co nie zmieni³o wyniku wyborów) i zapyta³em go, czy prezydent pañstwa, które nie jest nanonacj±, mo¿e siê tak zachowywaæ? Nie pamiêtam, co on odpowiedzia³, ale mniejsza z tym, wygra³em ja. Po jakim¶ czasie zosta³em marsza³kiem Izby.
Przed kilkoma dniami (a mianowicie w poniedzia³ek chyba) Nowocieñ doda³ nowy licznik na forum - za ile dni przestanie istnieæ VRP. Wszystko wskazywa³o na 1 stycznia - datê, w której £ukasz Nowocieñ ma przedstawiæ co¶, czym "straszy" lud VRP ju¿ od dawna. Napisa³em na forum petycjê, pod któr± móg³ siê podpisaæ ka¿dy, kto chce odej¶cia Nowocienia. A on sam odpowiedzia³, ¿e my siê nie znamy na ¿artach. Gdy kto¶ zapyta³, czy Nowocieñ nie przekracza pewnych granic, odpowiedzia³, ¿e jeste¶my ma³oznacz±cym nierealnym pañstwem, wiêc mo¿e to robiæ.
Wieczorem tego samego dnia odj±³ Administracji Technicznej (czyli mnie i Tomaszowi Staro¿ytnemu) prawa administratorskie. Na szczê¶cie mieli¶my dostêp do baz danych MySQL (i wci±¿ go mamy), wiêc postanowili¶my nastêpnego dnia odzyskaæ dostêp do Panelu Administracyjnego. Lecz gdy wszed³em wczoraj na forum, zobaczy³em, ¿e my z Tomaszem jeste¶my w grupie "Dyktatorzy", a £ukasz Nowocieñ tylko w grupie ministrów. W dodatku prawie wszystkie posty z forum zosta³y usuniête. Oczywi¶cie niektórzy Piêciopolanie pomy¶leli, ¿e sta³ siê przewrót pañstwowy.
Ja da³em og³oszenie, ¿e przewrót nie mia³ miejsca, a to wszystko jest prowokacj± £ukasza Nowocienia. Oczywi¶cie, taki Prezydent, który tak robi, nie ma prawa do rz±dzenia, tote¿ otworzy³em pilne posiedzenie IP w sprawie poprawek do Konstytucji VRP, które pozwalaj± go usun±æ przez Izbê Poselsk±. Dlaczego pilne? Bo ba³em siê, ¿e £ukasz przyjdzie i naprowadzi swój "ordnung und ordnung". Co te¿ siê sta³o.
Gdy wymagane 3/4 pos³ów popar³o poprawki (a to siê sta³o w ci±gu kilkunastu minut), otworzy³em nowe posiedzenie, gdy ju¿ g³osowali¶my nad usuniêciem £ukasza. Wtedy przyszed³ on i zawetowa³ tê uchwa³ê (nawet nie przyjêt±), na co zgodnie z nowymi poprawkami nie mia³ prawa. Ja chcia³em mu odpowiedzieæ w tym temacie, ale zosta³em zabanowany. Ca³e szczê¶cie, prêdko zosta³em odbanowany przez Tomasza Staro¿tynego i odpisa³em. Lecz po kilku minutach znów zosta³em zabanowany. Na szczê¶cie, znów by³em odbanowany i skoñczy³em g³osowanie nad usuniêciem z urzêdu Nowocienia, co mi siê uda³o zrobiæ.
Zapomnia³em powiedzieæ, i¿ Nowocieñ mówi, ¿e ta grupa "Dyktatorzy" i usuniêcie postów to prowokacja sprytnie splanowana przez Tomasza Staro¿ytnego, a "biedny" £ukasz nawet straci³ prawa admina.
Co do wyzwisk - Staro¿ytny tymi wyzwiskami, które przytoczy³ Nowocieñ odpowiada³ na te g³upoty, które robi³. Ja te¿ u¿ywa³em wyzwisk, ale "k**wa" by³o nie do Nowocienia, a do niego u¿ywa³em "oferma", "idiota" i "debil". Wiêc jak widzimy, £ukasz k³amie na ka¿dym kroku.
A na koniec kilka dowodów:
http://vrp.hostingas.in/forum/viewtopic.php?t=1108
http://vrp.hostingas.in/forum/viewtopic.php?t=1115
http://vrp.hostingas.in/forum/viewtopic.php?t=1105
http://vrp.hostingas.in/forum/viewtopic.php?t=1107
Móg³bym przytoczyæ ich wiêcej, gdyby nie zosta³o skasowane wiêkszo¶æ postów. Ale w ka¿dym razie moje s³owa mo¿e potwierdziæ wiêkszo¶æ Piêciopolan i niektórzy Trizondalczycy.
|
|
| Author |
Lukan

|
| Posted on 20.12.2008 13:53:55 |
|
|
Powtarzam. Mnie te¿ ponios³o, ale trudno tu mówiæ, jak prezydenta siê traktuje w taki sposób. Ja nie pozwolê traktowaæ siebie jak ¶miecia, tylko, dlatego, ¿e nie p³ace hostingu. Mia³em wielkie plany, brakowa³ 1 dzieñ by przedstawiæ nowa konstytucje, nad któr± nasz obywatel mateusz72 pracowa³ bardzo du¿o. I teraz jego cenny czas zosta³ zmarnowany przez Daniela i Tomasza. Ja jestem zawsze ugodowy, przecie¿ spokojnie zgodzi³em siê na II turê wyborów, przychyli³em siê do Unii z Sarmacj±. Naprawdê ja poszed³em na du¿e kompromisy, ale to, co oni zrobili to by³o przegiêcie pa³y.
Te olbrzymy, które spad³y ze szczude³- to kar³y
Oni nie potrafi± siê nawet przyznaæ do wielkiego b³êdu, jakiego pope³nili.
A jak tak bardzo ubolewaj± nad strat± pieniêdzy na ten serwer to trzeba by³o stworzyæ monarchie. A moje odwo³anie przeprowadzono niekonstytucyjnie. To, co zrobili by³o aktem g³upoty i pychy. Ich dzia³ania przestawi³y VRP na tory, które prowadz± do przepa¶ci.
Prezydent VRP |
|
| Author |
daniochas

|
| Posted on 21.12.2008 08:29:38 |
|
|
|
Nie za bardzo chcê k³óciæ siê na cudzym forum, ale chcê powiedzieæ, ¿e b³êdu dokona³ £ukasz Nowocieñ, usuwaj±c 90% postów na forum VRP. Gdyby nie to, na pewno by nie sta³o siê to, co siê sta³o. |
|
| Author |
KM

|
| Posted on 21.12.2008 09:01:23 |
|
|
Witam Pañstwa Panownie!
Prawd± jest, ¿e mamy na VRP ciê¿ki kryzys ale jest on wywo³any rz±dami pana £ukasza Nowocienia, który zosta³ usuniêty z urzêdu demokratycznie na mocy nowej ustawy stworzonej przez Izbê Poselsk±. Zwracanie o pomoc do OPM i granie wielce skrzywdzonego przez w³asnych obywateli, którzy mieli dosyc rzadów dyktatorskich tego pana jest posuniêciem nie tyle ¶miesznym co ¿a³osnym. Sekretarzu Generalny! moje zdanie powinno byæ najbardziej przemawiaj±ce do pana poniewa¿ mieli¶my okajê wspó³pracowaæ i mimo wszystko by³em najlepszym ekspertem od tych spraw na OPM. Proszê by pan nie bra³ uddzia³u w tej maskaradzie... Bo ona poci±gnie na dno nie tylko VRP ale i OPM
Edited by KM on 21.12.2008 09:07:04 |
|
| Author |
Piotr Koscinski

|
| Posted on 21.12.2008 13:42:01 |
|
|
Szefem Misji Obserwacyjnej (w randze pos³a nadzyczajnego i ministra pe³nomocnego - uwaga praktyczna, taki jest pe³ny tytu³) w VRP zostaje Mateusz Walczak - dziêkujê za zg³oszenie!
Ale poszukujemy te¿ zastêpcy szefa misji.
diuk Piotr Ko¶ciñski
Sekretarz Generalny
|
| Author |
KM

|
| Posted on 21.12.2008 19:52:50 |
|
|
Z ca³ym szacunkiem ale SG jest chyba g³uchy jak pieñ bo nawet nie odniós³ siê do mojego raportu ani do raportu pana Rawiñskiego. S³ucha pan argumentów despoty jakim jest by³y prezydent VRP?
PS: A data misji?
Edited by KM on 21.12.2008 20:00:19 |
|
| Author |
Lukan

|
| Posted on 21.12.2008 21:01:48 |
|
|
Jak zawsze Kazimierzu pokazujesz swoja pyche, arogancje i brak szacunku dla innych, u ciebie to norma. Wa³dza zosta³a odebrana mi bezprawnie. Konstytucja VRP mówi. Na wszelkie zmiany musi zgodziæ siê Prezydent. I obojêtnie czy to poprawda do konstytucji czy ustawa. Ja oczywi¶cie nie zgodzi³em siê na swoja dymisje, dlatego te¿ nie mieli prawa zdj±c mnie ze stanowiska. Mam nadziej, ¿e misja ta spowoduje, ¿e wszytko zostanie rozliczone. Chyba sam Sekretarz niechcia³by byæ poganiany, wyzywany i opluwany.
Prezydent VRP |
|
| Author |
KM

|
| Posted on 22.12.2008 08:53:48 |
|
|
Ale do konstytucji zosta³y wprowadzone poprawki i wszystko by³o zgodnie z prawem zrobione. Szkoda, ¿e mieli¶my siê pytaæ ciebie o zdanie w sprawie twojej dymisji. Zosta³e¶ zdjêty z urzêdu bo ¼le rz±dzi³e¶ i ka¿dy ci to powie... p.Nowocieñ gra przed dyplomatami OPM tak± ofiarê losu, któr± nie jest. Prosze siê spytaæ obywateli sojuszniczych panstw typu Trizondal,Sclavinia czy Wandystan o opiniê na temat £ukasza a powiedz± to samo co ja!
Lukan napisa³/a:Mam nadziej, ¿e misja ta spowoduje, ¿e wszytko zostanie rozliczone Bardzo przepraszam ale brzmi to jak ta misja mia³a byæ takim NKWD , która przeprowadza³o wszelkiego rodzaju czystki u siebie i w innych pañstwach...
Edited by KM on 22.12.2008 11:11:11 |
|
| Author |
mateusz72

|
| Posted on 22.12.2008 09:55:24 |
|
|
Wasze Ekscelencje
Nie chcia³em zabieraæ g³osu, ale widzê, ¿e muszê. Wiêcej napiszê jak znajdê chwilê wolnego czasu.
Jako autor Ustawy Zasadniczej Pi±tej Rzeczypospolitej Polskiej chcia³bym poinformowaæ, ¿e ustawa dot. zmiany ustawy zasadniczej jest niekonstytucyjna.
Artyku³ 52 pkt. 2 g³osi. ¿e: "Prezydent posiada prawo weta wobec ustaw uchwalonych przez Izbê Poselsk±."
W zwi±zku z tym podjêcie do³o¿enie art. 53, pkt. 3 w brzmieniu: "Prezydent nie ma prawa veto na postanowienia referendum lub Izby Poselskiej w sprawie usuniêcia Prezydenta." jest niekonstytucyjne.
W zwi±zku z tym ka¿de nastêpne dzia³anie w kierunku odsuniêcia od w³adzy Prezydenta Piêciopolski w drodze art. 53 ustawy zasadniczej jest niezgodne z prawem. W zwi±zku z tym ¶miem twierdzæ, ¿e Prezydentem Piêciopolski wci±¿ jest pan £ukasz Nowocieñ.
Mateusz (mateusz72) Konrad Kania |
|
| Author |
KM

|
| Posted on 22.12.2008 11:10:14 |
|
|
|
mateusz72 napisa³/a:W zwi±zku z tym ka¿de nastêpne dzia³anie w kierunku odsuniêcia od w³adzy Prezydenta Piêciopolski w drodze art. 53 ustawy zasadniczej jest niezgodne z prawem. W zwi±zku z tym ¶miem twierdzæ, ¿e Prezydentem Piêciopolski wci±¿ jest pan £ukasz Nowocieñ.
Nawet je¶li by³ to zamach stanu to nie by³o to nic nadzwyczajnego w v-¶wiecie. Obywatele mieli do tego ¶wiête prawo, poniewa¿ nie chcieli byæ rz±dzeni przez tyrana jakim by³ £ukasz Nowocieñ... By³y prezydent powinien pogodziæ siê z owaleniem i odej¶æ tam gdzie pieprz ro¶nie. Na VRP wróciæ nie mo¿e bo zosta³ zbanowany.
PS: Poza tym dzi¶ odszed³ z VRP wspó³twórca przewrotu p.Staro¿ytny
Wstyæcie siê! Odchodzi przez wasze gadanie jeden z najlepszych obywatelów! |
|
| Author |
Percian de Wega

|
| Posted on 22.12.2008 11:12:55 |
|
|
Drodzy Panowie!
My¶lê, ¿e niektóre przytoczone tu fakty przez Panów mog± pomóc w wyja¶nianiu tego ca³ego zaj¶cia, jednak¿e prosi³bym o pow¶ci±gliwo¶æ i cierpliwo¶æ do czasu, kiedy zostanie przedstawiony ew. raport z Misji OPM w VRP.
Percian de Wega
Dyrektor Gabinetu SG OPM
Jego Królewska Mo¶æ Senior
Królestwa Elderlandu |
|
| Author |
Lukan

|
| Posted on 22.12.2008 12:10:27 |
|
|
Acha, czyli zamachy stanu s± na porz±dku dziennym; ciekawe.
A ty KM powiniene¶ siê jescze bardziej wstydziæ, bo przez ciebie odszed³ jeszcze wiêkszy autorytet Mateusz72.
Prezydent VRP |
|
| Author |
mateusz72

|
| Posted on 22.12.2008 12:49:27 |
|
|
Ekscelencje!
Pozwolê sobie jeszcze raz zabraæ g³os w ca³ej tej sprawie.
Lukan napisa³:
W³a¶nie, co mia³a byæ uchwalona nowa ustawa, który by u³atwi³a odbudowe kraju i przyjêcie paru bardzo wa¿nych ustaw. .
Prezydent Nowocieñ zwróci³ siê do mnie z pro¶b± o stworzenie nowej ustawy zasadniczej. By³a ona ju¿ na ukoñczeniu, lecz Izba Poselska przyjê³a ustawê o zmianie ustawy zasadniczej oraz ustawê o odwo³aniu Prezydenta Nowocienia ze stanowiska, ale o tym pó¼niej. Projekt nowej ustawy zasadniczej nie zosta³ dokoñczony.
daniochas napisa³/a:
Przed kilkoma dniami (a mianowicie w poniedzia³ek chyba) Nowocieñ doda³ nowy licznik na forum - za ile dni przestanie istnieæ VRP. Wszystko wskazywa³o na 1 stycznia - datê, w której £ukasz Nowocieñ ma przedstawiæ co¶, czym "straszy" lud VRP ju¿ od dawna.
Z tego co siê orientujê to na 1 stycznia 2009r. mia³ zostaæ przedstawiony projekt ww. ustawy zasadniczej
daniochas napisa³/a:
Wieczorem tego samego dnia odj±³ Administracji Technicznej (czyli mnie i Tomaszowi Staro¿ytnemu) prawa administratorskie.
Co by³o niezgodne z prawem.
daniochas napisa³/a:Ja da³em og³oszenie, ¿e przewrót nie mia³ miejsca, a to wszystko jest prowokacj± £ukasza Nowocienia. Oczywi¶cie, taki Prezydent, który tak robi, nie ma prawa do rz±dzenia, tote¿ otworzy³em pilne posiedzenie IP w sprawie poprawek do Konstytucji VRP, które pozwalaj± go usun±æ przez Izbê Poselsk±. Dlaczego pilne? Bo ba³em siê, ¿e £ukasz przyjdzie i naprowadzi swój "ordnung und ordnung". Co te¿ siê sta³o.Gdy wymagane 3/4 pos³ów popar³o poprawki (a to siê sta³o w ci±gu kilkunastu minut), otworzy³em nowe posiedzenie, gdy ju¿ g³osowali¶my nad usuniêciem £ukasza. Wtedy przyszed³ on i zawetowa³ tê uchwa³ê (nawet nie przyjêt±), na co zgodnie z nowymi poprawkami nie mia³ prawa.
Pisa³em obecn± konstytucjê Piêciopolski (mia³a kilka poprawek, ale to nadal ten sam dokument) i wiem co w niej jest zapisane. Ustawa o zmianie ustawy zasadniczej jest niekonstytucyjna. Art. 53 pkt. 3 jest sprzeczny z art. 52 pkt. 2. Nawet je¶li szanowni Pos³owie przyjêli tê ustawê to i tak nie ma mocy prawnej. Dodatkowo Prezydent mo¿e zawetowaæ ustawê co zrobi³. Ma na to piêæ dni. Po tych dniach akt nabiera mocy prawnej.
KM napisa³/a:
Prawd± jest, ¿e mamy na VRP ciê¿ki kryzys ale jest on wywo³any rz±dami pana £ukasza Nowocienia, który zosta³ usuniêty z urzêdu demokratycznie na mocy nowej ustawy stworzonej przez Izbê Poselsk±. Zwracanie o pomoc do OPM i granie wielce skrzywdzonego przez w³asnych obywateli, którzy mieli dosyc rzadów dyktatorskich tego pana jest posuniêciem nie tyle ¶miesznym co ¿a³osnym. Sekretarzu Generalny! moje zdanie powinno byæ najbardziej przemawiaj±ce do pana poniewa¿ mieli¶my okajê wspó³pracowaæ i mimo wszystko by³em najlepszym ekspertem od tych spraw na OPM. Proszê by pan nie bra³ uddzia³u w tej maskaradzie... Bo ona poci±gnie na dno nie tylko VRP ale i OPM
1.Kryzys nie jest win± tylko Prezydenta Nowocienia ale tak¿e Pana, Po¶le Modliñski.
2.Powtarzam po praz kolejny Prezydentem Piêciopolski nadal jest Prezydent Nowocieñ i wzywam do zaprzestania dzia³añ niezgodnych z prawem i udostêpnienie mu praw nale¿nych Prezydentowi Piêciopolski.
3.Po¶le Modliñski! Bardzo dobrze, ¿e Prezydent Nowocieñ zwraca siê do OPM gdy¿ w Piêciopolsce prawie nikt go nie szanowa³ w tym tak¿e i Pan.
4.Skromno¶æ bije z Pana ust Po¶le Modliñski.
5.Po¶le Modliñski! Proszê popatrzeæ na to co Pan zrobi³ w Piêciopolsce z tym jako to s³owotok czêsto, gêsto wydobywa³ siê z Pana ust.
KM napisa³/a:
Ale do konstytucji zosta³y wprowadzone poprawki i wszystko by³o zgodnie z prawem zrobione. Szkoda, ¿e mieli¶my siê pytaæ ciebie o zdanie w sprawie twojej dymisji. Zosta³e¶ zdjêty z urzêdu bo ¼le rz±dzi³e¶ i ka¿dy ci to powie...
Bêdê monotematyczny. Nie by³o zgodne z prawem.
Dziêkujê.
Mateusz K. Kania
Zas³u¿ony dla Piêciopolski
|
| Author |
Mateusz Walczak

|
| Posted on 22.12.2008 12:53:15 |
|
|
Ekscelencje,
Na wstêpie podziêkujê za nominacjê, ju¿ na drug± Misjê dyplomatyczn± OPM, a trzeci± w ramach OPM (by³em w Samundzie Wysokim Komisarzem, a tak¿e w Al Rajnie, teraz kolej na VRP)
Od kilku dni ¶ledzê t± dyskusjê, ale to, co zobaczy³em dzi¶ przesz³o moje oczekiwania...
Tak jak powiedzia³ JE de Wega - teraz widzê, co jest przyczyn± tych zaj¶æ. Brak porozumienia wewn±trz w³asnego kraju. To sytuacja podobna, z jak± zetkn±³em siê kilka miesiêcy temu w Al Rajnie - ka¿dy twardo sta³ na swoim i nie chcia³ nawet rozmawiaæ.
Z tego, co przyjrza³em siê konfliktowi i co zaobserwowa³em dotychczas mogê stwierdziæ, ¿e wina le¿y po obu stronach. Natomiast udam siê teraz na forum VRP i przyjrzê siê bli¿ej konfliktowi.
Proszê jednak Panów o nie wstrzymanie kolejnych k³ótni, tym razem na forum OPM.
Pozdrawiam
Mateusz Walczak,
Ksi±¿ê Elfidy |
|
| Author |
Piotr Koscinski

|
| Posted on 22.12.2008 13:15:00 |
|
|
|
SG jest chyba g³uchy jak pieñ
Obra¿anie Sekretarza Generalnego OPM przez osobê o niejasnym statusie (nie wiem, czy pan Modliñski jest cz³onkiem delegacji VRP?) skoñczy siê bardzo szybko i w oczywisty sposób.
Proszê wiêc mnie nie prowokowaæ.
diuk Piotr Ko¶ciñski
Sekretarz Generalny
|
| Author |
KM

|
| Posted on 22.12.2008 13:17:56 |
|
|
S³yszê tu z ust pana Mateusza Kanii, ¿e 1 stycznia 2009 chcia³ "uzdrowiæ" wraz z panem Nowocieniem kraj, jak±¶ cudown± ustaw± co wywo³uje usmiech na moich ustach... M72 powinien byæ szczê¶liwy, ¿e do tego nie dosz³o bo by³by uznawany za wspó³pracownika dyktatora jakim by³ £ukasz Nowocieñ. By³by niczym Rudolf Hess tworz±cy ustawy Norymberskie dla Hitlera...
Myslê, ¿e i tak ju¿ musztarda po obiedzie... kraj upad³ jak RON w 1795 |
|
| Author |
mateusz72

|
| Posted on 22.12.2008 13:24:54 |
|
|
|
KM napisa³/a:
S³yszê tu z ust pana Mateusza Kanii, ¿e 1 stycznia 2009 chcia³ "uzdrowiæ" wraz z panem Nowocieniem kraj, jak±¶ cudown± ustaw± co wywo³uje usmiech na moich ustach... M72 powinien byæ szczê¶liwy, ¿e do tego nie dosz³o bo by³by uznawany za wspó³pracownika dyktatora jakim by³ £ukasz Nowocieñ. By³by niczym Rudolf Hess tworz±cy ustawy Norymberskie dla Hitlera...
Myslê, ¿e i tak ju¿ musztarda po obiedzie... kraj upad³ jak RON w 1795
1. U¶miech na moich ustach wywo³uje Pana zachowanie: niepowazne i dwulicowe.
2. Proszê bardzo. Mo¿e mnie Pan uwa¿aæ za kogo chce.
3. Porównania historyczne mo¿e Pan na karce sobie zapisaæ w notesie.
|
| Author |
KM

|
| Posted on 22.12.2008 13:40:55 |
|
|
|
W³a¶nie, ¿e nie zachowam porównañ historycznych dla siebie bo historia to nauka z które mo¿emy wyci±gaæ wnioski nawet je¶li chodzi o mikronacje. No chyba, ¿e pan jest za bardzo ograniczony intelektualnie by to zrozumieæ |
|