Gmach Narodów

Pełna wersja: Depesza gratulacyjna SG OPM do Monarchy Królestwa Scholandii, Filipa R.Scholandzkiego
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Cytat:Awara, 21 marca 2011 roku

Wasza Królewska Mość,

W związku ze zwołanym Zgromadzeniem Narodowym w Królestwie Scholandii, potwierdzającym przekazanie korony Waszej Królewskiej Mości na Króla Królestwa Scholandii, pragnę przekazać najserdeczniejsze gratulacje i najlepsze życzenia.
Jestem świadomy niezwykle istotnej roli, jaką Królestwo Scholandii odgrywało w świecie, a mam nadzieję, że będą odgrywać i w przyszłości.
Na ogromne uznanie zasługuje trud i zaangażowanie wszystkich kolejnych monarchów oraz wielu pokoleń Scholandzkich obywateli dla budowania i rozwoju niepodległego, demokratycznego (monarchia konstytucyjna ma charakter demokratyczny, bowiem nie ma monarchii konstytucyjnej, która byłaby niedemokratyczna) i prężnego państwa, które dzięki tym wysiłkom stało się potęgą i ma stałe miejsce w świecie. Jestem przekonany, że Waszej Królewskiej Mości działania przyczynią się do budowania dalszej pomyślności Królestwa Scholandii i umacniania jej pozycji w świecie.
W bieżącym roku obchodziliśmy 5. rocznicę przystąpienia Królestwa Scholandii do Organizacji Polskich Mikronacji. Zauważam, że jest to również rocznica powstania Organizacji Polskich Mikronacji, do której w sposób znaczący przyczyniło się Królestwo Scholandii. Z wdzięcznością pamiętam o tym, że Królestwo wspierało inicjatywę powstania Organizacji Narodów.

Żywię głęboki szacunek dla osiągnięć Narodu Scholandzkiego. Cenię i podzielam jego umiłowanie pokoju, wolności i demokracji. Przywiązuję wielkie znaczenie do rozwijania przyjacielskich relacji z Królestwem. Liczę na bliską współpracę, szczególnie w tych dziedzinach, gdzie wciąż istnieje niewykorzystany potencjał.
Pragnę zaprosić Waszą Królewską Mość do siedziby Organizacji Polskich Mikronacji. Mam ogromną nadzieję, że będę mógł gościć Waszą Królewską Mość w najbliższym czasie.
Z całego serca życzę Waszej Królewskiej Mości oraz wspierającej Waszej Królewskiej Mości działania nowej Administracji wielu sukcesów w pełnieniu odpowiedzialnej misji oraz wszelkiej pomyślności w realizacji podejmowanych inicjatyw.

Kryspin von Lichtenstein
Sekretarz Generalny OPM
Przekierowanie