Gmach Narodów
Informacje z Natanii - Wersja do druku

+- Gmach Narodów (http://opm.mikronacje.info/gmach)
+-- Dział: Biura Reprezentantów Państw Członkowskich OPM (/forum-10.html)
+--- Dział: Monarchia Austro-Węgierska (/forum-18.html)
+---- Dział: Dominium Natanii (/forum-25.html)
+---- Wątek: Informacje z Natanii (/thread-153.html)

Strony: 1 2


RE: Informacje z Natanii - Patryk I - 11.03.2010 01:42

Do momentu ukończenia prac nad nową stroną Natanii i jej systemów informatycznych postanowiłem wprowadzić jak stronę tymczasową stronę Natanii z 2004 roku.
Oto jej adres: http://www.natania.idl.pl/nat
Strona ta nie jest całkowicie zaktualizowana dlatego prosze się nie dziwić nie którym informacjom Big Grin
Postanowiłem wprowadzić tą stronę na krótki czas ze względu na pogłoski chodzące po v świecie że Królestwo Natanii nie istnieje już.
Oryginalna strona z 2004 roku trafi do muzeum Nataniii jednak pomyślałem że może przy OPM zbudujemy Instytut Historii Państw OPM? Smile


RE: Informacje z Natanii - Meisande V Gvandoya - 11.03.2010 12:57

(11.03.2010 01:42)Patryk I napisał(a):  Oryginalna strona z 2004 roku trafi do muzeum Nataniii jednak pomyślałem że może przy OPM zbudujemy Instytut Historii Państw OPM? Smile

Ja uważam, że to świetny pomysł.


RE: Informacje z Natanii - Piotr Koscinski - 11.03.2010 15:05

Instytut Historii Państw OPM - znakomity pomysł... ale może najpierw stworzymy stronę OPM i doprowadzimy do powstania siedziby Organizacji, bo na razie to obradujemy chyba w namiocie? Wink
Na poważnie: będzie chętny do zajęcia się sprawą - robimy.


RE: Informacje z Natanii - Thorgautr Gvandoya - 11.03.2010 16:12

Witryna zgłoszona jako dokonująca ataków!


Witryna http://www.natania.idl.pl została zgłoszona jako witryna stanowiąca zagrożenie i została zablokowana zgodnie z ustawieniami bezpieczeństwa.

Tego rodzaju witryny mogą próbować instalować oprogramowanie wykradające poufne dane, używające komputera do pośredniczenia w atakach lub uszkadzające system.

Niektóre szkodliwe witryny celowo rozpowszechniają niebezpieczne oprogramowanie, ale większość z nich to witryny, na które nastąpiło włamanie.


RE: Informacje z Natanii - Patryk I - 11.03.2010 20:29

"Niektóre szkodliwe witryny celowo rozpowszechniają niebezpieczne oprogramowanie, ale większość z nich to witryny, na które nastąpiło włamanie. "
Królestwo Natanii to państwo które jest atakowane przez hakerów.
Walczymy z tym od ponad pół roku ale to jest walka jak z terrorystami na bliskim wschodzie mimo pokonania ich ciągle wracają. :/


RE: Informacje z Natanii - Thorgautr Gvandoya - 11.03.2010 21:37

Zmienicie serwer i zmodyfikujcie nazwę adresu państwa innego wyjścia nie widzę.


RE: Informacje z Natanii - Patryk I - 11.03.2010 21:58

Serwer mam opłacony do stycznia 2011 roku.
Nie mam zamiaru wyrzucać pieniędzy w błoto rezygnując teraz z obecnego usługodawcy i wykupując nowy serwer.
Prowadzę działalność gospodarczą i niestety liczę każdy wydany grosz.


RE: Informacje z Natanii - FJ II - 11.03.2010 22:05

Ja zaufałem stronie natańskiej mimo ostrzeżeń przeglądarki i antywirus nic nie wykrywa ;-).

A tę stronę pamiętam ;-).


RE: Informacje z Natanii - Patryk I - 11.03.2010 23:40

Jutro już nie powinno być tego ostrzeżenia Smile
Co do muzeum gdyby ktoś znalazł się do pomocy to zajmę się tym Smile
Natania powróci i to w najbliższym czasie.
Możliwe że się powtarzam ale chcę aby wszystko było idealne wykonane a przy mojej pracy i moim studiowaniu trochę czasu to zabiera Smile