|
Proszę o wskazanie ekspertów
|
|
17.01.2010, 22:49
|
|||
|
|||
|
Proszę o wskazanie ekspertów
Ekscelencje,
Byłoby dobrze, gdybyśmy mogli mieć zespół ekspertów w różnych sprawach. Takich, których obecność byłaby tu wskazana. Eksperci w dziedzinie prawa (o to dość trudno, wiem...) są najbardziej potrzebni, ale i inni też. Proszę proponować. Spróbujmy stworzyć fachowe zaplecze OPM. diuk Piotr Kościński były Sekretarz Generalny OPM Przedstawiciel SPM |
|||
|
18.01.2010, 02:54
|
|||
|
|||
|
RE: Proszę o wskazanie ekspertów
Ekscelencjo Sekretarzu,
Obecnie jestem w trakcie realnych studiów prawniczych. Jeżeli będę potrzebny i będzie taka wola - zgłoszę się do dyspozycji. (-) Książę Michael diuk von Lichtenstein h. Wąż Podkanclerzy Rządu JKM Minister Spraw Zagranicznych |
|||
|
18.01.2010, 10:40
|
|||
|
|||
|
Dzięki - dobrze wiedzieć; istotne jest jednak znalezienie ekspertów i spoza grona obecnego tutaj...
diuk Piotr Kościński były Sekretarz Generalny OPM Przedstawiciel SPM |
|||
|
19.01.2010, 01:57
|
|||
|
|||
|
Gdyby była potrzebna pomoc w sprawach związanych z administracją (realnie jestem studentem tego kierunku) i polityką zagraniczną chętnie pomogę
Kedyw Natanii Patryk I Labacki |
|||
|
19.01.2010, 10:48
|
|||
|
|||
|
Podobnież i ja jestem w trakcie realnych studiów prawniczych ;-).
|
|||
|
19.01.2010, 11:41
|
|||
|
|||
|
To świetnie! To już, mniemam, żadna Konwencja nie będzie miała usterek prawnych
|||
|
19.01.2010, 19:23
|
|||
|
|||
|
Z jakich zatem dziedzin oprócz prawnej potrzebni są eksperci?
(—) Marcin Pośpiech von Salvepol-Nova Vita, Książę Faerie Przewodniczący Delegacji Królestwa Scholandii |
|||
|
19.01.2010, 21:12
|
|||
|
|||
|
Zapewne v-gospodarka, v-nauka, v-mapy... tak na początek...
|||
|
20.01.2010, 01:22
|
|||
|
|||
|
Ekscelencjo Sekretarzu,
jako Przewodniczący Delegacji a także jako Premier Monarchii Austro-Węgier chciałbym przedstawić Ekscelencji trzech kandydatów na stanowiska ekspertów w Organizacji Polskich Mikronacji: Pierwszą z wspomnianych trzech osób jest Pan Victorio Mortuus. W przeszłości wieloletnie był Premierem Cesarskiego i Królewskiego Rządu Monarchii Austro-Węgier. Zasiadał również na stanowisku Ministra Spraw Zagranicznych w rządzie Vidora Simona. Piastował również stanowisko ambasadora. Te i inne stanowiska dały Panu Mortuusowi ogromny bagaż doświadczeń w dziedzinie prawa, ale również prowadzenia polityki zagranicznej i dyplomacji. Wiele osób korzystało z jego rad w dziedzinie dyplomacji, czy też działań międzynarodowych i polityki zagranicznej. Jest to osoba bardzo zasłużona dla Monarchii Austro-Węgier. a wniesiony przez nią wkład w rozwój Monarchii jest nieoceniony. Myślę, że Pan Mortuus jest doskonałym kandydatem na posadę jednego z ekspertów OPM zarówno w dziedzinie prawa, ale także w dziedzinie dyplomacji i prowadzenia polityki. Drugą ważną osobą jest Pan Vidor Simon, obecny Przewodniczący Zgromadzenia Parlamentarnego VI Kadencji. Pan Simon w przeszłości już wielokrotnie był członkiem Zgromadzenia Parlamentarnego, a od 28.10.2008 pełni nieprzerwanie funkcję Przewodniczącego Zgromadzenia Parlamentarnego. Ponadto był Ministrem Spraw Zagranicznych w rządzie Vitoria Mortuusa oraz w rządzie Otta von Rutelhelda. Sam sprawował również urząd Premiera Rządu Jego Cesarskiej i Królewskiej Mości. Jest on również Ambasadorem Monarchii Austro-Węgier w Królestwie Surmeńskim i Królestwie Dreamlandu. Jest to osoba, podobnie jak Pan Mortuus, z dużym bagażem doświadczenia. Myślę, że Pan Simon jest wyśmienitym kandydatem na eksperta w dziedzinie prowadzenia polityki i dyplomacji. Trzecią kandydaturą jest osoba Jego Cesarskiej i Królewskiej Mości, Franciszka Józefa II. To właśnie Jego Cesarska i Królewska Mość był inicjatorem powstania Monarchii Austro-Węgier już prawie pięć lat temu. Od tego czasu to on zasiada nieprzerwanie na tronie Cesarza i Króla Monarchii Austro-Węgier. Świadczy to przede wszystkim o jego umiejętności kierowania państwem, ale również i polityką zagraniczną poprzez utrzymywanie licznych kontaktów na arenie międzynarodowej (również prywatnych), kiedy to rządy się zmieniają, a Jego Cesarska i Królewska Mość utrzymuje między nimi ciągłość. To również Jego Cesarska i Królewska Mość stworzył podwaliny prawa Monarchii Austro-Węgier, a teraz - jak już sam wspomniał - studiuje [realnie] na kierunku Prawa, co może działać tylko na jego korzyść podczas podejmowania decyzji w sprawie ekspertów przez Ekscelencję Sekretarza. Liczę, że przedstawione przeze mnie kandydatury zostaną wykorzystane przez Ekscelencję Sekretarza Generalnego podczas tworzenia wspomnianego zespołu ekspertów Organizacji Polskich Mikronacji. Dziękuję. (-) Tivadar Zoltán baró Szücs Zastępca Sekretarza Generalnego Jego Ekscelencji Timoteosa Stefanosigosa Dyrektor Departamentu Politycznego Były Premier Cesarskiego i Królewskiego Rządu Monarchii Austro-Węgier Redaktor Naczelny Monarchie Leben Kontakt: monarchieleben@austro-wegry.org |
|||
|
04.02.2010, 22:19
|
|||
|
|||
|
Eksperci od prawa:
Jego Cesarskiej i Królewskiej Mości, Franciszka Józefa II, Jego Książęca Wysokość Michael von Lichtenstein, Jego Królewska Mość Patryk I Labacki Czy dalej są te osoby zainteresowane? (-)Thorgautr Gvandoya Książe Krwi Syn Sahary Asokwafo Konungr Osady Wikingów Jomsborg Wielki Generał Czasami żałuję, że A-W wróciło do OPM, a Ty? |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc