Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Interwencja w Ciprofloksji
05.03.2010, 15:37
Interwencja w Ciprofloksji
Wasze Ekscelencje,

Szlachetny Baron Feldmarschall Edmund Freiherr von Rabl oraz Oberleutnant Walter Erich Jorg dzielnie opisują działania Surmeńskich Sił Obronnych oraz Cesarskich i Królewskich Sił Zbrojnych przeciwko ciprofloksacyjnym uzurpatorom, którzy bezprawnie zajęli tereny Królestwa Surmeńskiego, a których część przedostała się na terytoria dawnego Meridlandu i Republiki Tyrencji, członka Organizacji Polskich Mikronacji. Republika Tyrencji zgodziła się przyjąć naszą pomoc.

Nie apelujemy o pomoc, siły zbrojne dwóch zamieszanych w konflikt państw Trójprzymierza świetnie sobie radzą. Pragniemy jedynie, by Ekscelencje miały świadomość ogromnego koszmaru, jaki rozgrywał się przez ten krótki okres na ziemiach opanowanych przez Ciprofloksjan. Zapewniamy jednocześnie, tak jak zapewniliśmy władze Republiki Tyrencji, że nie ucierpi ludność cywilna. By zrealizować nasze obietnice zrezygnowaliśmy z bombardowań obszarów objętych wojenną pożogą, wiedząc że władze Republiki korzystają z "żywych tarcz".

Pragniemy tylko jednoznacznie i głośno potępić działania Ciprofloksji, które jawią się nam jako odrażające akty terroru i zbrodniczej działalności wymierzonej w ludzi. Ufamy, że działania Ciprofloksji nie pozostaną bez echa w społeczności międzynarodowej.

Zachęcam jedynie do lektury relacji i komunikatów wydawanych przez dowództwo Armeegruppe von Rabl:
http://www.austro-wegry.org/news.php?readmore=483
http://www.austro-wegry.org/news.php?readmore=484
http://www.austro-wegry.org/news.php?readmore=485
http://www.austro-wegry.org/news.php?readmore=486
http://www.austro-wegry.org/news.php?readmore=487
http://www.austro-wegry.org/news.php?readmore=488
http://www.austro-wegry.org/news.php?readmore=489
http://www.austro-wegry.org/news.php?readmore=490

Ponadto, wcześniej ukazał się komunikat Armee Oberkommando:
http://www.austro-wegry.org/news.php?readmore=481

[Obrazek: UB4.png]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07.03.2010, 00:10
RE: Interwencja w Ciprofloksji
Gdyby była potrzebna udzielenia jakiej kolwiek pomocy Królestwo Natanii na pewno jej udzieli.
W walce z terrorystami mamy duże doświadczenie czego przykładem jest nasza historia internetowa.
Królestwo Natanii popiera działania prowadzone przez państwa Trójprzymierza.

Kedyw Natanii
Patryk I Labacki
07.03.2010, 00:47
W razie problemów Rząd Rzeczypospolitej wraz z Siłami Zbrojnymi zapewnią pomoc.
Rzeczypospolita stanowczno popiera Trójprzymierze.

Zwarci i gotowi do pomocy.

(-) Jego Królewska Mość Jerzy I von Habsburg-Lotharingen-Radziwiłł,
Z Bożej łaski i woli Narodu Król Rzeczypospolitej Obojga Narodów,
Arcyksiążę Monarchii Austro-Węgier,
Syn Jego Cesarskiej i Królewskiej Mości Franciszka Józefa II.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
07.03.2010, 01:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.03.2010 01:38 przez FJ II.)
Wasza Królewska Mość,
Wasza Wysokość,

Dziękuję za te zapewnienia oraz wsparcie Królestwa Natanii i Rzeczypospolitej Obojga Narodów. Sądzę jednak, że nie musimy nazywać wszystkich Ciprofloksjan terrorystami - to są po prostu biedni ludzie, którym staramy się pomóc, niwelując terror, jakim posługują się tamtejsi dygnitarze.

Ze swojej strony mogę zapewnić, że Monarchia Austro-Węgier nie zamierza dokonywać aneksji terytoriów Biednej Republiki Ciprofloksji. Chcemy, żeby władze BRC dogadały się z Surmenią, gdzie wszystko się zaczęło, żeby zwrócono terytorium Tyrencji. Ponadto chcemy, aby zaprzestano zbrodniczych praktyk, jakimi posługiwała się Ciprofloksja. Monarchia Austro-Węgier w przyszłości chciałaby, aby jej relacje z BRC były dobre, co możliwe jest jedynie po spełnieniu tych warunków. Osobiście będę za tym, by Austro-Węgry, o ile wszystko pójdzie dobrze, często udzielały Ciprofloksji pomocy humanitarnej, O ILE kierowana ona będzie do najbardziej potrzebujących, a nie zbrodniarzy lub dygnitarzy. Akceptujemy charakter ideologii BRC, dopóki nie przestaje ona mieć wymiaru humanitarnego.

Cesarskie i Królewskie Siły Zbrojne jako jedne z pierwszych prowadzą tak szeroko zakrojoną misję pokojową. Mamy świadomość, że ciąży na nas ogromna odpowiedzialność, której nie możemy zawieść. Ufam, że w przyszłości wszędzie tam, gdzie konflikty doprowadzą do ludzkiej krzywdy, nasze siły zbrojne będą mogły nieść pokój, idąc za przykładem tych dzielnych żołnierzy austro-węgierskich, którzy w latach 1897-1898 wzorowo spełniali swoją misję na Krecie.

07.03.2010, 15:38
O ile będzie to potrzebne, jestem gotów wysłać do Ciprofloksji misję stabilizacyjną OPM dla monitorowania sytuacji.

diuk Piotr Kościński
były Sekretarz Generalny OPM
Przedstawiciel SPM
07.03.2010, 18:19
Ekscelencje,

Mam ważną wiadomość z ostatniej chwili. Odczytałem kilka minut temu wiadomość, którą o godzinie 22:25 przesłała mi Elena Petrescu. Nie zacytuję jej w całości, NIEMNIEJ jednak osoba, która nazywa siebie Eleną Petrescu, zapewne przez zapomnienie, podpisała się:

"--
Pozdrawiam,
szer. Karolina hr. von Lichtenstein-Sobieszek"

To każe nam podejrzewać, iż jest to prawdziwa tożsamość Pani Petrescu. Jeżeli Ekscelencje nie dają wiary, mogę zrobić screen tej wiadomości. Wiemy, że Pani von Lichtenstein-Sobieszek jest obywatelką Księstwa Sarmacji i, co gorsza, szeregowym Książęcych Sił Zbrojnych. Nasze działania nie są wymierzone w Księstwo Sarmacji i nie powinny być jako takie odczytywane. Mimo to jednak z przykrością muszę zaznaczyć, że jednym z naszych priorytetów jest doprowadzenie Pani Petrescu przed surmeński wymiar sprawiedliwości, nawet gdyby faktycznie okazała się ona Karoliną von Lichtenstein-Sobieszek. W przekonaniu naszym i naszych surmeńskich sojuszników jest ona bowiem przede wszystkim osobą odpowiedzialną za wszelkie negatywne skutki Powstania Skavlandzkiego.

07.03.2010, 21:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.03.2010 21:30 przez Thorgautr Gvandoya.)
Wasza Cesarska i Królewska Mość,
Podpisać się może każdy i taki podpis nie jest jeszcze dowodem na winę wyżej wymienionej osoby. Osobiście jestem lekko oburzony takowym zachowaniem.

(-)Thorgautr Gvandoya
Książe Krwi
Syn Sahary
Asokwafo
Konungr Osady Wikingów Jomsborg
Wielki Generał

Czasami żałuję, że A-W wróciło do OPM, a Ty?
08.03.2010, 00:22
Wasza Ekscelencjo,

Aby rozwiać wątpliwości Ekscelencji napisałem, że możemy podejrzewać coś takiego. Ja sam nie jestem co do tego w pełni przekonany i jeżeli moje słowa zostały inaczej . Nie zamierzamy rzucać bezpodstawnych oskarżeń wobec Pani von Lichtenstein-Sobieszek, Książęcych Sił Zbrojnych czy Księstwa Sarmacji. Chcemy jedynie, by znane były światu pewne praktyki. Z jednej strony niepokojące byłoby, gdyby ów podpis okazał się prawdziwy. Z drugiej zaś strony - podobnie niepokojące byłoby, że Pani Petrescu podszywa się pod obywatelkę sarmacką, czego również nie można wykluczyć. To z kolei byłoby wysoce niepokojące z punktu widzenia Księstwa Sarmacji, któremu - naturalnie - w takiej sytuacji postaramy się pomóc.

09.03.2010, 16:20
Wasza Cesarska i Królewska Mość,
jak idą poczynania?
Czy są one na tle dyplomatycznym czy raczej zbrojnym?

Jak już powiedziałem, poinformowałem Jego Królewską Mość Adama I o zaistniałej sytuacji i został przygotowany tzw. Korpus Ekspedycyjny Rzeczypospolitej w którego skład wchodzi kilka tysięcy jednostek piechoty oraz paręset jednostek artylerii. Niech WCiKM rzeknie tylko że potrzebna pomoc, ruszymy natychmiast.

(-) Jego Królewska Mość Jerzy I von Habsburg-Lotharingen-Radziwiłł,
Z Bożej łaski i woli Narodu Król Rzeczypospolitej Obojga Narodów,
Arcyksiążę Monarchii Austro-Węgier,
Syn Jego Cesarskiej i Królewskiej Mości Franciszka Józefa II.
09.03.2010, 19:50
Ekscelencjo, dziękuję, porozmawiam z surmeńskimi i naszymi sztabowcami. Jeżeli zaś chodzi o rozmowy - póki co Armeegruppe von Rabl nieoficjalnie zawiesiła działania, czekając na rozstrzygnięcie. Postawiliśmy Ciprofloksji następujące warunki:

1. Przeprowadzenie negocjacji Ciprofloksji z Surmenią - to w Surmenii wszystko się zaczęło i nie możemy decydować bez zgody naszych sojuszników.
2. Przeprowadzenie negocjacji Ciprofloksji z Republiką Tyrencji w sprawie ziem Tyrencji, które Ciprofloksja ogłosiła swoimi lub oddanie tych ziem w całości.
3. Zapewnienie, że na terenie Biednej Republiki Ciprofloksji nie będzie dochodziło do aktów terroru, jeżeli w przeszłości do takowych dochodziło.
4. Zapewnienie, że Biedna Republika Ciprofloksji nie będzie sobie rościć pretensji do terytoriów innych istniejących państw.
5. Zapewnienie, że ewentualna pomoc humanitarna kierowana z zagranicy zostanie ofiarowana najbardziej potrzebującym.

Uważamy, że SĄ one do spełnienia. Jeżeli zaś chodzi o podejrzenia w sprawie alter ego Pani Petrescu - mamy coraz więcej powodów, by podejrzewać, że Ciprofloksja starała się doprowadzić do skandalu międzynarodowego.

Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości