Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konferencja naukowa - państwa wirtualne to realni ludzie
27.12.2010, 15:25
Konferencja naukowa - państwa wirtualne to realni ludzie
Ekscelencje,

Jej Magnificjencja Szlachetna Baronessa Isabella Marie Freifrau Swan poprosiła mnie o przekazanie Ekscelencjom jej wiadomości:

Cytat:Witam Serdecznie!

W imieniu swoim i JCiKM Franciszka Józefa II chcę zaprosić serdecznie wszytkich państwa na konferencję naukową pod hasłem: "Państwa wirtualne to realni Ludzie" w dniach 15-25 stycznia 2011 roku. Chcę zaprosić wszystkich do udziału w tej konferencji, gdyż mam nadzieję, przyczyni się ona do polepszenia poziomu edukacji w Mikronacjach.

Z poważaniem
Rektor CiK UW
Isabella Marie Swan

[Obrazek: konplakat]

Strony pomocne:
Strona Cesarskiego i Królewskiego Uniwersytetu Wielkiego w Wiedniu:
http://uniwersytet.austro-wegry.strefa.pl/
Strona forum CiK UW:
http://www.uniwersytet.austro-wegry.org/forum
Strona z Chatem CiK UW na którym odbędą się dyskusje:
http://s1.polchat.pl/chat.php_roomCiK+UW

Oraz w tym wątku, będą ogłaszane kolejne informację związanę z Konferencją, jak i lista osób i delegatów z państw uczestniczących.

A także drugą wiadomość:

Cytat:Oto wstepne informacje o przebiegu konferencji. Jeszcze będą one uzupełniane, gdyż nie dostałam jeszcze odpowiedzi od wszystkich osób. Kolejne informację, będa podawana na dniach

15 stycznia:
-oficjalne rozpoczecię konferencji naukowej w restauracji Kaiserin Sissi w Wiedniu
- przywitanie gości zagranicznych i przedstawienie ich ogółowi
- zaprezentowanie programu uroczystości

16 stycznia:
- Wykład JCiKM Franciszka Józefa II na temat Monarchii Austro-Węgier, jej historii i rozwoju na przesztrzeni 5 lat.
- wykład Piotra von Badena (?)

17\18 stycznia:
Wykłady gości zagranicznych na temat reprezentowanych przez siebie państw wirtualnych:
- Muggler Olav Littendorf (Brugia)
- Paweł Erwin d'Archien-Liberi (Dreamland) "Specyfika organizowania spotkań i zjazdów obywateli mikronacji w świecie realnym"
- Timoteos Stefanosigos (Surmenia) "Co po akredytacji i uznaniu? Rozwój współpracy między uczelniami w kontekście Konwencji OPM i jej ograniczeń"
- Einar Bjorn Olavsen (Nordia)

19 stycznia:
- Isabella Marie Swan (Monarchia Austro-Węgier): "Energia czerpana z kamieni"
- Wykłady rektorów uniwersytetów Mikroświata

20 stycznia: Reforma szkolnictwa w Mikroświecie - dyskusja na temat poprawienia jakości kształcenia w mikroświecie (zamknieta - tylko członkowie konferencji)

21 stycznia:
- Wykład Arcyksięcia Rudolfa Habsburga (?)
- Wieczór poświęcony na rozmowy wolne z słuchaczami państw na Forum Uniwersytetu (Otwarta)

22 stycznia:
- Dzień wolny - planowane rozrywki i nie tylko (TrackMania/Kurnik/SkiChalleng) Quiz filmowy

23 stycznia:
- Wyższe uczelnie w dawnych Austro-Węgier - wystawa pani MKiP MAW Laury Małgorzaty Schweden
- Kawowa kultura w Austrii - wystawa pani Isabelli Marie Swan (wygłoszenie w jezyku niemieckim i polskim)

24 stycznia:
- Wystawa: Cesarzowej Sissi (autrostwa A. Trzaska-Chojnacki)
- Otwarcie Kina w Monarchii: Projekcja filmów o Cesarzowej i nie tylko

25 stycznia:
- uroczyste zakończenie konferencji naukowej: bal w restauracji Kaiserin Sissi.

[Obrazek: UB4.png]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
27.12.2010, 17:46
RE: Konferencja naukowa - państwa wirtualne to realni ludzie
Będę monotonny, ale... na Wandę, POLCHAT?! Sad

mdgr ppłk Alojzy akć Pupka-Bumbum h. Magnitogorsk

[Obrazek: b1.gif]
27.12.2010, 19:41
RE: Konferencja naukowa - państwa wirtualne to realni ludzie
Szlachetna Baronessa jest organizatorką i nikt nie zamierza jej wchodzić w decyzje, tym bardziej że jest też w pewnym sensie moją szefową ;-). Także nie teraz będzie ponowna dyskusja na temat "polchat lub nie polchat" ;-).

[Obrazek: UB4.png]
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości