Powrót
- Helmut von Hurrdur
- Lokalizacja: Ratusz Konsularny, Dzielnica Most Harfeleiński (Miasto Marsylia), Królestwo Voxlandu
Powrót
Mieszkańcy Cyplowska zdziwili się mocno, gdy z samego rana około godziny ósmej na horyzoncie ukazało się kilka łodzi. Bardzo szybko zmierzały do brzegu. Gdy tam dotarły wysiadło z nich kilkanaście osób. W jednym z nich mieszkańcy rozpoznali Helmuta von Hurrdura alias Augusta de la Sparasana. Po należytym powitaniu powiększona grupa zaczęła zmierzać dalej.
Helmut August I
Herestyk Wandejskiego Kościoła Grodziskiego
- Helmut von Hurrdur
- Lokalizacja: Ratusz Konsularny, Dzielnica Most Harfeleiński (Miasto Marsylia), Królestwo Voxlandu
Re: Powrót
Kilka godzin potem, przed południem, pojawił się na placu w Marsylii, gdzie oficjalnie ogłosił swój powrót i przedstawił kartę żądań wobec władz Konfederacji.
Zdecydowano, aby przekazać żądania Protektorowi i premierowi.1. Unieważnienie referendum o rozwiązaniu Konfederacji Pollińskiej.
2. Wprowadzenie stanu wyjątkowego.
3. Unieważnienie secesji Amatorii, Norweglandu i przywrócenie Helmuta von Hurrdura/Augusta de la Sparasana na tron Imperium Pollinu.
4. Przekształcenie konfederacji w jednolite państwo.
5. Zorganizowanie konwencji konstytucyjnej w celu uchwalenia nowego, lepszego ustroju.
6. Złożenie samokrytyki przez rząd.
7. Powierzenie władzy siłom zdolnym uspokoić chaos w Konfederacji.
Helmut August I
- Joahim von Ribertrop
- Kontakt:
Sambana City, godzina 14:00
-NIE! Nie zajmuję się dopłatami dla biednych dzieci z tej nowej Amatorii, co bez dopłat z Konfederacji umrą! Ja się zajmuję jej rozwiązywaniem!- wrzeszczał Joahim do słuchawki.
Od kiedy ogłoszono wyniki referendum jasno mówiące że Konfederację szlag trafi, cały czas ktoś dzwonił do Sztabu Głównego Rozwiązania Konfederacji. A że składał się on tylko z Joahima i sambańskich niewolników, to wszystkie telefony trafiały do Joahima.
-Ach tak?! To sobie propagandujcie!- wrzasnął i rzucił telefon na biurko.
-Do diaska z tą Amatorią- mruknął.- Po cholerę Jankowski ich przesiedlał? Teraz same z tym problemy.
W tym momencie ktoś zapukał do drzwi.
-ŻADNYCH TELEFONÓW!!!- ryknął Joahim.
-Ale Wasza Królewska Wysokość, to ważne! Telefon z Marsylii! Wrócił Helmut von Hurrdur! I ma jakąś ważną kartkę do was!
-Hurrdur?- powiedział Joahim.
Siedział chwilę w ciszy a potem wrzasnął:
-Szykować mój odrzutowiec! Kierunek wyspa Voxima! Lecimy do Marsylii zobaczyć co to za ważna kartka...
-NIE! Nie zajmuję się dopłatami dla biednych dzieci z tej nowej Amatorii, co bez dopłat z Konfederacji umrą! Ja się zajmuję jej rozwiązywaniem!- wrzeszczał Joahim do słuchawki.
Od kiedy ogłoszono wyniki referendum jasno mówiące że Konfederację szlag trafi, cały czas ktoś dzwonił do Sztabu Głównego Rozwiązania Konfederacji. A że składał się on tylko z Joahima i sambańskich niewolników, to wszystkie telefony trafiały do Joahima.
-Ach tak?! To sobie propagandujcie!- wrzasnął i rzucił telefon na biurko.
-Do diaska z tą Amatorią- mruknął.- Po cholerę Jankowski ich przesiedlał? Teraz same z tym problemy.
W tym momencie ktoś zapukał do drzwi.
-ŻADNYCH TELEFONÓW!!!- ryknął Joahim.
-Ale Wasza Królewska Wysokość, to ważne! Telefon z Marsylii! Wrócił Helmut von Hurrdur! I ma jakąś ważną kartkę do was!
-Hurrdur?- powiedział Joahim.
Siedział chwilę w ciszy a potem wrzasnął:
-Szykować mój odrzutowiec! Kierunek wyspa Voxima! Lecimy do Marsylii zobaczyć co to za ważna kartka...
Joahim von Ribertrop, Król-senior Voxlandu, Ojciec Założyciel. Prawnie Cesarz Rzymu ale i tak każdy ma to w pompie
Właściciel poprzedniego forum, więc jak coś to do niego.

- Joahim von Ribertrop
- Kontakt:
Marsylia, godzina 17:45
Joahim von Ribertrop szedł w kierunku głównego placu Marsylii. Z tego co słyszał właśnie tam znajdował się Helmut von Hurrdur.
-Plotka okazała się prawdą- mruknął Joahim.
-Helmut!- krzyknął.- Witaj ponownie! Jak miło że wracasz! To co, impreza na mój koszt. Ale najpierw dawaj mi tu tą swoją ,,ważną kartkę".
Helmut podał ją Joahimowi, który zaczął ją analizować...
Co do tronu- możemy zrobić selekcję i sprawę załatwić.
Joahim von Ribertrop szedł w kierunku głównego placu Marsylii. Z tego co słyszał właśnie tam znajdował się Helmut von Hurrdur.
-Plotka okazała się prawdą- mruknął Joahim.
-Helmut!- krzyknął.- Witaj ponownie! Jak miło że wracasz! To co, impreza na mój koszt. Ale najpierw dawaj mi tu tą swoją ,,ważną kartkę".
Helmut podał ją Joahimowi, który zaczął ją analizować...
Być może możliwe do spełnienia. Ale potrzebuję narady z Elektorstwem.1. Unieważnienie referendum o rozwiązaniu Konfederacji Pollińskiej.
Nie wiem na jakiej podstawie, ale myślę że jest to możliwe.2. Wprowadzenie stanu wyjątkowego
Tylko że... jedynym kto się tu ,,secesjował" jest Amatoria od Westlandu. Chodzi zapewne o odejście z KP. Tutaj również należy podjąć rozmowy z przywódcami tych państw.3. Unieważnienie secesji Amatorii, Norweglandu i przywrócenie Helmuta von Hurrdura/Augusta de la Sparasana na tron Imperium Pollinu.
Co do tronu- możemy zrobić selekcję i sprawę załatwić.
TAK! POPIERAM!4. Przekształcenie konfederacji w jednolite państwo.
Popieram.5. Zorganizowanie konwencji konstytucyjnej w celu uchwalenia nowego, lepszego ustroju.
To do Jankowskiego. On jest rząd.6. Złożenie samokrytyki przez rząd.
Czyli?7. Powierzenie władzy siłom zdolnym uspokoić chaos w Konfederacji.
Joahim von Ribertrop, Król-senior Voxlandu, Ojciec Założyciel. Prawnie Cesarz Rzymu ale i tak każdy ma to w pompie

- Helmut von Hurrdur
- Czyli na przykład Socjalkapitalistycznej Partii Voxlandu - stwierdził Helmut. - Co do imprezy oczywiście popieram, ale nie zostało już zbyt wiele czasu do formalnego końca Konfederacji... Trzeba się spieszyć - dodał.
Helmut August I
- Joahim von Ribertrop
- Kontakt:
No myślę że przekazaniem władzy moglibyśmy zająć się wkrótce, jeśli Elektorstwo da zielone światło- powiedział Joahim.
Ogólnie to wszystkie poważniejsze działania mogę podjąć dopiero po ósmej, bo dopiero wtedy będę na kompie. Więc no.
Ogólnie to wszystkie poważniejsze działania mogę podjąć dopiero po ósmej, bo dopiero wtedy będę na kompie. Więc no.

- AleksanderNovak
- Kontakt:
-
Jakub von Sarm
No ja myślę że te wszystkie warunki są ok, ale nie unieważnienie "secesji" Norweglandu.
- OlaChojnacka
- Administrator
- Kontakt:
Ale że ja miałabym przekazac władzę komuś? No nie wiem, nie wiem...
(-) mgr Ola Kaarina Isadora Helyanve van Hälsing-Scraw de Cubalibre-Adamas et Marcjan-Chojnacka
Kwestorka w Baridasie, Cesarzowa Tuolelenkki, Arcyksiężna Egerloon, Diuczessa Jajeczka, Baronowa Sint Arco, Baronessa w Sarmacji, Hrabina Litawy, Szlachetna Dama w Ardemii, Lady Admiralicji.
Kwestorka w Baridasie, Cesarzowa Tuolelenkki, Arcyksiężna Egerloon, Diuczessa Jajeczka, Baronowa Sint Arco, Baronessa w Sarmacji, Hrabina Litawy, Szlachetna Dama w Ardemii, Lady Admiralicji.
- Joahim von Ribertrop
- Kontakt:
YYY, nie, władzę przekazywać miałbym ja.