Powstanie Partii Prowincjonalnej

• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Powstanie Partii Prowincjonalnej
Cytat:Połączenie było po to by ocalić Voxland i Westland oraz się wzmocnić. I wzmocnić to słowo klucz.

Gdy ZP się rozpadnie, prędzej czy później Voxland i Westland znów będzie mało aktywne.

Cytat:Obecnie mamy pewną równowagę pomiędzy prowincjami (o ile 3:1 na korzyść Voxlandu to równowaga), ale kto wie, czy za rok nie będzie np. tak, że będzie 10 osób w Voxlandzie i jeden Novak w Westlandzie? Wtedy będziesz narzekał, że Voxland dominuje. I wtedy zostaje albo uznanie dominacji Voxlandu, albo rozejście się w swoje strony. A brak prawa do secesji to uniemożliwia.

Westland już uznaje dominację Voxlandu, Obywatele Voxlandu zajmują prawie całą władzę centralną, wraz z Prezydentem i większością w Prezydium, do póki nie widać dyskryminacji nie mam z tym żadnego problemu.

Cytat:A brak regulacji może się skończyć tym co znany- FN.

Przed chwilą mówiłeś o secesji Voxlandu, teraz mówisz że brak regulacji groziłoby się rozpadem federacji, tak jak w FN. Nie rozumiem.
Poza tym sprecyzuj o jakie regulacje chodzi.

Cytat:Niezależnie od wszystkiego i tak czuję się bardziej Voxlandczykiem niż jakimś zetpeńczykiem. Więc jak nadejdzie dzień, że dla Voxlandu lepsza będzie secesja, to się nie zawacham i ją zrobię.

No tak, po tobie się tego spodziewałem, ale z czego wiem Helmut jest po trochu Voxlandczykiem i Westlandczykiem a przecież jest Prezydentem, on rządzi w Voxlandzie i będzie rządził ile będzie chciał. Panzetpenizm nie jest żadnym nacjonalizowaniem Voxlandu albo Westlandu tylko ideą jedności między oboma bytami. Przede wszystkim solidarność. Co do secesji Voxlandu, ehh. Jeśli tak będzie to mówi się trudno.

Cytat:Jakiego nacjonalizowania?
A gospodarka- każdy wie, że lepiej działa gdy jest wolna.

Nacjonalizacja - upaństwawianie. Nie chcę by Los Alexos było stolicą centrali, bo to ziemie SRW i mogą w przyszlości być jakieś bezsensowne spory.
Gospodarka w naszym przypadku, najlepsza by była gdyby była regulowana przez centrale. Moim zdaniem. Oczywiście w prowincjach będzie też regulacja przez prowincje. Tak by było najlepiej. Ale to temat na osobną debatę.
(-) Aleksander Novak
Sлava SRV! Rēpuблisтanē! Sлava Voksлanдē! Iмpērē Insuлē!
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Powstanie Partii Prowincjonalnej - przez Aleksander Novak - 16 Feb 2021, 10:24

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości