Powstanie Partii Prowincjonalnej

• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Powstanie Partii Prowincjonalnej
To jo se zakłodom włosnom partyje.

Program dosyć ogólnikowy. Mam sceptyczne nastawienie do prawa secesji, bo po co? Po co było połączenie, jeśli prowincje będą mogły od tak wyjść? Obecna sytuacja w autonomii dla prowincji jest najlepszą opcją, po co zmieniać coś co działa? Prowincje już mają duże znaczenie w ZP, bo kontrolują terytorium ZP, uchwalają tam swoje prawo i tam rządzą, centrala ma za zadanie tylko trzymać federacje w kupie, by się nie rozpadła i nie interweniować w sprawy wewnętrzne prowincji, oczywiście trzeba dbać o wizerunek ZP za granicą, stwarzać wrażenie stabilnej, jednolitej narodowo mikronacji z zrzeszonymi Obywatelami ale wewnątrz ZP, władza centralna, głównie prezydium drogami ustaw nie powinna regulować prowincji.

SRW i RV wchodziła w układ by ożywić te prowincje, by dalej był sens budowania tych bytów. Regulacje to komplikacje, tworzą się spory, nieporozumienia, i wszystko na koniec weźmie diabli. 

Oczywiście, prawo do secesji na pewno może mieć jakieś uzasadnienie z dupy które będzie można uznać za faktyczne także droga wolna, ja tylko ostrzegam przed takim wyborem. Trzeba wziąć za mordy i trzymać federacje w kupie, w imię ideologii panzetpenizmu. W przypadku wyjścia jakieś prowincji będzie powtórka z historii czyli może pół roku będziemy się nienawidzić ale ostatecznie i tak do siebie powrócimy, mówię, że bezsensem jest powtarzanie tych samych błędów, trzeba przynajmniej spróbować czegoś innego. 

Co do reszty, jestem przeciwnikiem nacjonalizowania terytorium SRW, a gospodarkę lepiej zrobić regulowaną. A inne rzeczy spoko.
(-) Aleksander Novak
Sлava SRV! Rēpuблisтanē! Sлava Voksлanдē! Iмpērē Insuлē!
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Powstanie Partii Prowincjonalnej - przez Aleksander Novak - 15 Feb 2021, 13:41

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości