Dlaczego byłem legalnym prezydentem w ZP oraz mit dyktatury

• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dlaczego byłem legalnym prezydentem w ZP oraz mit dyktatury
1. Wygnanie nie wymaga procesu i wyroku sądu, w związku z czym nie była to represja polityczna i użycie siły wobec przeciwnika politycznego, a poza tym to organ rządu FN wydał konstytucję z wygnaniem Augusta, więc wszelkie zarzuty nie można kierować do mnie.
2. Rozporządzenie owe było częścią polityki zagranicznej oraz ochrony bezpieczeństwa wewnętrznego kraju przed jakimiś "akcjami" powiedzmy że "tamtego augusta".

3. Nawet jeśli prawnie było to "zagmatwane" to na pewno wina tego "zagmatwania nielegalności prawa" nie leżała po mojej stronie, a po prostu z winy naszego debilizmu wspólnego. Bo nie tylko moja prezydentura była nielegalna, cała konstytucja była "nielegalna" i wszystko co z niej się wywodziło, także władza króla i kongresu. Mam pytanie - dlaczego zamiast załatwić tej sprawy uchylając tą powiedzmy że faktycznie nielegalną konstytucję, przegłosowując w kongresie wszystko (mieliście razem większość!) domagaliście się mojej dymisji, podczas gdy ja nawet nie wiedziałem o co chodzi? Bo skąd miałem wiedzieć? Z mojego punktu widzenia byłem legalnie wybranym prezydentem, dlaczego miałbym poddawać się dymisji? To przecież bardzo logiczne. Nie mam żadnego poczucia winy w związku z tym - i nigdy nie będę miał. Mogę się przyznać - nielegalnie rządziłem krajem, ale wina leży w wszystkich, że rządziłem nielegalnie krajem. Ale oczywiście, lud potrzebuje wroga ludu, bo na tym polega rewolucja.

Na końcu powiem filozofią sceptyka że wszystko jest subiektywne, i na każdy argument można dać o równej sile kontrargument. Możemy się kłócić o to latami i nikt na tym nie zyska, oprócz aktywności w postach Big-grin
(-) Aleksander Novak
Sлava SRV! Rēpuблisтanē! Sлava Voksлanдē! Iмpērē Insuлē!
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Dlaczego byłem legalnym prezydentem w ZP oraz mit dyktatury - przez Aleksander Novak - 07 Jan 2022, 16:11

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości