Dlaczego byłem legalnym prezydentem w ZP oraz mit dyktatury

• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dlaczego byłem legalnym prezydentem w ZP oraz mit dyktatury
Już dawno słyszałem o tym że za czasów mojej Prezydentury w tak zwanym piątym Zjednoczonym Państwie (jest to okres od 3 kwietnia 2020 do czasu secesji Voxlandu z ZP 4 maja 2020 roku).

Obowiązywała wtedy konstytucja z 7 kwietnia 2020 roku 
[Obrazek: 99527777916551842.png]
czyli ta uchwalona przez władze ZPViW, a nie rządu FN - którą uchwalaliśmy na zwołaniu kongresu. Konstytucja uchwalona legalnie przez władze ZPVIW, które były niepodległe, zawierała następujące artykuły końcowe:
[Obrazek: 99527777916551841.png]
Obalam więc tezę jakobym był nielegalnym Prezydentem z powodu nielegalności konstytucji uchwalonej przez rząd FN, bowiem ta wtedy była już uchylona a obowiązywała nowa, uchwalona przez władze niepodległego ZPViW.

Owa konstytucja mówiła wprost, że ZPViW jest państwem demokratycznym, oraz że by przegłosować ustawę potrzebne jest demokratyczne uchwalenie tego w kongresie. Prezydent zaś posiadał analogiczne uprawnienia co w szóstym ZPViW czyli głównie polityka zagraniczna, dbanie o obywateli, ochrona ich praw itd. 

Oto definicja słowa dyktator z Słownika Języka Polskiego:
[Obrazek: 99527777916551845.png]

Sami pomyślcie, czy byłem dyktatorem czy nie, jeśli nie miałem absolutnej władzy w państwie.
(-) Aleksander Novak
Sлava SRV! Rēpuблisтanē! Sлava Voksлanдē! Iмpērē Insuлē!
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Dlaczego byłem legalnym prezydentem w ZP oraz mit dyktatury - przez Aleksander Novak - 06 Jan 2022, 21:48

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości