Dlaczego byłem legalnym prezydentem w ZP oraz mit dyktatury

• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dlaczego byłem legalnym prezydentem w ZP oraz mit dyktatury
(07 Jan 2022, 16:11)Aleksander Novak napisał(a): 3. Nawet jeśli prawnie było to "zagmatwane" to na pewno wina tego "zagmatwania nielegalności prawa" nie leżała po mojej stronie, a po prostu z winy naszego debilizmu wspólnego. Bo nie tylko moja prezydentura była nielegalna, cała konstytucja była "nielegalna" i wszystko co z niej się wywodziło, także władza króla i kongresu. Mam pytanie - dlaczego zamiast załatwić tej sprawy uchylając tą powiedzmy że faktycznie nielegalną konstytucję, przegłosowując w kongresie wszystko (mieliście razem większość!) domagaliście się mojej dymisji, podczas gdy ja nawet nie wiedziałem o co chodzi? Bo skąd miałem wiedzieć? Z mojego punktu widzenia byłem legalnie wybranym prezydentem, dlaczego miałbym poddawać się dymisji? To przecież bardzo logiczne. Nie mam żadnego poczucia winy w związku z tym - i nigdy nie będę miał. Mogę się przyznać - nielegalnie rządziłem krajem, ale wina leży w wszystkich, że rządziłem nielegalnie krajem. Ale oczywiście, lud potrzebuje wroga ludu, bo na tym polega rewolucja.
Czemu tego tak nie załatwiliśmy? Głupie pytanie. Przecież do dziś żaden z nas nie był świadomy, że ja nie podpisałem tej Konstytucji. Poza tym to była rewolucja. W czasie rewolucji wszystko się dzieje szybko, nie ma zbyt dużo czasu do namysłu (a w wirtualnych to szczególnie - tu wszystko się dzieje szybko).

Oczywiście, wina twojego nielegalnego rządzenia leży we wszystkich obywatelach V ZP, bo żaden tego nie zauważył. Czyli winnymi są ja, August, ty i Harlin vel Deemer.

Cytat:1. Wygnanie nie wymaga procesu i wyroku sądu, w związku z czym nie była to represja polityczna i użycie siły wobec przeciwnika politycznego, a poza tym to organ rządu FN wydał konstytucję z wygnaniem Augusta, więc wszelkie zarzuty nie można kierować do mnie.
Cóż... W sumie Novak ma rację. Wiecie czemu? Bo w ZP nie było prawa które to regulowało. A skoro tak... No cóż, co nie jest zabronione jest dozwolone, huh?

Cytat:Prawda jest subiektywna.
Gdzieś tam w Świecie Idei istnieje Obiektywna Prawda. Tylko że ona jest ukryta. Jedne są mniej i można ją znaleźć (np. Obiektywna Prawda o kulistości Ziemi), a inne są bardziej i ich odkrycie jest awykonalne (np. ta sytuacja).
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Dlaczego byłem legalnym prezydentem w ZP oraz mit dyktatury - przez Joahim von Ribertrop - 07 Jan 2022, 16:35

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości