![]() |
|
Ceremonia podpisania umowy stowarzyszeniowej - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Pałac Prezydencki (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=8) +--- Wątek: Ceremonia podpisania umowy stowarzyszeniowej (/showthread.php?tid=2722) Strony:
1
2
|
Ceremonia podpisania umowy stowarzyszeniowej - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 16-11-2021 Ledwo skończyliśmy obchodzić Święto Republiki, a już w Pałacu Prezydenckim znowu strzelają korki od szampana. Tym razem świętujemy podpisanie stowarzyszenia pomiędzy Carstwem Brodryjskim a Republiką Bialenii. Do Wolnogradu przybył prosto z ziem uhraińskich Car Iwan Pietrow, uroczyście przyjęty przez Prezydent Andrzeja P. Ordyńskiego i Ministra Ametysta Faradobusa. ![]() Cytat:Artykuł 1./-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński, prezydent Republiki Bialeńskiej RE: Ceremonia podpisania umowy stowarzyszeniowej - Iwan Pietrow - 16-11-2021 Bracia Bialeńczycy! Niezmiernie miło jest mi przybywać do Waszego kraju. Nasze państwa od początku istnienia były sobie bliskie. Żyjemy na jednym kontynencie, wyznajemy podobne wartości i chcemy, aby mikroświat się rozwijał. Jedyną słuszną drogą ku rozwojowi jest zacieśnianie współpracy. Jestem tego pewien, że stowarzyszenie bialeńsko-brodryjskie będzie świetnym przykładem kooperacji dwóch przyjaznych sobie państw. Łączyło nas już kiedyś stowarzyszenie. Był to czas niezwykłego prosperity dla naszych nacji. Mam nadzieję, że tak też i będzie tym razem. Dlatego też z wielką radością składam swój podpis pod powyższą umową. (-) Iwan Pietrow, Car Brodrii RE: Ceremonia podpisania umowy stowarzyszeniowej - Ametyst Faradobus - 16-11-2021 A paczemu ten z tyłu w jakimś namordniku jak chirurg? RE: Ceremonia podpisania umowy stowarzyszeniowej - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 16-11-2021 Bo to tajny agent i on przystawia Iwanowi pistolet do pleców, żeby podpisał. Tak było, spytajcie Waksmana. RE: Ceremonia podpisania umowy stowarzyszeniowej - Kaspar Waksman - 16-11-2021 ![]() RE: Ceremonia podpisania umowy stowarzyszeniowej - Piotr Romanow - 16-11-2021 A więc stało się! Brodria trafi jako stowarzyszenie na forum Republiki Bialeńskiej. Mam nadzieję, że ten krok pozwoli działać nie przerwanie naszemu państwu chociaż dwa, czy trzy lata... RE: Ceremonia podpisania umowy stowarzyszeniowej - Ametyst Faradobus - 16-11-2021 No cóż, przypadek Brodrii jest tu o tyle specyficzny, że znaczna część jej najaktywniejszych obywateli jest jednocześnie aktywnymi obywatelami RB i pełni tu wysokie funkcje. Stowarzyszenie ułatwi Wam po prostu działalność w sensie praktycznym. RE: Ceremonia podpisania umowy stowarzyszeniowej - Ronon Dex - 16-11-2021 (16-11-2021 14:12)Piotr Pawłow napisał(a): A więc stało się! Brodria trafi jako stowarzyszenie na forum Republiki Bialeńskiej. Mam nadzieję, że ten krok pozwoli działać nie przerwanie naszemu państwu chociaż dwa, czy trzy lata...Jestem zdania, że to zdecydowanie Brodrii pomoże... sam wiem, że działając w różnych miejscach znacznie wygodniej jest robić to na tym samym forum, do tego znacznie łatwiej o wszelkie inicjatywy międzynarodowe i inną współpracę, bo wszystko jest w obrębie tego samego forum. Sam zaniedbałem sprawy w Brodrii bo w nawale różnych spraw po prostu nie chce się biegać po forach. Moim zdaniem bardzo dobry ruch i dla Brodrii. ale i dla Bialenii. Bardzo mnie to cieszy, bo będę mógł powrócić do spraw Nan Di bez ruszania się z mojego "wirtualnego domu", a myślę, że z czasem (po budowie strony) ruszymy sprawy brodryjskiej armii itp. RE: Ceremonia podpisania umowy stowarzyszeniowej - Kaspar Waksman - 16-11-2021 (16-11-2021 14:28)Ronon Dex napisał(a): sam wiem, że działając w różnych miejscach znacznie wygodniej jest robić to na tym samym forum, do tego znacznie łatwiej o wszelkie inicjatywy międzynarodowe i inną współpracę, bo wszystko jest w obrębie tego samego forum. Sam zaniedbałem sprawy w Brodrii bo w nawale różnych spraw po prostu nie chce się biegać po forach. Ciekawe, a mi się wydawało, że jesteś zażartym przeciwnikiem integracji na wspólnym forum XD RE: Ceremonia podpisania umowy stowarzyszeniowej - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 16-11-2021 Przecież Ronon pisał wielokrotnie, że jest za wspólnym forum, ale bez pełnej rezygnacji z dotychczasowego forum, bo jest tu masa wartościowych treści. Naprawdę nie oczekuj, że Bialenia rzuci wszystko i natychmiast przejdzie na założone przez Ciebie forum. Naciskanie i przymuszanie naprawdę odnosi efekt odwrotny od zamierzonego. Nikt Suderlandu, ani Brodrii nie zmuszał do stowarzyszenia. Widocznie państwa te uznały, że bardziej opłaca im się współpraca z Bialenią. Wszystkie trzy państwa (Suderland, Brodria i Bialenia) są w pełni suwerenne i mogą zawierać takie umowy, jakie uznają za słuszne. Jak uważasz, że masz lepszy pomysł, to możesz go przedstawiać i zachęcać. Ale im bardziej naciskasz, tym bardziej wszyscy mają wrażenie, że im się to nie opłaca. |