![]() |
|
[Święto Republiki 2022] Konkurs Kuratorski - GŁOSOWANIE - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: [Święto Republiki 2022] Konkurs Kuratorski - GŁOSOWANIE (/showthread.php?tid=3436) |
[Święto Republiki 2022] Konkurs Kuratorski - GŁOSOWANIE - Ametyst Faradobus - 13-11-2022 ![]() Ś W I Ę T O R E P U B L I K I 2 0 2 2
K O N K U R S K U R A T O R S K I
z okazji dziewiątej rocznicy proklamowania Republiki Bialeńskiej - głosowanie
![]() pod patronatem Prezydenta Republiki Bialeńskiej
Szanowne Państwo, Kochani moi,
przedłużenie czasu zgłaszania eksponatów okazało się być dobrą decyzją. Serdecznie dziękuję wszystkim Bialeńczykom i Gościom Zagranicznym, którzy postanowili wziąć udział w okolicznościowym Konkursie. Czas najwyższy przejść do głosowania, w którym każdy chętny będzie mógł oddać jeden głos wybierając jedną spośród następujących propozycji: Mina wodna (zgłaszający: Femme Mystere) Zielony Dom (zgłaszający: Ametyst Faradpnis) Portret Macieja Kamińskiego (zgłaszający: Aleksander Czerepach) Plakat z karykaturą (zgłaszająca: Akrypa Ali Shariati) Zielony Sztandar Zdobywców Czarnolasu (zgłaszający: Andrzej Płatonowicz Ordyński) Brązowa Świeczka (zgłaszający: Karol Medycejski) Królik autorstwa Jæna Bæüwæna (zgłaszający: August de la Sparasan) Głosowanie trwać będzie do dnia 16 listopada do godzin wieczornych, gdy nastąpi ogłoszenie zwycięzcy, a także werdyktu żyry, które wybierze drugiego spośród triumfatorów.
RE: [Święto Republiki 2022] Konkurs Kuratorski - GŁOSOWANIE - Karol Medycejski - 15-11-2022 Wygląda na to, że w głosowaniu publiczności wygra „mina wodna”. Już teraz zatem uchylmy rąbka tajemnicy, jak smakować będzie tryumf. Ponoć zwycięzca, wedle jego wyboru będzie mógł: 1) Przeżyć razem z rodziną tropikalną przygodę w kolonii karnej ośrodku wczasowym na wyspie Kamisa. 2) Aktywnie uczestniczyć w roli pasażera w rekonstrukcji historycznej zatopienia WSP Nordic. Dla zachowania realizmu użyjemy prawdziwej miny wodnej! 3) Pójść w ślady marszałka Ronona Dexa i dokonać niesamowitej eksploracji słońca na pokładzie rakiety kosmicznej „Medycejski”. RE: [Święto Republiki 2022] Konkurs Kuratorski - GŁOSOWANIE - Ametyst Faradobus - 15-11-2022 Nie potwierdzam, nie zaprzeczam. Na pewno będzie się można umówić na nie spo dziankę. RE: [Święto Republiki 2022] Konkurs Kuratorski - GŁOSOWANIE - Femme Mystere - 15-11-2022 Liczyłam raczej na ogromną ilość pieniędzy w MBP albo jakąś posiadłość w Bialenii. Mam bardzo delikatną skórę i mogłabym poparzyć się od tropików. Jeśli zaś chodzi o rekonstrukcję, myślę, że Muratyka chciałaby dołączyć i nieco dodać "pikanterii", używając swoich torped w stosunku do wrogich jednostek. RE: [Święto Republiki 2022] Konkurs Kuratorski - GŁOSOWANIE - Error2246 - 15-11-2022 Obywatelko nie chce wam podcinać skrzydeł ale torpedy to my mamy najlepsze w końcu sam je produkuję RE: [Święto Republiki 2022] Konkurs Kuratorski - GŁOSOWANIE - Ametyst Faradobus - 15-11-2022 No to będzie posiadłość. Nieduża, ale za to w atrakcyjnej kolonii. RE: [Święto Republiki 2022] Konkurs Kuratorski - GŁOSOWANIE - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 15-11-2022 Proponuję, by pani Femme Mystere mogła zabrać na Kamisę również Jego Ekscelencję Kaspara Waksmana, który niepotrzebnie wciąga ją w zadawnione spory pomiędzy starymi dziadami.
RE: [Święto Republiki 2022] Konkurs Kuratorski - GŁOSOWANIE - Femme Mystere - 15-11-2022 Strasznie Panowie zasadniczy są. RE: [Święto Republiki 2022] Konkurs Kuratorski - GŁOSOWANIE - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 15-11-2022 Można powiedzieć, że my jesteśmy tacy, jakby to powiedzieć, okrutnicy, no. RE: [Święto Republiki 2022] Konkurs Kuratorski - GŁOSOWANIE - Femme Mystere - 15-11-2022 A tak na poważnie, to Pan Waksman nie ma tu nic do rzeczy, nawet, jeśli ma ładne oczy! Według mnie znacznie praktyczniejsze dla Państwa byłoby wypłacenie na moje konto w MBP nie tylko wygranej w konkursie, ale i również reparacji za szkody wyrządzone na SS Nordic. Dlaczego? Wysyłanie mnie do kolonii karnej raczej (chyba z pewnością) nie zamknie ust poszukującym sprawiedliwości. Za to pieniądze już tak! |