Forum Republiki Bialeńskiej
Jak było? - sekcja zaników pamięci - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Wątek: Jak było? - sekcja zaników pamięci (/showthread.php?tid=233)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

RE: Jak było? - sekcja zaników pamięci - Feliks Spirkin - 08-05-2019

Po konsultacjach z Andrzejem i Akrypą narodził się taki pomysł utworzenia nowych granic tzw. Bialenii Północnej. Proponowane granice zostały zaznaczone na poniższej mapie:
[Obrazek: 2920ln4.png]

RE: Jak było? - sekcja zaników pamięci - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 08-05-2019

Bialenia Północna to dobry pomysł. A na południu można zrobić Rzeszę. I już będą dwa regiony oparte na rzeczywistym klimacie, a nie sztucznie na potrzeby ustawy.

I dzięki temu, że obydwa regiony będą się składać z kilku elementów, mamy zapewnioną aktywność. Zawsze gdzieś coś ktoś napisze, co dosyć mocno niweluje zjawisko wypalenia się.

RE: Jak było? - sekcja zaników pamięci - Ronon Dex - 08-05-2019

A nie można tych linii nieco prościej... w okolicach gór? Ta mapka jest przecież nieaktualna. Niektórych obiektów już nie ma... Dajmy po prostu bardziej poziomą linię na południu gór.

Mam taką propozycję... aby wrzucać propozycje ;-) a ja w sobotę siądę nad mapą i ją zaktualizuje i jakoś wrzucę.

Moim zdaniem poprostu góry powinny znaleźć się na terytorium Bialenii Północnej, ponieważ wraz z pustyniami będą tworzyły ciekawy klimat. To czy będą one leżały w 100% na terenie Jahołdy, jest już sprawą drugorzędną, aczkolwiek fajnie by było. Rolleyes Sama kwestia poprowadzenia kresek na mapie, jest tylko kwestią kosmetyczną, aby ładnie się to prezentowało. No chyba, że papugujemy z realnej Korei i dajemy prostą kreskę na jakimś równoleżniku i temat zamykamy. 

Dobra... w sobotę siądę nad mapą i coś zaproponuję.

Przy okazji jak ktoś chce reaktywować Jahołdę to trzeba się zastanowić co z tym skażeniem, bo obejmuje ruiny Bałdaraszu i Twoje lenne miasteczko Feliksie. Trzeba będzie przeprowadzić chyba jaką narrację nt. ustąpienia skażenia. Bo inaczej trudno będzie odbudować Bałdarasz... Itd.

RE: Jak było? - sekcja zaników pamięci - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 08-05-2019

Oglądaliście Stalkera Tarkowskiego albo czytaliście Piknik na skraju drogi? Jeśli tak, to gdzieś w Jahołdzie trzeba stworzyć Zonę. Wink

Ja tam już sprowadzam dozymetry z Winktown oraz zbieram ludzi do przeprowadzenia dekontaminacji terenów Bałdaraszu. Big Grin Strach pomyśleć co będzie w metrze.

Przy okazji... To moje lenno jest w tej Północnej Bialenii, na wschodnim wybrzeżu... Mogę więc się zająć tym rejonem na wschód od Gór Orlich. Będę sobie graniczył od wschodu z Feliksem.

Ja też wkrótce wybiorę sobie jakiś region i się nim zajmę. Tylko muszę wybrać jakiś niezbyt dotychczas opisany (może Pomorze?), i przy tym wymyślić coś oryginalnego. Północna Bialenia ma swoją narrację, ale południowa to wciąż w dużej mierze biała plama. Warto ją zapełnić. Ale może zaczekajmy z tym na Ametysta i pozostałych chętnych do odbudowy Rzeszy.