![]() |
|
ODRZUCONY Projekt ustawy o gwardiach jednostek administracyjnych. - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Instytucje i jednostki organizacyjne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Archiwum (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=134) +---- Dział: Zespół Archiwalny "Instytucje Państwowe" (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=392) +----- Dział: Zgromadzenie Narodowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=211) +----- Wątek: ODRZUCONY Projekt ustawy o gwardiach jednostek administracyjnych. (/showthread.php?tid=3196) |
RE: Projekt ustawy o gwardiach jednostek administracyjnych. - Ronon Dex - 09-02-2022 (09-02-2022 11:26)Joahim-von-R napisał(a): No chyba że Iwan znalazł by jeszcze 4 chętnych do przedłużenia debatyGdyby faktycznie chciał to pewnie byśmy go poparli, sam bym to uczynił.... ale po prostu przez 3 doby się nie odzywał w temacie. Też uznałem, że nie chce już nic więcej dodać poza tym, że "jest do niczego". RE: Projekt ustawy o gwardiach jednostek administracyjnych. - Bajtuś - 09-02-2022 za RE: Projekt ustawy o gwardiach jednostek administracyjnych. - Iwan Pietrow - 09-02-2022 To ty nie masz racji, Rononie. Powtórzę to jeszcze raz - nie mam obowiązku pilnowania wszystkich toczących się dyskusji na forum. A przede wszystkim - nie mam na to po prostu czasu. Może ty masz, rozumiem, dobrze dla Ciebie. Zrozum jednak, że nie wszyscy mają czas na siedzenie w mikronacjach 24/7. Co zaś się tyczy powyższej dyskusji - z jej treści można w prosty sposób wywnioskować, że się nie skończyła. Urwała się, owszem, ale się nie skończyła. To co piszesz i fakt że powołujesz się na upływ terminu tylko po to, żeby tej dyskusji nie kontynuować jest idealnym dowodem na to, że to właśnie ty postępujesz w ten sam sposób jak nasi realowi żałośni politycy. Rolą Przewodniczącego jest dbanie o to, żeby wszystkie dyskusje odbywające się w Zgromadzeniu dochodziły do końca i żeby każdy miał możliwość wypowiedzenia się w nich. Zamykanie debat, bo po prostu upłynął termin jest dla mnie absurdalne. I nawet jeśli Joahim nie miał możliwości przedłużenia debaty, to jest to idealny dowód na to, że bialeńskie prawo nie działa, jest wadliwe i tylko utrudnia nam zabawę. Zresztą nie pierwszy raz się o tym przekonujemy. I jeszcze jedno - takie przyjmowanie z góry pewnych rzeczy (że np. nie mam nic do dodania w temacie) jest bardzo szkodliwe. Szkodliwe dla całej naszej mikronacji. Jest nas na tyle mało, że musimy się wspierać i podpytywać. Pomagać sobie. Tworzyć wspólnie naszą mikronację. Uznawanie, że jest 0 albo 1, bo tak jest napisane w jakimś regulaminie przepchniętym ze względu na to, że się wszyscy nie wypowiedzieli w jego temacie, do niczego dobrego nie doprowadzi. @Edit: Już za długo funkcjonujemy według wyżej opisanego schematu. Należy to jak najszybciej zmienić. Wszystko powinno być bardziej elastyczne, a nie jak w wojsku - tak albo tak. RE: Projekt ustawy o gwardiach jednostek administracyjnych. - Ronon Dex - 09-02-2022 (09-02-2022 11:54)Iwan Pietrow napisał(a): To co piszesz i fakt że powołujesz się na upływ terminu tylko po to, żeby tej dyskusji nie kontynuować jest idealnym dowodem na to, że to właśnie ty postępujesz w ten sam sposób jak nasi realowi żałośni politycy.Wybacz, ale w tym momencie jesteś śmieszny... to ja chciałem w tym temacie dyskutować, bo jak można zauważyć dość obszernie odpowiedziałem na Twoje wątpliwości. To Twojej odpowiedzi nie było przez ponad trzy dni. Nikt tutaj w myślach nie czyta... że niby chciałeś, ale niby zapomniałeś czy czasu nie miałeś. Jak ktoś mi 3 dni nie odpowiada to uznaję, że nie chce mu się dalej ze mną gadać. (09-02-2022 11:54)Iwan Pietrow napisał(a): Powtórzę to jeszcze raz - nie mam obowiązku pilnowania wszystkich toczących się dyskusji na forum.Oczywiście, podobnie jak nie masz obowiązku w nich uczestniczyć... Chcesz dyskutujesz, odpowiadasz na posty itd. Nie chcesz to tego nie robisz (przymusu nie ma), ale nie wiń innych, że nie zastanawiają się czy aby Iwan chciałby w czymś uczestniczyć czy nie, a może zapomniał i trzeba go łaskawie poprosić by raczył odpowiedzieć etc. RE: Projekt ustawy o gwardiach jednostek administracyjnych. - Iwan Pietrow - 09-02-2022 > To Twojej odpowiedzi nie było przez ponad trzy dni. No super i co z tego? Mam ci wykazywać, że w tym okresie nie miałem czasu na ustosunkowanie się do wszystkiego co działo się na forum? Żartujesz sobie? > Jak ktoś mi 3 dni nie odpowiada to uznaję, że nie chce mu się dalej ze mną gadać. W realu to może ma sens. W mikronacjach to kompletnie się nie sprawdza. Polecam zmienić podejście. > Nie chcesz to tego nie robisz (przymusu nie ma), ale nie wiń innych, że nie zastanawiają się czy aby Iwan chciałby w czymś uczestniczyć czy nie, a może zapomniał i trzeba go łaskawie poprosić by raczył odpowiedzieć etc. I właśnie w wyniku takiego podejścia w Bialenii uchwalane są buble, które tylko ograniczają jej użytkowników i które trzeba co chwila nowelizować. Gratulacje, Rononie! RE: Projekt ustawy o gwardiach jednostek administracyjnych. - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 09-02-2022 Panie Marszałku, Panie Prezesie, Myślę, że gwardie lenne nie są aż tak fundamentalną kwestią, by toczyć o nie tak gorące spory. W tym momencie trwa głosowanie, więc proponuję przenieść dyskusję na Plac Zielony. Jeśli nawet ten projekt zostanie przyjęty, nie oznacza to, że sprawa zostanie ostatecznie zakończona, Iwan będzie mógł złożyć projekt dalszych zmian. Gorące dyskusje polityczne są czymś pożądanym, ale od argumentów personalnych warto się powstrzymać, żeby nie tworzyć niepotrzebnych konfliktów. Dyskutujmy o projekcie, a nie atakujmy się jako ludzie. RE: Projekt ustawy o gwardiach jednostek administracyjnych. - Ronon Dex - 09-02-2022 (09-02-2022 12:19)Iwan Pietrow napisał(a): > To Twojej odpowiedzi nie było przez ponad trzy dni.Naprawdę to już staje się kompletnie żałosne z Twojej strony... Nie masz czasu? OK, każdy z nas często nie ma na nic czasu - tylko w takim przypadku piszemy przedmówcy, że nie mamy czasu o odpowiedzi udzielimy za kilka dni. Robiliśmy tak wielokrotnie i nic złego się nie działo. Po raz kolejny Tobie powiem, że usiłujesz jakieś swoje niedopatrzenie zwalić na innych. A to już jest kompletnie żałosne... (09-02-2022 12:19)Iwan Pietrow napisał(a): W realu to może ma sens. W mikronacjach to kompletnie się nie sprawdza. Polecam zmienić podejście.Polecam zmienić Twoje, bo jeżeli masz zamiar za każdym razem zwalać na innych swoje błędy i niedopatrzenia oraz mieć o wszystko nieuzasadnione pretensje do innych to coś mi się mocno wydaje, że Bialenia pod twoim przywództwem szybko stanie się miejscem kompletnie "niestrawnym". Najwyraźniej musisz mieć monopol na "manie racji"... normalny człowiek jak coś przeoczy to albo to przemilcza (mówi się trudno... zawaliłem), albo przeprasza za swoje przeoczenie i usiłuje to naprawić. Natomiast Ty "walisz pretensjami" po wszystkich, bo przecież musisz mieć rację nawet jak jej nie masz - przy okazji wypisując kompletne idiotyzmy, z których ma wynikać, że inni mają czytać Tobie w myślach, pytać się Ciebie czy nie raczyłbyś się wypowiedzieć albo bredzisz kompletnie o jakimś "przepychaniu ustaw". W tej sytuacji nikt nie zawinił poza Tobą i tylko Tobą - ani Joahim jako Przewodniczący, ani współdyskutanci. Tak więc ogarnij się... EDYCJA>>> Andrzej ma rację, nie zauważyłem jego posta, bo piszę z doskoku w robocie (i gdy zacząłem go pisać to nie było tej wypowiedzi, nawiasem mówiąc szkoda, że nie ma przydatnej funkcji wskazywania, że ktoś napisał w trakcie pisania posta). Zatem z mojej strony koniec dyskusji w na Sali Obrad. RE: Projekt ustawy o gwardiach jednostek administracyjnych. - Iwan Pietrow - 09-02-2022 > Po raz kolejny Tobie powiem, że usiłujesz jakieś swoje niedopatrzenie zwalić na innych Niczego nie próbuję zwalić na innych tylko zauważam, że obecna procedura postępowania w Zgromadzeniu jest zupełnie bezsensowna i zbyt formalistyczna. Tobie to może odpowiadać, mnie zupełnie się to nie podoba. > Polecam zmienić Twoje, bo jeżeli masz zamiar za każdym razem zwalać na innych swoje błędy i niedopatrzenia oraz mieć o wszystko nieuzasadnione pretensje I znowu to samo... To nie zwalanie, tylko komunikowanie, że obowiązujące prawo jest niepraktyczne. Na niepraktyczności daleko nie zajedziemy. I nie chodzi tylko o tę sprawę. Naprawdę, jeśli ta ustawa zostanie przyjęta, to ją się zaraz szybko zmieni. Jak pisałem powyżej, mnie to nie robi większej różnicy. Chodzi natomiast o coś więcej - o takie tępe i bezmyślne trzymanie się schematów, które uniemożliwia normalne działanie i prowadzenie dyskusji (które, uwaga, mogą zostać przerwane na pewien czas przez realowe obowiązki jednego z jej uczestników). > Najwyraźniej musisz mieć monopol na "manie racji"... normalny człowiek jak coś przeoczy to albo to przemilcza (mówi się trudno... zawaliłem), albo przeprasza za swoje przeoczenie i usiłuje to naprawić. Normalny człowiek potrafi dyskutować na poziomie, a nie wyjeżdżać od razu z argumentami personalnymi, jak ma to miejsce w twoim przypadku. I nie, żadnego monopolu nie potrzebuję. Liczę jedynie na to, że w końcu zaczniemy w Bialenii myśleć mniej szablonowo i przestaniemy trzymać się reguł, które tylko utrudniają nam robotę. Wtedy naprawdę będzie nam wszystkim zdecydowanie łatwiej. > Natomiast Ty "walisz pretensjami" po wszystkich, bo przecież musisz mieć rację nawet jak jej nie masz - przy okazji wypisując kompletne idiotyzmy, z których ma wynikać, że inni mają czytać Tobie w myślach, pytać się Ciebie czy nie raczyłbyś się wypowiedzieć albo bredzisz kompletnie o jakimś "przepychaniu ustaw". Idiotyzmy i brednie to wypisujesz póki co tylko ty. Zwrócenie uwagi Przewodniczącemu, czy tobie, podkreślenie problemu formalizmu, z którym obecnie się spotykamy, nie jest żadnym "waleniem pretensjami". > coś mi się mocno wydaje, że Bialenia pod twoim przywództwem szybko stanie się miejscem kompletnie "niestrawnym". Mogę Ci zagwarantować, Rononie, że Bialenia będzie miejscem strawnym. Będzie miejscem, w którym będziesz się czuł dobrze zarówno ty jak i potencjalny nowy mieszkaniec. Musimy tylko troszkę zmienić panujące obecnie podejście, a wtedy będzie nam się wszystkim żyło lepiej. Naprawdę.
RE: Projekt ustawy o gwardiach jednostek administracyjnych. - Joahim-von-R - 09-02-2022 Zastanawiam się czy to jest moment na ostrzeżenie czy jeszcze czekać. RE: Projekt ustawy o gwardiach jednostek administracyjnych. - Iwan Pietrow - 09-02-2022 Myślę, że nie ma takiej potrzeby. Z mojej strony też jest koniec dyskusji. |