Forum Republiki Bialeńskiej
Orszak Sześciu Króli - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Wątek: Orszak Sześciu Króli (/showthread.php?tid=2277)

Strony: 1 2 3

Orszak Sześciu Króli - Ametyst Faradobus - 27-12-2020

Wielki Tradycyjny Wolnogradzki Orszak Sześciu Króli

6 stycznia 2021 roku

Obywatele Bialenii i Inni Ludzie, Chłopcy i Dziewczęta!

Już szóstego stycznia czyli za nieco ponad tydzień w Wolnogradzie odbędą się tradycyjne obchody tradycyjnego ludowego Święta Sześciu Króli. Z tej okazji ulicami stolicy przejdzie pochód zakończony wspaniałą ucztą. Zgodnie z odwiecznym zwyczajem w procesji weźmie udział sześciu królów. W związku z tym ogłaszam nabór osób, które mogłyby i pragnęłyby wziąć udział w Święcie właśnie w tym charakterze.

[Obrazek: obraz.png]

Łącznie potrzeba nam jeszcze czterech osób, bo na dwa pierwsze miejsca zgłosiliśmy się ja (jako król Hirschbergii i Weerlandu) oraz Karol (III, król-senior Skarlandu). Kryteria są bardzo luźne: zapraszamy królów urzędujących, byłych, tytularnych, kurkowych, konstytucyjnych i absolutnych. Warunkiem jest tytuł. Jest to wspaniała okazja, aby przynajmniej wtedy być rzeczywiście w centrum uwagi.

Szczegóły wraz z trasą przemarszu zostaną podane wkrótce.

RE: Orszak Sześciu Króli - Ametyst Faradobus - 27-12-2020

Mamy już dwóch kolejnych chętnych celebrytów: w Orszaku pójdą Helwetyk Romański (Piotr Mikołaj) jako król-senior Baridasu oraz Maciej II, król-senior Dreamlandu i Scholandii.

RE: Orszak Sześciu Króli - Karol Medycejski - 27-12-2020

No coraz lepiej zapowiada się ta orgia libacja uczta!

RE: Orszak Sześciu Króli - ʿĀlija zawdżat Akrypa - 27-12-2020

> Helwetyk Romański (Piotr Mikołaj) jako król-senior Baridasu

Wow, wreszcie komuś się na coś ten tytuł przydał.

RE: Orszak Sześciu Króli - Ametyst Faradobus - 28-12-2020

Zgłosiła się jeszcze cesarzowa Joanna Izabela (jako dawna królowa panująca jest prawie jak król) oraz wstępnie Ludwik Tomović, który jeśli się zdecyduje to będziemy mieli komplet.

RE: Orszak Sześciu Króli - Joanna Izabela - 28-12-2020

Cytat:Zgłosiła się jeszcze cesarzowa Joanna Izabela (jako dawna królowa panująca jest prawie jak król)
Eh te parytety ;d

RE: Orszak Sześciu Króli - Ametyst Faradobus - 29-12-2020

Mogę nawet formalnie zaklepać dla przyszłej edycji parytet 1/6 dla kobiet, których niestety jest w mikroświecie bardzo mało.

RE: Orszak Sześciu Króli - Joanna Izabela - 29-12-2020

Szczerze powiedziawszy nawet nie wiem ile królowych było w mikroświecie. Sama jestem wstanie wymienić jeszcze tylko chyba Karolinę Aleksandrę

RE: Orszak Sześciu Króli - Ametyst Faradobus - 29-12-2020

W Samundzie była (albo i jest) królowa, ja kiedyś byłem królem-małżonkiem jojonacji o nazwie Królestwo Anglii i Walii, w Skarlandzie rządziła Eleonora., Aleksandra też była kiedyś władczynią Brodrii. Z mojej nordackiej v-młodości pamiętam też coś o nazwie Klindia i tam też była królowa.

A tymczasem dostałem potwierdzenie od Ludwika, więc mamy tytułowych sześciu króli w komplecie. Jutro przedstawię wszystkich.

RE: Orszak Sześciu Króli - ʿĀlija zawdżat Akrypa - 29-12-2020

> Mogę nawet formalnie zaklepać dla przyszłej edycji parytet 1/6 dla kobiet

>sugerowanie że ⅙ to parytet

More like

[Obrazek: pgjcsx.jpg]