• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orszak Sześciu Króli
Wielki Tradycyjny Wolnogradzki Orszak Sześciu Króli

6 stycznia 2021 roku

Obywatele Bialenii i Inni Ludzie, Chłopcy i Dziewczęta!

Już szóstego stycznia czyli za nieco ponad tydzień w Wolnogradzie odbędą się tradycyjne obchody tradycyjnego ludowego Święta Sześciu Króli. Z tej okazji ulicami stolicy przejdzie pochód zakończony wspaniałą ucztą. Zgodnie z odwiecznym zwyczajem w procesji weźmie udział sześciu królów. W związku z tym ogłaszam nabór osób, które mogłyby i pragnęłyby wziąć udział w Święcie właśnie w tym charakterze.

[Obrazek: obraz.png]

Łącznie potrzeba nam jeszcze czterech osób, bo na dwa pierwsze miejsca zgłosiliśmy się ja (jako król Hirschbergii i Weerlandu) oraz Karol (III, król-senior Skarlandu). Kryteria są bardzo luźne: zapraszamy królów urzędujących, byłych, tytularnych, kurkowych, konstytucyjnych i absolutnych. Warunkiem jest tytuł. Jest to wspaniała okazja, aby przynajmniej wtedy być rzeczywiście w centrum uwagi.

Szczegóły wraz z trasą przemarszu zostaną podane wkrótce.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Mamy już dwóch kolejnych chętnych celebrytów: w Orszaku pójdą Helwetyk Romański (Piotr Mikołaj) jako król-senior Baridasu oraz Maciej II, król-senior Dreamlandu i Scholandii.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

No coraz lepiej zapowiada się ta orgia libacja uczta!

> Helwetyk Romański (Piotr Mikołaj) jako król-senior Baridasu

Wow, wreszcie komuś się na coś ten tytuł przydał.
Zgłosiła się jeszcze cesarzowa Joanna Izabela (jako dawna królowa panująca jest prawie jak król) oraz wstępnie Ludwik Tomović, który jeśli się zdecyduje to będziemy mieli komplet.
Ametyst Faradobus

Cytat:Zgłosiła się jeszcze cesarzowa Joanna Izabela (jako dawna królowa panująca jest prawie jak król)
Eh te parytety ;d
Mogę nawet formalnie zaklepać dla przyszłej edycji parytet 1/6 dla kobiet, których niestety jest w mikroświecie bardzo mało.
Ametyst Faradobus

Szczerze powiedziawszy nawet nie wiem ile królowych było w mikroświecie. Sama jestem wstanie wymienić jeszcze tylko chyba Karolinę Aleksandrę
W Samundzie była (albo i jest) królowa, ja kiedyś byłem królem-małżonkiem jojonacji o nazwie Królestwo Anglii i Walii, w Skarlandzie rządziła Eleonora., Aleksandra też była kiedyś władczynią Brodrii. Z mojej nordackiej v-młodości pamiętam też coś o nazwie Klindia i tam też była królowa.

A tymczasem dostałem potwierdzenie od Ludwika, więc mamy tytułowych sześciu króli w komplecie. Jutro przedstawię wszystkich.
Ametyst Faradobus

> Mogę nawet formalnie zaklepać dla przyszłej edycji parytet 1/6 dla kobiet

>sugerowanie że ⅙ to parytet

More like

[Obrazek: pgjcsx.jpg]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości