• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
12. Debata tematyczna V Sesja Sejmu Rzeszy [Co dalej z Anatolią?]
Trzeba by to zebrać do kupy i opublikować w formie szurskiej publikacji, która niczym doniesienia o Złotym Pociągu byłaby bazą do dalszej narracji.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Pora powoli przejść do podsumowania tej debaty. Generalnie wykluły nam się dwie ścieżki, którymi powinniśmy podążać w najbliższym czasie.

Pierwsza to droga rozwoju ekonomiczno-cywilizacyjnego Anatolii: trzeba jakoś podkreślić odrębności występujące w poszczególnych jej częściach, a także rozwinąć sieć komunikacyjną. Mam nadzieję, że stanie się to naturalną konsekwencją powstania mapy Anatolii, kiedy to po prostu będziemy mogli zobaczyć faktyczny rozkład osadnictwa wraz z podziałem administracyjnym, bo dzisiaj to ja sam trochę nie wiem, co gdzie dokładnie leży. Byłoby też fajnie, gdyby od razu umieścić na tej mapie nazwy mikroregionów albo w ogóle stworzyć poglądową mapę podziału, aby było wiadomo gdzie mniej więcej kończy się Anatolia Wschodnia, a gdzie zaczyna Równina Belenejska. Ja postaram się przygotować niedługo ogólne informacje na temat każdego z nich.

Drugą kwestią jest potencjał fabularny Anatolii - faktycznie wypada tu w końcu wprowadzić jakąś narrację, którą będziemy powoli rozwijać i która zacznie żyć własnym życiem. Ze swojej strony ponownie zachęcam do włączenia się, w dowolny sposób, w działalność Gwardii, w której widzę potencjał do odegrania w tej fabule kluczowej roli.

Zapraszam do podzielenia się jeszcze końcowymi refleksjami, bo za dwa dni chciałbym zamknąć sesję. Dyskusję możemy rzecz jasna wtedy przenieść na inny, mniej formalny grunt.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Zamykam zatem i tę dyskusję dziękując za udział i zachęcając do kontynuowania jej w innym miejscu.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości