• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Restrukturyzacja szkolnictwa wojskowego.
To by też wymagało zmiany ustawy umożliwiającej tworzenie innych uczelni niż UB, przynajmniej narracyjnie, ale i tak zamierzałem taką nowelizację zaproponować.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Ametyst Faradobus napisał(a):To by też wymagało zmiany ustawy umożliwiającej tworzenie innych uczelni niż UB, przynajmniej narracyjnie, ale i tak zamierzałem taką nowelizację zaproponować.
W sumie warto, bo ograniczenia ustawowe odnośnie narracji to moim zdaniem absurd. Na tej samej zasadzie nie można by napisać, że w takim czy innym mieście działają narracyjne przedsiębiorstwa, bo przecież nie są rejestrowane.
Ustawa mówi tak:

1. System szkolnictwa wyższego obejmuje Uniwersytet Bialeński jako jedyną, państwową jednostkę organizacyjną prowadzącą działalność naukowo-dydaktyczną i posiadającą osobowość prawną.

Teoretycznie działalność uczelni narracyjnych (to znaczy bez osobowości prawnej) instytucji naukowych nie jest zabroniona, ale warto i tak znieść ten przepis.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Ametyst Faradobus napisał(a):Teoretycznie działalność uczelni narracyjnych (to znaczy bez osobowości prawnej) instytucji naukowych nie jest zabroniona, ale warto i tak znieść ten przepis.
Podobnie jak przedsiębiorstw "bez osobowości prawnej", co przy obecnej narracyjnej gospodarce, oznacza tylko tyle, że takowe nie mają własnego działu. Sadzę, że nawet nie trzeba zmieniać ustaw (choć oczywiście można... dla jasności i czytelności prawa), bo formalnie czysta narracja nie jest zabroniona. Tak w zakresie przedsiębiorstw, jak i w zakresie nauczania narracyjnego.
Mam pewną prośbę: czy mógłbym wysłać jeden z moich batalionów, który jednakże nie jest częścią kontyngentu w GRZ, na Wyspy Przyjaźni, aby mogli oni przejść jakieś szkolenie? Potrzebuję gdzieś ich podziać, a potem chciałbym ponownie wysłać ich na jakąś egzotyczną misję.
Ametyst Faradobus

Oczywiście... masz jakąkolwiek wizualizację tegoż batalionu (może być fota z Netu) czy ogólnie formacji... abym mógł to jakoś dopasować wizualnie? Z tego co widziałem wrzucasz foty rodem w WP PRL czy to jest odpowiednie, bo coś takiego znajdę?
No właśnie idę w tę stronę. Ewentualnie armia NRD.
Ametyst Faradobus

Ametyst Faradobus napisał(a):No właśnie idę w tę stronę. Ewentualnie armia NRD.
No to lepiej starsze WP, z kilu względów:

1/ Ten mod, który bym wykorzystał to robił Polak, a więc siłą rzeczy bardziej się przykładał do polskiego sprzętu i postaci - lepsza jakość, większy wybór.

2/ Wybór przedstawionych poniżej postaci powoduje, że są po tej samej stronie co SZ RB, moja gwardia itd), a więc można tworzyć scenki mieszane (przy przeciwnej stronie się nie da - komputerowe AI zacznie od razu ze sobą walczyć).

3/ Można by to spiąć w logiczną całość, gdzie Twoja gwardia byłoby to coś w lat 80-tych, a Gwardia Rzeszy z 90-tych (te same postacie, ale w kamuflażu wz. 93). Jest to o tyle spójne, że sprzętowo Wojska Lądowe RB to też w sumie WP, ale takie niby współczesno-wyidealizowane czyli część sprzętu to real, a część to różne "wariacje" czy niezrealizowane koncepcje (np. nasze BWP i WWO gąsienicowe to koncepcyjny "Anders", lekki czołg LT-5 to koncepcyjny PL-01, a niektóre odmiany kołowego transportera to różne koncepcje Rosomaka np. Wilk z działem 105 mm itd. itp.) Do tego historycznie szliśmy trochę rozwojowo, zaczynając na sprzęcie wzorowanym na radzieckim, a etapem przejściowym był znowu koncepcyjny BWP-2000 - mógłby teraz trafić do Gwardii Rzeszy. Podobnie jak dałbym radę zrobić narracyjnie jakąś modernizację AC-1 (czyli realowego AKM), tak by powstało coś na kształt Beryla.

Obecnie SZ RB przeszły na "multicama"... co pewnie w realu też za jakiś czas w WP nastąpi (na razie mają tylko specjalsi), to zestawienie z tym starszych mundurków w Gwardii Rzeszy i jeszcze starszych w Twojej by nawet pasowało.

W sumie w Twojej gwardii wyglądałoby to tak:

[Obrazek: V9M6pMg.png]

[Obrazek: IHdZtPN.png]

[Obrazek: aEwQcT2.png]

[Obrazek: 9g1L8XA.png]

[Obrazek: rkfaVuT.png]

[Obrazek: bMRfhDt.png]

[Obrazek: j8LMbU3.png]

[Obrazek: mtRDkHI.png]

[Obrazek: HQPM11D.png]

[Obrazek: PNSnygH.png]

Gwardia Rzeszy to było coś takiego:

[Obrazek: m5rgxAb.png]

[Obrazek: 2GfpsnA.png]

Natomiast nasze Siły Zbrojne to obecnie coś takiego:

[Obrazek: 3qmmPSt.png]

[Obrazek: UXNYw4x.png]
Pasuje mi. Dzięki wielkie. Generalnie ten batalion robi za taki najbardziej profesjonalny w porównaniu z pozostałymi jednostkami niebędącymi częścią kontyngentu.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości