Piotr Pawłow napisał(a):Rononie, na spokojnie. Moje sformowane dywizje to dopiero początek. Wolę mieć jasno określone cele, a z czasem je rozwijać. ![[Obrazek: smile.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/images/smilies/smile.png)
Ależ ja jestem spokojny, a poza tym jeśli chodzi akurat w Wojska Lądowe to nie widzę w tym niczego "yoyowatego" napisałeś wyraźnie:
"Wojska Lądowe rozpoczynają proces ich budowy, Dowódca Sztabu Generalnego wydał rozkaz powołać 3 okręgi wojskowe wraz z ich podległymi jednostkami."
Co rozumiem jako wydanie rozkazu o powołaniu i teraz będziesz je związki operacyjne i taktyczne formował czyli organizował, szkolił, produkował i dostarczał sprzęt itd. I to jest całkowicie OK i jest zbieżne z tym co robiliśmy tutaj... może w wolniejszym tempie, ale jednak. To raczej MW budzi moje zdziwienie... bo to taki "pstryk" i już jest kilkadziesiąt okrętów, bez stoczni, bez procesu budowy, wszystkie na raz itd.
Ale jak napisałem, każdy bawi się jak lubi... szkoda tylko, że w tym przypadku nie mamy absolutnie wspólnego punktu odniesienia, bo nie ukrywam, że już kombinowałem jakbyśmy tutaj sobie jakiś narracyjny konflikt zrobili (niekoniecznie duży, ale taki umiarkowany i gdzieś na peryferiach), bo byłby to fakt pretekst do wspólnej dyskusji o rozwiązaniach, jednostkach etc. Cos co wydawało mi się ciekawszym niż "robienie słupków" i zliczanie ileż to nagle mamy wojsk.
Akrypa Ali Shariati napisał(a):Zamiast dawać mu jakieś publiczne zgody, lepiej byście przenieśli go w RB z marynarki to wywiadu skoro robi kariere zagranicą.
Ech tam... nie trzeba przenosić z Marynarki Wojennej, zważywszy na to czym się tam zajmuje to prostu będzie w Wywiadzie Marynarki Wojennej, a skoro i tak jest jej dowódcą to mu ten wywiad też podlega.