22-11-2022 14:53
Ciekawy wątek.
Aleksander Czerepach
Prezydent Federacji Garmanii
Prezydent Federacji Garmanii
|
Wielkie cytaty z życia wzięte
|
|
06-02-2023 16:52
Cytat:Zaprawdę trzy rzeczy są pewne w mikroświecie — potocki zakładający kolejne klony, Krzysiu Hans, i prezydent Faradobus zapowiadający, że nie będzie już kandydować. Franklin Garamond prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
06-02-2023 18:21
Prezydentury prof. Faradobusa są zawsze okresem naprawy rozlegulowanej machiny państwowej, pełnią więc bardzo ważną rolę w dziejach naszego kraju. Oczywiście gdy wszystko funkcjonuje zbyt dobrze, to zaczyna być nudno i potrzeba prezydenta, który nieco zaburzy równowagę. Pewnie jak się zbytnio rozbisurmanimy, to za rok lub półtora katechon powróci, by pogodzić zwaśnionych, dociągnąć niedociągnięcia i spacyfikować niespokojnych.
06-02-2023 18:36
(06-02-2023 18:21)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): potrzeba prezydenta, który nieco zaburzy równowagę Tak zwany czynnik chaosu w uniwersum Bialenii. prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
06-02-2023 18:57
Sinusoida konduktorialna.
Po niewoli sarmackiej: ORDYŃSKI - DEX - AKRYPA - FARADOBUS - ORDYŃSKI - PIETROW - FARADOBUS - ??? Ja to chyba najlepiej sprawdzam się w konduktorstwie w roli "pierwszego Gomułki", gdy trzeba coś budować lub odbudowywać, a więc można zajmować się ogółem, a nie szczegółem, imam idzie w procesji pod rękę z komuchem i друг с другом wspólnie tworzą podstawy, marząc o wielkiej przyszłości. Ale chyba to zjawisko już nie powróci po raz kolejny, nawet jako farsa.
06-02-2023 19:38
Ja to się w ogóle zastanawiam, patrząc trochę przez pryzmat osobistych doświadczeń, czy będziemy musieli jednak koniec końców skrócić kadencję konduktorską, czy też zostaniemy przy półrocznej.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
![]()
06-02-2023 19:59
Kadencja niech zostanie, a jak ktoś nie wyczyma, to najwyżej zrezygnuje.
|