Cytat:Ale po co zmniejszać? Dobrze, zauważyłeś, że miejsca póki co nam nie brakuje, także zmniejszanie Dżamahiriji na rzecz Rzeszy jest bezsensownym pomysłem.
Źle odczytałeś moją myśl... Jestem przeciwny likwidacji DB i byłem temu przeciwny gdy poprzednio z racji kompletnej nieaktywności i braku władz regionu było do tego bardzo blisko.
To była propozycja na zasadzie jeśli część chce to zlikwidować, a cześć nie - to można by ewentualnie kompromisowo zmniejszyć obszar DB.
Ale wcale nie jestem za taką opcją. osobiście uważam, że DB powinna działać (niby czemu próbowałem coś tam robić, byle tylko podtrzymać ten region (nawet sztucznie) "przy życiu"... choć to nie mój klimat...).
Problemem jest to, że skończyło się na pomyśle utworzenia i na walce o jak największy teren dla tego regionu... Dalej już nic się nie działo... Czyli trochę jak to na większą skalę bywa w mikroświecie. Ktoś chce mieć własne państwo - tylko zaczyna się i kończy na samym utworzeniu. Tutaj było tak samo... tyle, że ma mniejsza skalę - bo tylko na skale regionu. Widać nie było dalszych pomysłów i nie było chętnych by się w ten region bawić. Tzw. "słomiany zapał"...
Osobiście byłbym zadowolony by ten region działał... obojętnie czy jak zamierzano, czy inaczej jak ktoś ma inny pomysł. W każdym razie by był odmienny od Rzeszy. Włączanie DB do Rzeszy to zły pomysł, bo wtedy RB = Rzesza i w sumie idea Rzeszy traci sens.
O zmniejszaniu pisałem tylko w takim kontekście, ze gdyby ktoś chciał to jakoś kontynuować, ale nie miał pomysłu i chęci na aż taka skalę działania to można by nieco tereny zmniejszyć. Tak czy inaczej podstawowym pozostaje pytanie czy ktoś w ogóle chce pomysł tego regionu realizować. Bo nawet by wybrać władze to specjalnie chętnych nie było...