17-06-2020 08:16
Zróbcie sobie wojnę, jak nie możecie się dogadać. Bialenia mogłaby być arbitrem, bo chyba jest nam obojętnie, kto zajmuje te piksele (peryferyjne dla obu zainteresowanych państw).
|
Oświadczenie w sprawie zbrodniczych działań wichrzycieli z Suderlandu
|
|
17-06-2020 08:16
Zróbcie sobie wojnę, jak nie możecie się dogadać. Bialenia mogłaby być arbitrem, bo chyba jest nam obojętnie, kto zajmuje te piksele (peryferyjne dla obu zainteresowanych państw).
17-06-2020 09:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-06-2020 09:47 przez Karl von Schwarzengrau.)
Ja nie jestem zainteresowany przeprowadzaniem narracji czy negocjacjami z człowiekiem, który zaczyna od wylewania żali i obrażania. Pojękuje niczym emeryt. Za 3 dni pewnie znowu pójdzie w afk i wróci za pół roku.
W ogóle zabawne, że o pożeranie pikseli oskarża wirtualne wcielenie Putina xD Sam zrobił imperium na ponad połowę kontynentu i się żarł z Kugarią o piksele
17-06-2020 11:56
A najlepsze jest to, że Iwan obudził się po ponad roku...
27-06-2020 10:52
Wielokrotnie zgłaszałem swoje niezadowolenie z powodu dokonywania rozbioru terenów Brodrii bez jakiejkolwiek moje wiedzy, czy zgody. Swoje zdanie co do tego wyrażałem chociażby na Discordzie w rozmowach z obywatelami Federacji Nordackiej.
Natomiast każdy rozumny człowiek dobrze wie, że zajęcie brodryjskich ziem przez jojofaszystów z Suderlandu dokonało się przez pogwałcenie praw i zasad funkcjonowania w mikroświecie. Nie mam zamiaru tego teraz tłumaczyć, chociaż temat jest ciekawy i być może warto byłoby go poruszyć i rozwinąć w ramach działalności Uniwersytetu Bialeńskiego. Pomyślę nad tym. Tak czy siak Brodria nie przestała istnieć, a zajęte tereny zostaną odbite z rąk jojofaszystowskich najeźdźców.
27-06-2020 11:05
Wojna o piksele? Mam nadzieję, że będzie to jakaś ciekawa narracja, a nie obrzucanie się inwektywami...
Swoją drogą na jakiej podstawie można uznać, że Brodria jako v-państwo istnieje? I że istniała w chwili gdy Suderkand zagospodarowywał część OBPP należącego wcześniej do Brodrii... To nie jest żadną prowokacja, to jest całkowicie poważne pytanie.
27-06-2020 11:22
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-06-2020 11:22 przez Karl von Schwarzengrau.)
Brodria jako państwo nie istnieje. Jako państwo nie istnieje również Suderland. Możemy założyć jedynie, że istnieją rządy emigracyjne. Więc jak ma być wojna to chyba się rozstrzygnie przy graniu w szachy.
PS. Jak Iwan posiada umiejętności dowódcze jak ustawiony na avku Woroszyłow to chyba nie mam czego się obawiać.
28-06-2020 12:26
Iwan... miałeś kilka okazji do sprzeciwu. Najpierw gdy powstała Nordata Suderlandzka. Potem gdy Ronon robił mapę. A narzekasz teraz?
Może jeszcze powiesz że Związek Winkulii i Volkainu okupuje północną Winkulię?
28-06-2020 12:39
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-06-2020 12:44 przez Pan Talerz.)
Chwilka, chwilka!
To jak Winkowie się wybrali do Suderlandu, to nas oszczekali i zignorowali, mimo że ich państwo nie istniało. A jak teraz Iwan głosi analogiczne hasła, to teraz inaczej się bawimy? Suderland ogłosił swoją upadłość, Brodria nie. @Iwan Pietrow, zapraszam szanownego Imperatöra na Discord Ödlandu lub na Pustkowia bezpośrednio. Pozdrawiam cieplutko!
(-) Otto von Teller
Wielka Szycha z Pustkowi Winków
28-06-2020 15:09
Pan Talerz napisał(a):Suderland ogłosił swoją upadłość, Brodria nie.Zarówno Suderland, jak i Brodria to państwa, które nie istnieją obecnie... Brodria nie istniała również w chwili gdy Suderland zagospodarowywał OBPP po dawnej Brodrii. Co do Suderlandu to w sumie zabezpieczył po zaprzestaniu działalności (na czas do jej wznowienia) tylko teren samej Wyspy Suderland, o ile się nie mylę to w żaden sposób nie dokonał czegoś takiego w stosunku do części kontynentalnej. Na temat jakiegokolwiek zabezpieczenia terenów dawnej Brodrii po jej upadku (a raczej upadkach) nic mi nie wiadomo... no chyba, że ktoś takie działanie wskaże. W tej sytuacji mamy do czynienia z terytorium, o które spierają się dwa nieistniejące państwa... sytuacja dość ciekawa. Inna sprawa, że wolnych pikseli nie brakuje i obaj zainteresowani mogliby ten problem rozwiązać, szczególnie, że wokół kontynentalnej części Suderlandu toczy się jakaś narracja... co można by wykorzystać dla ustalenia granic i to w sposób ciekawy. Niestety coś mi się wydaje, że takiej chęci nie ma i wszystko pójdzie w kierunku obrzucania się inwektywami... szkoda.
28-06-2020 15:27
Niczego innego po Suderlandzie spodziewać się nie można.
(-) Otto von Teller
Wielka Szycha z Pustkowi Winków |