• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oświadczenie w sprawie zbrodniczych działań wichrzycieli z Suderlandu
Bardziej po Iwanie nie można się spodziewać chęci narracji.
Słusznie zauważył Otto von Teller, że Suderland swoją upadłość ogłosił. Brodria nigdy tego nie zrobiła, ba, nie było o tym nawet mowy. A nawet jeśli, to ja jako jedyna osoba, która ma prawo określać się reprezentantem legalnej brodryjskiej władzy, nie zgodziłbym się na to.
Obecnie suma sumarum te ziemie to OBPP...
Ogłoszenie lub nie ogłoszenie upadłości nie ma wielkiego znaczenia... liczy się stan faktyczny czyli brak funkcjonowania państwa.

Joahim ma rację tak naprawdę to oba te tereny to OBPP. Co dalej zrobią "adwersarze" to się okaże, ale na chwilę obecną nie istnieje ani Suderland, ani Brodria. A więc "prawo" do terenu jest w obu przypadkach podobne.

A co do narracji... to jednak gwoli sprawiedliwości trzeba jednak przyznać, że Suderlandczycy narrację, przy wykorzystaniu forum RB prowadzą i to na moje oko całkiem systematycznie. O Brodrii tego powiedzieć się nie da (w każdym razie nic o tym nie wiem - jak się mylę to poproszę o wskazanie gdzie to się odbywa)... ale w sumie nic straconego.
Liczy się w twoim mniemaniu, Rononie. Brodria istnieje i twoje zdanie w tym temacie nie ma większego znaczenia.
Może i nie ma - podobnie jak i Twoje. Chciałbym tylko ustalić fakty... a więc proszę o jakieś wskazanie w jakiej formie (zgodnie ze zwyczajami Mikroświata) ta Brodria istnieje. Bo samo Twoje stwierdzenie, że istnieje to jednak trochę mało... ja rozumiem, że chciałbyś by istniała, ale samo takie wyrażenie woli to jednak za mało.

Jak chyba wiesz mam do Brodrii sentyment i nie raz z tym v-krajem współpracowałem, jednak nie można zaklinać rzeczywistości... Nawet w naszym wymyślonym Mikroświecie istnienie państwa musi się z czymś wiązać, poza samym wyrażeniem woli jednej osoby.
Daj forum to uwierzymy.
Cytat:A co do narracji... to jednak gwoli sprawiedliwości trzeba jednak przyznać, że Suderlandczycy narrację, przy wykorzystaniu forum RB prowadzą i to na moje oko całkiem systematycznie.
Narrację prowadzą wybiórczą i uznają tylko to co jest im na rękę.

To teraz Iwan, stawiaj forum i jechać z koksem.
(-) Otto von Teller
Wielka Szycha z Pustkowi Winków
Pan Talerz napisał(a):Narrację prowadzą wybiórczą i uznają tylko to co jest im na rękę.
A ja nie zamierzam oceniać czyjejś narracji... przynajmniej w takim kontekście o jakim tutaj rozmawiamy. Narracja jakiegoś państwa/państw mi się nie podoba, innych mi się podoba, uważam je za lepsze lub gorsze itd. Ale ważne, że jest prowadzona, w przeciwieństwie do brodryjskiej, której po prostu nie ma - jak się mylę to proszę wskazać, chętnie się zapoznam.

Pan Talerz napisał(a):To teraz Iwan, stawiaj forum i jechać z koksem.
No cóż... jest to jeden ze zwyczajowych warunków istnienia v-państwa. Forum czy inna forma publicznej (internetowej) narracji dotyczącej v-państwa.
Oczywiście Iwan Pietrow kłamie, nie jest żadnym legalnym reprezentantem Brodrii. Zgodnie z umową podpisaną przeze mnie i Iwana Iwanowicza w 2017 roku, nastąpił podział Brodrii, na naszą część Południową oraz część "ich" - Północną. Warunki dziedziczenia zostały tam jasno określone... Iwan Pietrow od lat sieje dezinformację i propagandę, zachowuje się gorzej niż dziecko... Naprawdę.. Jest to osoba znana z rozdwojenia jaźni wichrzyciel, wywołujący niepotrzebne rozruchy swoimi urojeniami. Najlepszy przykład: ciągła zmiana z minarchisty w homo sovieticus.

Dlatego też w obliczu tak haniebnych oszczerstw wielbicieli Stalina, ja jako JEDYNA tutaj LEGALNA dziedziczka z chęcią usiądę do stołu z Suderlandczykami. Lepsza Brodria suderlandzka niż iwanowopietrowa.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości