• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wniosek o dymisję
Tak jest, kastę trzeba wyrugować. Sądy muszą być wolne od niezależności i niezależne od rozumu.

Karol Medycejski napisał(a):Może jedyna rzecz, której, wydaje mi się, zabrakło to uzasadnienie do wyroku, ale akurat nie ty je powinieneś sporządzić, bo zostałeś przegłosowany. A nie ma obowiązku, by uzasadnienie sporządzał przewodniczący.
Wiem, że tego zabrakło... akurat ten element jest mi znany z autopsji realowej (chyba się domyślasz dlaczego). Tylko jak napisać uzasadnienie wyroku, jeżeli w toku postępowania zasadniczo wszystkie strony postępowania były całkowicie bierne i cała rozprawa ograniczyła się do aktu oskarżenia, głosowania i ogłoszenia wyroku. Po prostu nie miałem czego i z czego tego napisać...

Ale może to nie powinno wpływać na Twoją decyzję o rezygnacji, bo sporządziłeś porządny akt oskarżenia i pewnie gdyby doszło do aktywnego udziału stron to byś się jako oskarżyciel wypowiadał. To raczej wskazówka i nauczka dla organów wybierających członków Rady Republiki by na przyszłość dokonywać wyboru osób do składu Rady, takich które mogłyby zagwarantować jakąś, sensowną aktywność w działaniach Rady. A może i też dla obecnych członków Rady by wykrzesali z siebie jakieś działania... 

Może jednak potraktujemy to właśnie jako nauczkę i postaramy się na przyszłość to naprawić? Zamiast rezygnować...
Muszę się zastanowić. Dajcie mi kilka dni. Na razie mi się serio nie chce tego robić (ani myśleć, ani wracać).

Mam luźne wrażenie, że to jest trochę kwestia charakteru pracy policjanta, która jest po prostu czysto urzędowa i mało atrakcyjna; nie daje satysfaķcji ani specjalnych możliwości, co oczywiście da się zmienić poprzez np utworzenie wirtualnych struktur Policji, jej symboliki, wprowadzenie dożywotnich stopni, aby były też one formą nagrody.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Swego czasu system stopni policyjnych był... ale ponieważ oryginalnych plików już nie ma (wysłałem to kiedyś wszystko Maciejowi Kamińskiemu, ale pewnie zaginęło, bo jeszcze w zeszłym roku prosiłem go o kopię to nie udało się jej uzyskać) - to można zrobić to od początku, a przy okazji zrobić jakieś umundurowanie i inne elementy narracji.

Zacząłem swego czasu tworzyć policję na Półwyspie Lisewskim i zamierzam to rozwijać narracyjnie w wolnych chwilach, to mogę też coś pomyśleć o Policji Krajowej. Wszak narracyjnie powinny te policje ze sobą współpracować na zasadzie "służb federalnych" i "policji lokalnych".
Ja się dzisiaj wezmę za milicję w Wolnogradzie.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Dobra, bo z wojewódzkiej był alarm, że nie chcą radiowozu przysłać na Szkolną. Ja nie wiem, jak to możliwe, że tak ta policja na psy zeszła. I to w tak krótkim czasie. Ugółem chyba muszę wrócić na posadę szeryfa Warmii i Mazur i strzelić palantom w czoło i zrobić porządki. Wyprowadzić policję na ulicę. Bo od tego oni są, od tego są oni.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości