Ankieta: Czy chcesz, żeby odbył się pochód pierwszomajowy?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak
100.00%
3 100.00%
Nie
0%
0 0%
Razem 3 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pochód pierwszomajowy - wątek organizacyjny
Dawno nie było u nas obchodów święta państwowego z prawdziwego zdarzenia. A kiedyś to się działo (a tam nie ma wszystkiego): https://bialenia.sarmacja.org/spolecznos...age-2.html
Niemniej, mierzmy siły na zamiary, nie da się zrobić uroczystości na IRC-u o konkretnej godzinie, nie zbierzemy się wszyscy przed komputerami w majówkę. Ale za to fajnie byłoby zrobić uroczystości na forum, rozłożyć je nawet na cały dzień. Byłaby to okazja do zaproszenia gości zagranicznych i pochwalenia się efektami naszej odbudowy (myślę, że przez miesiąc z większością zdążymy).
Rononie, co powiesz na małą defiladę? Może po nawiązaniu współpracy wojskowej z Federacją Nordacką zorganizujemy wspólny przemarsz ulicami Wolnogradu?
P.S. Chciałem Wam wrzucić w mp3 piosenkę z 1 maja 2014 (bo z yt usunęli), ale załączniki jeszcze nie działają. Wink
Pochód pierwszomajowy? Widzę że od czasu kiedy działałam z tow. Swarzewskim w jednej mikronacji nic się nie zmieniło i z niego nadal jest dobry bolszewik.
To już z 6 lat minęło, nie? Teraz działasz tylko w Wandystanie, czy masz jakieś alterego w Dreamlandzie albo jeszcze gdzieś indziej?
> To już z 6 lat minęło, nie?

Jak jeden dzień, kurła.

> Teraz działasz tylko w Wandystanie, czy masz jakieś alterego w Dreamlandzie albo jeszcze gdzieś indziej?

W Wandystanie działam, na zasadzie że jestem prezydentką matronującą ciszy na liście dyskusyjnej.

W Dreamlandzie czasami wyenuncjuję jakieś wypierdy mentalne, choć aktualnie nieczęsto tam zaglądam. No i ostatnio parę wypierdów znalazło się tu w Bialenii. Poza tym nic.
Cytat: Ale za to fajnie byłoby zrobić uroczystości na forum, rozłożyć je nawet na cały dzień. Byłaby to okazja do zaproszenia gości zagranicznych i pochwalenia się efektami naszej odbudowy .

Praca w Republice jest wartością nadrzędną a każdy kto w sposób postępowy pragnie współuczestniczyć w jej rozwoju musi być obecny podczas pierwszomajowej uroczystości. Dla przykładu ja sam z dumnie wypiętą piersią wysunę się na czoło pochodu, dzierżąc w ręku sztandar. Powiedz Andrzeju, bo wiesz najlepiej: Czy ludzie pracy poproszą mnie o przemówienie ?

Cytat:Pochód pierwszomajowy? Widzę że od czasu kiedy działałam z tow. Swarzewskim w jednej mikronacji nic się nie zmieniło i z niego nadal jest dobry bolszewik.

Wybaczcie poufałość, lecz jest to również człowiek zdyscyplinowany, który ma ducha bojowego. A zarazem bolszewicki wzorzec męskości. I tę właśnie cechę pragniemy dzielić z Towarzyszem Swarzewskim.

Cytat:W Wandystanie działam, na zasadzie że jestem prezydentką matronującą ciszy na liście dyskusyjnej.

W Dreamlandzie czasami wyenuncjuję jakieś wypierdy mentalne, choć aktualnie nieczęsto tam zaglądam. No i ostatnio parę wypierdów znalazło się tu w Bialenii. Poza tym nic.

Nie należy rozmieniać swoich talentów na drobne Towarzyszko Polino. Tylko dochowując wierność swojej Ojczyźnie mamy perspektywę na lepsze życie, wiem co mówię gdyż sam nigdy nie wyjeżdżałem z kraju.
Cytat:Powiedz Andrzeju, bo wiesz najlepiej: Czy ludzie pracy poproszą mnie o przemówienie ?

Z całą pewnością!
Cytat:Rononie, co powiesz na małą defiladę?

Coś można zrobić... choć realowo-prywatnie to nie najlepszy dla mnie dzień na siedzenie za kompem - ot realowe urodziny. Ale coś mogę przygotować, choć pewnie bardziej opisowo jak obrazkowo, bo aktualnie gierek za bardzo w kompie nie mam. Ale ponieważ nasza armia sprzętowo (wojska lądowe) ma pewien częściowy odpowiendnik to da się zrobić.
Jak stoją sprawy? Mam nadzieje, że nie zapomniano o ważnym święcie państwowym. Ja jako Imanka przeprowadzę specjalny wykład w Świątyni Alego oraz pochód w Bengazi wraz z skromnymi obchodami w tym mieście. ^^
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Żadnych postępów nie poczyniono, zakończy się więc zapewne na uroczystym wątku oraz nadaniach. Wykład i wszelki wkład w obchody byłby mile widziany. Smile

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości