• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Półwysep Lisewski
Przy okazji aktualizowania mapy naszedł mnie taki dość luźny pomysł, dotyczący tego odseparowanego rejonu Rzeszy Bialeńskiej... no bo skoro go "obroniliśmy" to teraz trzeba za niego wziąć odpowiedzialność.

I tutaj pytanie do dwóch osób...

1/ Czy Prezydent zgodziłby się na zwiększenie obszaru naszych (Thomasa i mojego) tak aby objęły one teren przynależnego do Rzeszy półwyspu?

2/ Czy Thomas chciałby wspólnie działać dla rozwoju tego rejonu?

W przypadku pozytywnych odpowiedzi powstał by obszar podzielony na dwa lenna gdzie w Lisewie (wyłączonym obszarowo z lenn) rotacyjnie pełnilibyśmy funkcje burmistrza. Region jest rolniczo-rybacki i mógłby mieć taki dość specyficzny klimat. To taka luźna propozycja...proszę o wypowiedzenia się w tej materii czy w ogóle  są chęci i możliwości?
Dobry pomysł, mam nadzieję, że czasem będziecie przyjmowali mnie na urlop. Wink
Proszę tylko Thomasa o potwierdzenie chęci zajęcia się półwyspem oraz o aprobatę dla pomysłu powiększenia lenna.
Tak by to mogło wyglądać...

[Obrazek: zMnBeww.png]

Oczywiście dorobiło by się parę miejscowości - skoro Thomas przemianował Pasat na Lisendorff - miejscowość Pasat i port rybacki mógłby powstać na południowym skraju jego lenna.

Na mapie szczegółowej (dwa razy większej) byłby już naniesione wsie =, tak jak na mapie mojego dotychczasowego lenna oraz wsie na terenie lenna Thomasa.

Cytat:Dobry pomysł, mam nadzieję, że czasem będziecie przyjmowali mnie na urlop.

Lotnisko mamy to z komunikacją nie ma problemu...

Swego czasu trochę zaniedbałem parę kwestii gospodarki morskiej i teraz widzę, że brakuje nam kilku elementów (bo mamy tylko duże przedsiębiorstwa, eksploatujące duże statki):
- transportu promowego,
- małej żeglugi przybrzeżnej,
- rybołówstwa,
- cywilnego ratownictwa morskiego.

Zajmę się tym... zainstalowałem sobie ponownie Ship Simulator i już kombinuję jak to ogarnąć.
Oczywiście jestem za.
/-/Thomas von Lisendorff - Dostojewski
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
[Obrazek: AG106.png]
No występujemy do Pałacu o rozszerzenie lenn... Wrzucę wniosek za nas obu a Ty po prostu podpis złóż.

Przestawię Tobie niedługo replikę starego okrętu do akceptacji. Myślę, że port Lisendorf będzie dobrym miejscem dla takiej jednostki.
Zróbcie opis półwyspu. Dam go obok Polesia i stopniowo tworzyć będziemy wątki ogólne dla wszystkich rejonów.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Tyle, ze w sumie sam Półwysep Lisewski jest w miarę (chciałbym lepiej, ale zawsze czasu brak) opisany, bo składa się z:
- Miasta Lisewo
- Lenna Razorno
- Lenna Lisendorf

W zasadzie poza tymi trzema terenami nic więcej tam nie ma... To nie wiem czego oczekujesz? Chciałbyś to zebrać w jeden region? No to w sumie "do kompletu" potrzebny byłby jeden post opisujący Półwysep jako całość... bo tak, to wszystko jest łącznie z mapą.

[Obrazek: 3_31_08_19_9_41_45.png]

Z większych miast brakuje tylko opisu i planu miasta Pasat... nowoczesnego i nowego miasta, które powstało po powiększeniu lenn (stary Pasat przyjął swego czasu nazwę Lisendorff).
Nic na siłę, ale wydaje mi się, że to byłoby ciekawe, zwłaszcza że Półwysep jest teraz eksklawą Rzeszy, a w dodatku całą jego powierzchnię pokrywają lenna.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Ale ja nie mam nic przeciw stworzeniu działu Półwyspu Lisewskiego czy samego PL jako regionu... tylko przedstaw ten pomysł, tak abym zrozumiał zamysł. Na razie jest w sumie sporo informacji na temat tych terenów (sądzę, że sporo więcej niż o wielu innych rejonach RB... są mapy, opisy miast itd.) - tylko rozbitych na Lisewo i dwa lenna. Można by to faktycznie zebrać w jeden dział pt. Półwysep Lisewski. Po prostu nakreśl jaki masz pomysł... ja nie jestem przeciwny (a nawet przeciwnie - jestem za) - tylko nie bardzo rozumiem jaki jest Twój pomysł.
Ja bym nie tworzył póki co osobnego działu, bo to by wprowadziło jeszcze większy zamęt. Ograniczyłbym się do stworzenia ogólnego opisu, dzięki któremu można by szybko zapoznać się z podstawowymi informacjami na temat Półwyspu. W nim zawarte byłyby bezpośrednie linki do lenn oraz najważniejszych miejsc, tak aby nie trzeba było ich wyszukiwać. Tak samo chciałbym stopniowo robić z każdym regionem geograficznym Rzeszy, co, mam taką nadzieję, sprzyjać będzie budowaniu klimatu poszczególnych ziem i nada im jakiegoś wyrazistego charakteru.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości