26-02-2021 21:48
Próba
|
Przylot Jana III
|
|
26-02-2021 21:48
Próba
26-02-2021 21:57
Możemy? Idzie kamera?
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
26-02-2021 22:16
Dobra, to ja wezmę wstawię, bo i tak czekam z rządem od paru dobrych godzin na tym lotnisku.
Przylot Jego Świątobliwości
Patriarchy Emeryta Jana III
na wizytę duszpasterską do Republiki Bialeńskiej
![]() W godzinach wieczornych na lotnisko w Wolnogradzie przyleciał mały aeroplan z herbem medycejskim na kadłubie. Poza tym widoczne były tiara oraz Pawłowe klucze. To znak dla czekającego Prezydenta z rządem na lotnisku, że przyleciał Patriarcha Senior Jan III, który lubi gumę turbo żuć. Kiedy samolot stanął, odegrano sławetny hymn Jana I, znany tu i ówdzie wśród przyjaciół Stołu Patriarszego. Kiedy Ojciec Senior wysiadł, ucałował ziemię bialeńską, zaś stewardessy bialeńskie podały Gościowi szpinak. Jeszcze jak Patriarcha Senior go lubił. "Witam Was ciule" - zawołał Senior, a tłumy Bialeńczyków witały Emeryta z radością, wiwatując z warkoczykami, czy bez, bo najlepiej zabrać obie! Przywitał się z Towarzyszem Markizem Prezydentem Przeczcigodnym Ametystem, jak starzy przyjaciele, i wsiedli razem do lamuzyny, która zawiozła ich do Genui, siedziby prywatnej Patriarchy Emeryta.
![]() prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
26-02-2021 22:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-02-2021 22:28 przez Pius Maria Medycejski.)
Przepraszam, ale wiatr mi tak pelerynką gębę zasłania, że nie mam jak i gdzie wylądować. Dziękuję Towarzyszowi za pomoc!
Wasza Ekscelencjo,
Najdostojniejszy i Najpiękniejszy Panie Prezydencie,
Towarzyszu Markizie, Synu i Przyjacielu Stołu Patriarszego,
miło mi zagościć ponownie w bialeńskie progi. Progi najzieleńsze i najpiękniejsze na Pollinie. Cieszę się, że bezpiecznie dotarłem tutaj, mimo lekkich turbulencji nad Sarmacją. Niestety, jak Sarmaci zobaczą aeroplan to zachowują się, jakby widzieli metalowe i groźne ptaki, przez co rzucają oszczepami. Taki jeden w prezencie Pragę ofiarować Czcigodnemu Panu Prezydentowi. Niech Bóg błogosławi Bialenii, a Sternik ma ją w opiece. Na zaproszenie Towarzysza przyjechałem tutaj emerytować i odwiedzić stare swoje ziemie, jednak zanim to się stanie, pragnę ofiarować Prezydentowi jednego z moich dachowców z Klasztoru Mater Ecclesiae, niech służy jako maskotka i oparcie w trudnych chwilach i Tobie, przyjacielu Prezydencie.
26-02-2021 22:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-02-2021 22:38 przez Ametyst Faradobus.)
Towarzyszu Patriarcho-Seniorze,
telewizyjne Ziarno Republika Bialeńska serdecznie serdecznie Ojca wita. Marzyliśmy o tym spotkaniu... od samego początku. Mamy do podpisania wiele wiele dokumentów notarialnych, na których nie mogliśmy uzyskać podpisu. A za podarunok dziękuję z serca. Mam dokładnie identycznego w realu. Jeśli to dziewczynka to nazwę ją zatem Wanda, a jeśli chłopiec to będzie Rydzyk. Udajmy się zatem teraz do Choroszczy Poleskiej, do tajnej rezydencji naszego rządu: http://spolecznosc.bialenia.org.pl/showt...7#pid21477 prof. dr net. mgr gen. bryg.
![]()
26-02-2021 22:37
Liczę, że postawi Towarzysz Prezydent oranżadę i czekoladę poleską.
26-02-2021 22:39
Na przystawkę będzie Ametyst.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
![]()
27-02-2021 01:14
Po co Bialenia przyjmuje jakiegoś dziada?
27-02-2021 03:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-02-2021 03:32 przez Karol Medycejski.)
Bo Bialenia to państwo dla dziadów. Same dziady tutaj, przynajmniej w rządzie.
Tymczasem, witamy i prosimy o powitanie. Z okazji przybycia Patriarchy Seniora ks. Piechota skomponował specjalny utwór.
27-02-2021 10:16
Jako obecna mieszkanka Najdostojniejszego Państwa Kościelnego, lecz wielokrotna Prezydent i obywatelka Republiki, Witam Waszą Najjaśniejszą i Najczcigodniejszą Świątobliwość na tej ziemi, na której przed laty wspólnie zakrzewiliśmy Świętą Wiarę. Liczę że i teraz razem z Waszą Eminencją przepędzimy z tego kraju pogaństwo, rozpustę, alkoholizm, sodomię, fałsz, obłudę, kłamstwo, gniew, lenistwo i inne trapiące go grzechy.
|