• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dyskusja na temat sił porządkowym
Ametyst Faradobus napisał(a):Bo ja się po prostu zastanawiam na ile logistycznie, wobec licznej obecności wojska, opłacać nam się będzie ściąganie "służby więziennej" na Kamisę.
Moim zdaniem tylko personel bezpośredniej obsługi więzienia, logistykę oraz jednostki pływające zapewnią SZ RB... chociaż, mam zamiar wznowić produkcję (ale obecnie w Stoczni Razorno) patrolowców P-100 (swego czasu wycofane z MW RB, osiem przekazanych zostało śp. Królestwu Hasselandu, a dwa pływają jako szkolne), na potrzeby Morskiej Gwardii Razorna (w ramach rozbudowy związanej z uzyskaniem większych uprawnień... dużych okrętów mam dość, małych mi brakuje), to w sumie czemu by np. dwa nie mogły pływać pod banderą Policji Krajowej (byłoby ciekawie). Zamierzałem zbudować 6 jednostek... ale mogę osiem.
Wydaje mi się, że skoro Marynarka Wojenna i tak patroluje tamte okolice to już nie ma co się rozdrabniać chociaż służba więzienna mogłaby otrzymać łodzie służące chociażby do transportu pracowników i osadzonych.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Ametyst Faradobus napisał(a):Wydaje mi się, że skoro Marynarka Wojenna i tak patroluje tamte okolice to już nie ma co się rozdrabniać chociaż służba więzienna mogłaby otrzymać łodzie służące chociażby do transportu pracowników i osadzonych.
Co sądzisz o takiej niewielkiej jednostce zaopatrzeniowej? Kombinowałej to dla Gwardii Razorna, jako niewielki i uniwersalny okręt zaopatrzeniowy, dla jednostek przybrzeżnych (stąd przygotowana sylwetka)  - można by taką jednostkę (a raczej dwie) mieć w Kolonii Karnej do komunikacji z większymi wyspami.

[Obrazek: 3_30_05_21_3_40_53.png]

[Obrazek: 3_30_05_21_3_41_12.png]

[Obrazek: 3_30_05_21_3_41_50.png]

Do tego może jakieś dwa małe patrolowce... Marynarka Wojenna zabezpiecza teren, ale do bezpośredniego pilnowania wyspy coś policyjnego by sie przydało... tutaj uzbrojenia speclanie nie trzeba (wkm wystarczy i broń ręczna załogi). Może coś takiego?
Chyba to jest to czego potrzebujemy. Możesz zamawiać.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości