> Moim zdaniem, w tym wszystkim błędne jest tylko podejście, bo należy myśleć o końcu, otworzyć szampana i cieszyć się wspaniałym widowiskiem.
No, ja otworzę szampana (albo przynajmniej Sobieszkoje Igristoje) jak ostatnia mikronacja zniknie z powierzchni Internetu. Najlepiej długo zdychając pod płotem, nie zaś z pierdolnięciem czy coś.
Proszę o nienadużywanie wulgaryzmów w gmachu Uniwersytetu. Zarówno ze względu na instytucję i jej tradycje, jak i ze względu na uczestników naszego colloquium. Z góry dziękuję.
Co do kontrowersyjnych treści u Spenglera - zarówno u niego, jak i u przywołanego przez tow. Aliję Evoli, jest ich całkiem sporo. Ale przecież nie one są u tych filozofów cenne. Nie z ich powodu Spengler stał się klasykiem katastrofizmu, a Evola "Marcusem prawicy".
A wkładanie wszystkich do worka z napisem "faszyzm" ma taki sam sens, jak oburzenie Dmowskiego, gdy miałem Baumana na avatarze w Dreamlandzie. Bo to "komuch" przecież. Nie popadajmy w sekciarstwo.
Niemcy mieli prawo na początku mieć złudzenia odnośnie narodowego socjalizmu (choć Spenglerowi od początku nie podobał się Hitler). Niemcy mieli prawo czuć się zawiedzeni z powodu traktatu wersalskiego. Niemcy mieli tysiącletnią tradycję imperialną i mieli prawo liczyć na kontynuację. Niemcy mieli prawo poszukiwać alternatywy wobec liberalizmu i komunizmu radzieckiego. Ani Spengler, ani Heidegger, ani Jünger, ani Schmitt, nie uczestniczyli w ludobójstwie. Obciążanie ich winą za stworzenie "klimatu intelektualnego" jest nieuczciwe. Bo na tej zasadzie to rzeczywiście - jak chce szur-prawica - zbrodniarzami są też Marks, Mahomet, Rousseau, Wolter.
Cytat:A wkładanie wszystkich do worka z napisem "faszyzm" ma taki sam sens, jak oburzenie Dmowskiego, gdy miałem Baumana na avatarze w Dreamlandzie. Bo to "komuch" przecież. Nie popadajmy w sekciarstwo.
No to przecież zaleta.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus
Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/85_13_12_22_10_32_48.png)
Cytat:Zgadzam się z panem. Jeden dzikus nie wystarczy, potrzebne są hordy barbarzyńców.
I od razu ostrzegam, że hord tych nie ma na Nordacie. Na Nordacie jest wiele osób, które chcą walczyć o uznanie i docenienie ze strony Sarmacji.
Nordata, w oczach wielu jest niedoszłą Sarmacją (analogicznie do "недо-западу", o którym pisał Dugin), ubogim krewnym Starego Mikroświata. Jest to zmarnowane pokolenie, które nie odważyło się na otwarcie Nowego Początku.
Może powinniśmy, niczym bohaterowie The Walking Dead chcący przywołać "żywe trupy", zrobić hałas. Intensywna promocja mogłaby sprawić, że w Mikroświecie w jednej chwili pojawi się sporo nowych ludzi, którzy być może będą siłą wystarczającą, by coś zmienić.
Do nich dołączą ci, którzy jeszcze nie zdziadzieli do końca i dalej chcą się bawić w mikronacje (a nie post-mikronacyjne fora wielotematyczne i discordy beztematyczne).
Zgadzam się po części z takim pomysłem. Samemu umieszczałem linki i zaproszenia dla nowych, potencjalnych obywateli, mieszkańców mikroświata w komentarzach pod różnymi filmami na YT. Robiłem to jako formę reklamy RON. Myślę, że jesli każda mikronacja, która odwołuje się do jakiegoś realnego tworu, zareklamowałaby się na YT, pod filmami które jakoś ocierają się o tematy, wątki, pomysł, koncepcję jakiegoś państwa wirtualnego, to jest szansa, że osoba przeglądająca komentarze, zainteresuje się i dołączy do mikronacji.
/-/ Miguel Jorge de Catalan OSI
Presidente de la Generalidad
Príncipe de Scarlaña
Obispo de leópolis
Każdy sposób promocji jest dobry, jeśli jest skuteczny. Ale musimy liczyć się z tym, że w przypadku stosowania Pańskiej metody, możemy zostać uznani za spamerów. Z promocją wiąże się też taki problem, że jeśli ogranicza się ona do wysłania linka, to nie gwarantuje sukcesu.
Być może JKMości chodziło o film z hymnem Rzeczypospolitej na kanale Palatynatu Leocji. Dobrze myślę WKMość czy się mylę?
04-10-2021 13:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-10-2021 13:39 przez m².r.)
Faktycznie - spamowanie w komentarzach na jutubie, to jest coś absolutnie nieprzystającego. Jesteśmy trollami, a nie neokidami.
Zależy od okoliczności i gospodarza, którym jest właściciel kanału.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus
Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/85_13_12_22_10_32_48.png)
Cytat:Być może JKMości chodziło o film z hymnem Rzeczypospolitej na kanale Palatynatu Leocji. Dobrze myślę WKMość czy się mylę?
Może jednak chodziło o Skarland? Nie wiem.
W każdym razie, spamowanie uważam za niedopuszczalne. Raczej byłbym za informowaniem w miejscach do tego właściwych, także na grupach na Facebooku za zgodą ich administratorów.
Cytat:Zależy od okoliczności i gospodarza, którym jest właściciel kanału.
A, może i tak.
Jeśli jest zainteresowanie tą kwestią, to zachęcam do otwarcia wątku na temat promocji.  Żeby nie było sztampowo, a w związku z tematem naszego colloquium, proponuję zadać sobie pytanie, jak należy rozmawiać z potencjalnymi i nowymi mikronautami. Czy ktoś byłby zainteresowany takim panelem?
|