• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sztab (dyskusje, plany, narady)
Wyglądałoby to mniej więcej tak:

Skrzydła numeruję jako 21 i 22 (mamy na razie 14 skrzydeł SP RB to rezerwowe mogą być powyżej 20-cia, 6 "wolnych numerów" w zapasie wystarczy).

21 Skrzydło Lotnictwa Taktycznego (Gwardia Rzeszy jako rezerwa SP RB):

Dwie eskadry Gwardii Rzeszy (211 i 212)

[Obrazek: yirZzQd.png]

[Obrazek: tcSRBTO.png]

Dwie eskadry Gwardii Razorna jako kontyngent Gwardii Rzeszy (213 i 214)

[Obrazek: WAnIZMU.png]

[Obrazek: AQFJY6r.png]

22 Skrzydło Lotnictwa Taktycznego (Gwardia Rzeszy jako rezerwa SP RB):

Dwie eskadry Gwardii Faradobaju jako kontyngent Gwardii Rzeszy (221 i 222)

[Obrazek: UpslhpO.png]

[Obrazek: qaJEkz2.png]

Dwie eskadry Gwardii Venomanii jako kontyngent Gwardii Rzeszy (223 i 224)

[Obrazek: p2HdYMa.png]

[Obrazek: 9etB1Cp.png]

W chwili mobilizacji znaki Gwardii Rzeszy zostają zastąpione przez znaki rozpoznawcze Sił Powietrznych RB... oznakowanie na ogonie pozostaje. W wolnej chwili zrobię takie wersje malowania.
No bardzo ładnie. Jeszcze jedno pytanie: czy sprzęt będzie musiał zostać wyprodukowany czy też mamy coś w zapasie, co moglibyśmy przejąć?
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
(23-11-2021 11:57)Ametyst Faradobus napisał(a): Jeszcze jedno pytanie: czy sprzęt będzie musiał zostać wyprodukowany czy też mamy coś w zapasie, co moglibyśmy przejąć?

Tak "pół na pół" - po dwie eskadry F-2 i A-2 miałem w Ronon Shield, ale ze względu na zmianę potrzeb (kwestia zasięgu) zostały one wymienione na F-11. Mam więc dla swoich eskadr oraz mogę jeden komplet taki sam komuś sprezentować.

Jeśli chodzi o F-2 to w Siłach Powietrznych była spora rotacja, a że już raczej jednostki w nie wyposażone nie będę "mnożone" (bo w tej roli nowocześniejszy jest F-12) to coś tam się z magazynów wygrzebie. W zasadzie pozostaje uzupełnienie tych F-2 oraz nabycie A-2... te częściowo są w magazynach, bo zamierzałem stworzyć dodatkowe skrzydło przeznaczone do wsparcia sił lądowych (nawet nowe A-2 dla jednej eskadry zostały pomalowane na kolory typowe dla samolotów z Wysp Przyjaźni), ale finalnie wziąłem z magazynów AS-4/AF-4. Skrzydło miało wtedy zadania ekspedycyjne (ochrona Wyspy Suderlandu) i maszyny STOL uznałem za bardziej przydatne wobec braku odpowiedniej ilości lotnisk.

Tak więc damy radę przy stosunkowo niewielkich nakładach inwestycyjnych.
A gdzie one będą produkowane?

Ja zatem zajmę się drobną rozbudową bazy w Dobaju i rekrutowaniem kadry. Uznajmy też, że nowe samoloty zostaną sfinansowane z budżetu moich lenn.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

(23-11-2021 12:20)Ametyst Faradobus napisał(a): A gdzie one będą produkowane?
Jak to gdzie? Przecież produkuje je Ronon Air Tech - to jedyna firma z taką produkcją w Republice Bialeńskiej i w sumie jedna z niewielu w Mirkoświecie (a i tak nasza jest największa). Możemy zrobić tak, że te wycofane z Ronon Shield sprezentuję Faradobajowi i Venomanii, dla tych eskadr Rzeszy to wygrzebiemy w magazynów SP RB... a ja sobie doprodukuję, bo w końcu sam siebie nie "oskubię" na sprzedaży.
Tak zróbmy.
Ametyst Faradobus

OK. W weekend nad tym siądę, zrobię schematy, screeny... choć przed tem muszę jeszcze trochę te malowania poprawić (robiłem wczoraj na szybko). Ten kolorek jest nieco za ciemny i "za mało zielony", chcę trafić w coś takiego jakie jest na realowych śmigłowcach "Bolandy", ale to trochę kombinowania bo trzeba kłaść na szary podkład za pomocą mnożenia warstw. Muszę poprawić też nieco numery i napisy na A-2A, bo sa nieco zbyt duże... Plan mamy zatwierdzony, a wykonanie na spokojnie. Od razu wrzucę na stronę "rezerwę SP RB".
To ja biorę się za formowanie. Mam jakieś wskazania jeśli chodzi o nazewnictwo?
Ametyst Faradobus

(23-11-2021 18:26)Ametyst Faradobus napisał(a): Mam jakieś wskazania jeśli chodzi o nazewnictwo?
Z racji tego, że będzie to element sił rezerwowych SP RB to stosujemy takie samo nazewnictwo czyli strzydło, podzielone na eskadry, a te z kolei podzielone są na klucze. Organizacja będzie taka sama jak eskadr SP RB, a same skrzydła będą 21 i 22 Skrzydłem Lotnictwa taktycznego. Natomiast eskadry będą miały numerację jak w poście z obrazkami oraz nazwę Eskadra Lotnictwa Taktycznego.
A w sumie możesz zastąpić nazwę Faradobaj na samolocie skrótem BFK? Bialeńskie Bojówki Faradobusów (Bialenische Faradobus-Kampfgruppen) są gwardią wspólną dla Faradobaju i dla Jaruzelimy i to jest ich oficjalny skrót. Chyba, że ta nazwa ma odzwierciedlać miejsce stacjonowania.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości