25-02-2022 11:54
(25-02-2022 10:55)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Tak się zastanawiam, czy nie lepiej byłoby dać napis po polsku, ale stylizowanym na pismo arabskie, np. taką czcionką. Jednak arabskiego i tak nikt nie odczyta i będzie miało jedynie ozdobny charakter.Daj mi trochę czasu... właśnie odtworzyłem sokoła w tych barwach DB w dużej rozdzielczości (takiej o bokach ponad 2000 pxs), to jest podstawa do kolejnych kombinacji.
Zobaczę czy da się z sensem wstawić napis "Aharia" w jakiejś fajnej czcionce i jak to będzie wyglądało. Zawsze możemy do tego dodać na szarfie jakieś ozdobniki, co spowoduje, że napis nie będzie na środku zbyt pustego pola. Ale nie zrobię tego dzisiaj, bo muszę to zrobić z domowego komputera, gdzie sobie mogę instalować czcionki do woli. A dzisiaj raczej po pracy to się już bawić kompem na zamierzam (po całym tygodniu pracy przy komputerze trzeba sobie jedno popołudnie odpuścić).
W zasadzie do napisania ustawy o powołaniu regionu nie potrzebujemy gotowego godła, to możemy w tym czasie przygotować ten dokument oraz puścić razem z Ametystem i jego nową ustawą o Rzeszy. Dzisiaj jeszcze przygotuję projekt dokumentu, zgodnie z tym co uzgodniliśmy, a nad grafikami posiedzę jutro.

![[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/85_13_12_22_10_32_48.png)