10-03-2022 18:49
Umiłowani Poddani!
Słysząc głos uniżonego ludu i pokorne prośby, zważywszy na apele naszej sławnej Familii, postanowiłam nachylić swe ucho na rozpaczliwe jęki i powrócić do Kraju.
W pierwszej kolejności, proszę o wytłumaczenie obecnej sytuacji państwowej. Wzywam pana Iwana Pietrowa do przedstawienia dokumentów i aktów prawnych na podstawie których rości sobie prawa do Korony Brodryjskiej. Przypominam, że po odejściu niegodnego Pawłowa jestem jedyną legalną Monarchinią Brodrii a w mocy są akta sukcesyjne podług których brzmienia Korona nasza na wieki pozostaje w Rodzie Dostojewskich według ściśle określonych zasad dziedziczenia. Jestem otwarta na dyskusję i negocjacje. Ufam, że spór rozwiążemy na drodze konsensusu i poszanowania praw naszego Państwa.
Umiłowani! Z niepokojem śledzimy ostatnie wydarzenia w świecie rzeczywistym. Z powodu okrutnej agresji państwa rosyjskiego na suwerenną i niepodległą Ukrainę, jako przedstawiciele cywilizowanego świata, nie możemy dłużej milczeć. Z tego względu, odwołując się do Waszych sumień i serc, zapowiadam całkowitą derusyfikację Brodrii. Nasz wirtualny Kraj należy oczyścić z wszelkich odniesień do kultury i dziedzictwa agresorów. Wkrótce przedstawię szereg zmian o charakterze zasadniczym, który już dzisiaj określam: Rewolucją Aleksandryjską. Zmiany zostaną poddane opinii Obywateli w niezależnym i wolnym referendum.
Niech Gwiazda Sławy i Szczęścia powróci na nasze niebo!
(-) Aleksandra Izabella, Cesarzowa

![[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/85_13_12_22_10_32_48.png)