• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Z. Sprawy organizacyjne Uproszczenie forum
@"Hewret von Thorn" bardzo słusznie postulował uczynienie tego forum mniej skomplikowanym. Chyba nie ma co przedłużać, więc wyjdę ze swoją wstępną propozycją:

Przejście graniczne - na wszelki wypadek bym zostawił
Plac Zielony - ograniczyć do jednego działu
Pałac Prezydencki - zostawić jak jest, wedle decyzji każdorazowego konduktora
Rada Republiki - do decyzji Rady
Zgromadzenie Narodowe - jak jest
Forum Obywatelskie - czy to ma sens? Może po prostu poddział do głosowań na Placu Zielonym?
Biuletyn Ustaw - zostawić

Samorządy - po jednym dziale dla każdego z tych, które będą utworzone. Ewentualne poddziału w drodze wyjątku.

Uniwersytet Bialeński - zostawić jak jest, ewentualnie wywalę Ligę Bluszczową i inne takie
Siły Zbrojne - jak jest
Przedsiębiorstwa i Organizacje społeczne - ja bym dał do jednego działu plus limit po jednym dziale dla każdego (bez poddziałów w poddziałach itd) plus usunąć nieaktywne
Krajowa Rada Informatyczna - może do Placu Zielonego?
Archiwum - dać gdzieś na sam dół

Brodria - do decyzji władz brodryjskich

Dział administracyjny - wywalić
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
KRI do pałacu prezydenckiego.
Popieram. KRI to raczej dział ekspercki, więc jak ktoś będzie siedział w Bialenii chwilę to go znajdzie.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

> Plac Zielony - ograniczyć do jednego działu
> Przedsiębiorstwa i Organizacje społeczne - ja bym dał do jednego działu (...)

W jakim sensie?
No żeby wewnątrz Placu Zielonego nie było poddziałów typu Święta Państwowe, Wieści z zagranicy (gdzie i tak aktywny jest jeden wątek). A przedsiębiorstwa i organizacje mogą mieć wspólny dział. I tak aktywne są może ze trzy.
Ametyst Faradobus

Jak możesz to rozpisz to na jakimś schemacie, bo wciąż nie jestem pewien, czy rozumiem Twoją koncepcję.

BTW, co w takim razie zrobić z wątkami z tych poddziałów? Przenieść do Archiwum? Wrzucić jako jedną masę do właściwego działu?
Ok, jutro jakoś rozpiszę.

Do archiwum, jak będzie potrzeba to się wyciągnie.
Ametyst Faradobus

No to ja bym to widział tak:

Przejście graniczne [powitania]
Plac Zielony

Pałac Prezydencki
[poddziały - ministerstwa itp]
Rada Republiki
Zgromadzenie Narodowe
Biuletyn Ustaw

Samorząd I
Samorząd II
Samorząd III

Uniwersytet Bialeński
[z poddziałami]
Siły Zbrojne Republiki Bialeńskiej
[z poddziałami, ewentualnie uprościć je]
Zrzeszenia (przedsiębiorstwa i organizacje)
Archiwum

BRODRIA
Ametyst Faradobus

Zaczynamy zakulisowo myśleć, jak to forum mogłoby wyglądać po zawarciu unii realnej z Brodrią. Padł taki, moim zdaniem rozsądny jako punkt wyjścia, pomysł:

Cytat:- Życie w Bialenii
--- Plac Zielony
--- Pałac Prezydencki
--- Komitety Ludowe
--- Instytucje i organizacje (ale tylko te aktywne, reszta do archiwizacji)

- Życie w Brodrii
--- Plac Wolności
--- Kreml
--- Organizacje i instytucje

- Regiony
--- Wyspa Bialenia
--- Anatolia
(+ żywe regiony Brodrii)

- Archiwum

Siłą rzeczy trzeba będzie więcej wykorzystywać stronę. Tam powinno znaleźć się większość treści wojskowych (na forum co najwyżej jeden albo dwa działy) i te wszystkie instytucje, w których działach jest obecnie tylko część opisowa. Krótko mówiąc jeśli ja np nie mam zamiaru jakoś szeroko wykorzystywać poddziału Kompanii Faradobusów to spokojnie zadowolę się opisem w Encyklopedii na stronie. Trzeba, moim zdaniem, unikać miliona poddziałów i zachować te, z których faktycznie korzystamy.
Ametyst Faradobus

(07-10-2022 17:24)Ametyst Faradobus napisał(a): Zaczynamy zakulisowo myśleć
Zielone stoliki?

No ja się z tą propozycją zgadzam, zwłaszcza, żem ja ją uczynił.
Pomysł przeniesienia treści na stronę główną jest bardzo dobry - tam będą łatwiejsze w odbiorze przez osoby postronne. Jeśli mamy porządną stronę, to trzeba to wykorzystać. Forum mogłoby służyć przede wszystkim komunikacji, zgodnie z jego standardowym przeznaczeniem. Prawda jest taka, że przytłaczająca ilość obecnych działów jest nieżywa, tylko zaśmieca forum i utrudnia jego odbiór.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości