• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Z. Sprawy organizacyjne Uproszczenie forum
No chociażby dział, w którym dyskutujemy. KRF ukryta gdzieś w Pałacu Prezydenckim, a z dupy mamy jeszcze jakiś zupełnie pusty "dział techniczny" na samym dole. Tragedia totalna się zrobiła, bo już nawet ja - doświadczony biurokrata, który za wypełnianie papierków dostał w tym kraju dwie gwiazdy bohatera - się gubię.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
No to myślę, że można przeprowadzić te zmiany, o ile prezydent się zgadza i masz uprawnienia administratorskie.
No dobra, trochę roboty z tym będzie. Będę sobie musiał znaleźć jakiś wolny dzień także póki co jeszcze zbieram uwagi.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Myślę, że jeszcze Archiwum można w wolnej chwili uporządkować, bo tam też jest niezły burdel.
Wstępnie proponuję podział:
- Wydarzenia
- Organizacje
- Organy
- Samorządy i państwa stowarzyszone
Archiwum, w przeciwieństwie do innych działów, można podzielić na poddziały. W tym przypadku taka struktura ułatwi korzystanie, a nie przeszkodzi. Na poparcie moich słów mogę dodać, że kiedy jestem w Oppeln to czasem nocuję w budynku archiwum, gdzie wcześniej była milicja, a jeszcze wcześniej Gestapo także wiem co mówię.
Ametyst Faradobus

Utworzyłem w ramach archiwum 4 zespoły (instytucje państwowe, organizacje, samorządy i państwa stowarzyszone oraz wysypisko). W przypadku organizacji podzieliłem zespół na 4 podzespoły - znowu, aby łatwiej się szukało. Możecie zobaczyć jak to wygląda i ewentualnie ponarzekać to coś popoprawiam.

Chciałbym też skonsultować się, czy któreś z poddziałów z poniższych działów są do zarchiwizowania:

http://spolecznosc.bialenia.org.pl/forum...php?fid=99
http://spolecznosc.bialenia.org.pl/forum...php?fid=37

Bialeńska Partia Demokratyczna - czy ktoś działa?
Bialeńska Partia Socjaldemokratyczna - chyba tak?
Bialeńska Lista Przebojów - może na Plac Zielony jako forma rozrywki?
Ametyst Faradobus

W BPD i BPS już nikt nie działa, można archiwizować.
BLP - można przenieść. W ogóle dajcie znać, czy chcecie tę zabawę kontynuować, czy uważacie, że to spamowanie.
Ja tam chcę. Sam czasem coś dorzucę. Można natomiast pomyśleć nad unowocześnieniem formuły.
Ametyst Faradobus

Co masz na myśli?
Nic konkretnego. Może jakaś forma graficzna dla uatrakcyjnienia? Może wykorzystać stronę? A może umiędzynarodowić? Po prostu żeby coś się zmieniło, aby coś urozmaicić.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości