• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Z. Sprawy organizacyjne Strona główna RB
Drobna sprawa, ale może ktoś z adminów będzie w stanie pomóc. Chciałbym tutaj dodać info o Medalu Dziewięciolecia, ale chyba jeszcze nie ogarniam tej strony na tyle, aby zrobić to z marszu w takiej samej stylistyce, ze wszystkimi grafikami i tak dalej. Rzecz jest zupełnie drugorzędna, więc mogę pokombinować kiedy indziej, ale jeśli ktoś z Was ma ochotę pomóc (np tworząc grafiki z podpisami itp - na wzór dotychczasowych) to błogosławieństwo Patrona nie ominie jego.

Natomiast sprawą bardziej pilną będzie stworzenie opisów nowych regionów, nowych map, a także informacji na temat Uniwersytetu. W ciągu dnia jutrzejszego postaram się zrobić bardziej szczegółowy wykaz tego, co będzie do zrobienia.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
(17-11-2022 17:33)Ametyst Faradobus napisał(a): W ciągu dnia jutrzejszego postaram się zrobić bardziej szczegółowy wykaz tego, co będzie do zrobienia.
To od razu tam napisz, co ja mam robić i wyznacz mi deadline, bo inaczej się nie zmotywuję.
Dobrze, zatem do zrobienia są następujące rzeczy:

1. Stworzenie ogólnego opisu Emiratu (coś w tym rodzaju).
2. Stworzenie ogólnego opisu Wilajetu (coś w tym rodzaju).
3. Stworzenie mapy Emiratu (na ten wzór).
4. Stworzenie mapy Wilajetu (na ten wzór).
5. Stworzenie mapki z nowym podziałem administracyjnym RB (tak jak tutaj).
6. Archiwizacja działu Rzeszy (zdecydować co zostawić).
7. Archiwizacja działu Aharii (zdecydować co zostawić).
8. Stworzenie działu Emiratu.
9. Stworzenie działu Wilajetu.

Ze swojej strony spróbuję pokombinować z mapkami i mogę stworzyć opis Wilajetu plus rzecz jasna dokonam stosownych zmian na forum. Symbolikę samorządową zapewne wypracujemy już w ramach regionów.

@"Karol Medycejski" @"Iwan Pietrow" - dacie radę pomóc z mapkami?

Co do działów na forum: w duchu uproszczenia proponuję zacząć od jednego, prostego działu dla każdego regionu. Poddziały ewentualnie będziemy tworzyli w ramach potrzeb, ale bez przesady (żeby nie było jak w Rzeszy).
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Ad. 1.
Emirat Bialenii to jedna z dwóch wielkich wspólnot samorządowych Republiki. W jej skład wchodzą terytoria położone na Wyspie Bialenii oraz na mniejszych wysepkach Aharze i Fjarze. Jak sama nazwa wskazuje jest to region nawiązujący do kultury arabskiej oraz islamskiej, a w szczególności do idei zielonego socjalizmu wyłożonych w "Zielonej książce" przez Patrona Republiki Bialeńskiej, Pułkownika Muammara Kaddafiego. 

(ciąg dalszy dopiszę w przypływie weny)

Propozycja flagi:

Propozycja herbu:

Ad. 3.

Ad. 7.
Zostawić:
- wątek Dawah w Bialenii z działu "Życie w Aharii",
- dział "Gospodarka i przemysł", do tego można wrzucić przedsiębiostwa z Rzeszy działające na terenie Wyspy Bialenii,
- dział "Miasta" z poddziału archiwum dżamahirijskiego, do tego dorzucić miasta i regiony z Rzeszy działające na terenie Wyspy Bialenii,
- w kwestiach Gwardii niech Pan @'Error2246' się wypowie, czy coś jest do zostawienia.

Ad. 8.
Moja propozycja:
- Targowisko aharskie
- Alkazar Emira
- Gwardia Emiratu Bialenii
- Gospodarka i przemysł
- Miasta i regiony
Tylko znowu: będziemy mieli poddział gospodarki w każdym regionie, a tymczasem są firmy działające w całej Bialenii. Ja to byłbym w ogóle zwolennikiem zrobienia jednego działu z przedsiębiorstwami, wspólnego dla Bialenii i Brodrii.
Ametyst Faradobus

Tak jeszcze na marginesie: po pierwsze sugeruję tymczasowo przenieść gwardie Aharii i Rzeszy do działu SZ RB, bo i tak przechodzą one pod pieczę Dowódcy.

Co do mapki to dzięki za jej ogarnięcie. Proponuję jedynie trochę poprawić napisy tak, bo ten Times New Roman jakoś tak ginie na tle koloru.
Ametyst Faradobus

Ogólnie w tym momencie do zostawienia jest tylko ostatni wpis o manewrach a reszta w pizdu
Właściciel przedsiębiorstwa "Przemysł Mały" 
Error2246

[Obrazek: 3_21_03_20_5_47_04.png][Obrazek: 85_17_11_22_7_17_16.png]
(21-11-2022 14:34)Error2246 napisał(a): Ogólnie w tym momencie do zostawienia jest tylko ostatni wpis o manewrach a reszta w pizdu
A jakieś wątki z Gwardii Dżamahiriji?

(20-11-2022 09:20)Ametyst Faradobus napisał(a): Tylko znowu: będziemy mieli poddział gospodarki w każdym regionie, a tymczasem są firmy działające w całej Bialenii. Ja to byłbym w ogóle zwolennikiem zrobienia jednego działu z przedsiębiorstwami, wspólnego dla Bialenii i Brodrii.
Zgoda, tak będzie bardziej czytelnie.

(21-11-2022 13:57)Ametyst Faradobus napisał(a): Tak jeszcze na marginesie: po pierwsze sugeruję tymczasowo przenieść gwardie Aharii i Rzeszy do działu SZ RB, bo i tak przechodzą one pod pieczę Dowódcy.
Tymczasowo można, ale w przyszłości chcielibyśmy oprzeć całkiem sporą część aktywności i narracji Aharii na Gwardii, więc wolelibyśmy mieć ją u siebie.

(21-11-2022 13:57)Ametyst Faradobus napisał(a): Co do mapki to dzięki za jej ogarnięcie. Proponuję jedynie trochę poprawić napisy tak, bo ten Times New Roman jakoś tak ginie na tle koloru.
Ja kończyłem mikrozofię, a nie grafikę komputerową xD. On będzie mnie, profesora bialeńskiego, poprawiał. Ja nie powinienem nawet rzutnika umieć włączać.

Lepiej?
Ostatni wątek z manewrami
Właściciel przedsiębiorstwa "Przemysł Mały" 
Error2246

[Obrazek: 3_21_03_20_5_47_04.png][Obrazek: 85_17_11_22_7_17_16.png]
(21-11-2022 17:15)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Ja kończyłem mikrozofię, a nie grafikę komputerową xD. On będzie mnie, profesora bialeńskiego, poprawiał. Ja nie powinienem nawet rzutnika umieć włączać.

To akurat prawda. Przekonałem się o tym prowadząc pierwsze zajęcia. Dobrze, że następne mam zdalnie.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości