• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Z. Sprawy organizacyjne Strona główna RB
Wtedy jeszcze był Martin również w mikronacjach. Pytanie brzmi, czy aktualizujemy nazwiska, czy zostawiamy tak jak było w czasie sprawowania urzędu. Jak aktualizujemy, to mi też zmieńcie na Ordyńskiego.
Dobra, do Exce… micropedii już wklepane.

Ja bym zostawił w okresie sprawowania urzędu. Ewentualnie można dodać w nawiasie późniejsze nazwisko.

Docelowo to chcę tam dać odnośniki do profili na stronie, gdzie są wszystkie informacje. Swoją drogą takich biogramów nie mają jeszcze @"Aleksander Czerepach" i @"Error2246".
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Zgadzam się z Jego Magnificencją.

Kolejna kwestia do poprawy - legenda grup na forum. Ja proponuję zaktualizować grupy do stanu:
- Prezydent
- Gabinet,
- Siły Zbrojne,
- Policja Krajowa,
- Obywatel,
- Gość zagraniczny.
Muszę w końcu poprosić Romańskiego, aby mi dał to szkolenie z obsługi BHP czy jak to się nazywa.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Zainspirowany rozwiązaniem z Federacji Nordackiej, zastanawiam się, czy na naszej stronie dałoby się dodać newsletter? Myślę, że rozsyłanie na maila "To był tydzień" i innych nowości prasowych mogłoby przypominać o nas rzadziej pojawiających się Bialeńczyków i skłaniać ich do odwiedzin.
Może któraś z tych wtyczek zadziała: https://blog.home.pl/2022/03/newsletter-...a-wtyczka/
@'Hewret z Gerwenu' może masz jakiś pomysł, jak to zrobić?
W świetle przepisów RODO osoby rejestrujące się muszą najpierw wyrazić zgodę na otrzymywanie newslettera (stąd często firmy robią promocje w zamian za otrzymywanie spamu na skrzynkę, bo zgoda musi być dobrowolna).

A poza tym to i tak nie działa. Nikt tego czytać nie będzie, a źle skonfigurowana poczta mailingowa będzie lądować w spamie.
RODO nie ma tutaj, tj. w przypadku newsletterów za wiele do rzeczy. Istotne są przepisy prawa telekomunikacyjnego i ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną. Ta druga nas nie dotyczy, bo nie prowadzimy działalności gospodarczej i nasze wiadomości nie byłyby informacją handlową. Co do prawa telekomunikacyjnego jest to nieco bardziej kontrowersyjne, bo trudno jednoznacznie wskazać, czy byłby to marketing bezpośredni. No niemniej i tak lepiej odebrać od ludzi zgody, bo niezamówiony newsletter tylko wkurza i ludzie potraktują go jako zwykły spam.

Ametyst F. Bo RODO
Ametyst Faradobus

Jasne, też jestem za tym, by rozsyłać taki newsletter tylko do subskrybentów, a nie robić spam przypadkowym osobom.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości