• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Organizacja Departamentu
Przemyśl też czy chciałbyś mieć gwardię regionalną. Jeśli tak, to musiałbym wnieść do Parlamentu nowelizację ustawy. Bo gdy to ustalaliśmy to jeszcze WP jako region nie istniały.

Można by zrobić taką nawiązująco do "japońszczyzny"... To element niewykorzystany. Jakiś japoński lotniskowiec, jakieś A6M itd.
Noo, WP są dość daleko od Wyspy Bialeńskiej, więc wypadało by.
Dobra w wolnej chwili wydłubię jakąś nowelizację ustawy i wrzucę pod obrady Parlamentu.

Ale i tak się tam ulokuje jąkąś bazę wojskową SZRB.
Prawdopodobnie z racji odległego terenu oraz wyspiarskiego jego charakteru zostanie dokonana pewna rozbudowa MW, tak aby ulokować tam bazę morską. Przyda się też nazewnictwo miast na wyspach, ponieważ niszczyciele, fregaty i korwety otrzymują nazwy od nazw miejscowości (stosownie do wiekości okrętu). Może zbudujemy z czasem jakiś kolejny mały lotniskowiec i będzie on bazował na wyspach?
Co do SZ RB ja tylko moge wydzierżawić teren
No nie za bardzo tak jest... SZ RB to jest element naszego państwa, a więc jest ponad władzą regionów. Żadne władze regionów, lennicy itd. - nie mogą w żaden sposób utrudniać im działania, a nasze narodowe siły zbrojne nie muszą niczego dzierżawić. Jednak nie mam nic przeciwko temu, abyś to Ty wyznaczył lokalizację portu i bazy wojskowej na WP.

Ale mogę Was szeregowy awansować i mianować Komendantem Garnizonu na Wyspach Przyjaźni. Będziecie wtedy odpowiedzialni za funkcjonowanie bazy, jej zaopatrzenie itd.
Dobra.
Cytat:Dobra.
"Dobra"...

Szeregowy, odpowiada się "Tak jest Panie Marszałku"... inaczej będziecie szeregowym, aż do v-śmierci.

Wink Wink Wink
TAK JEST PANIE MARSZAŁKU!
Marszałek Dex jest debeściak, i jego armia też jest debeściak.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości