• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IV Sesja Sejmu Rzeszy [status miast w lennach]
No właśnie... Uważam, że powinniśmy nadać status "miast lennych". O[pisywane przez lenników miasta w ich lennach, czasem zrobione jest to w większym stopniu niż to mam miejsce w niektórych Wolnych Miastach powinny otrzymać odpowiedni status. Oczywiście nie równy Wolnym Miastom, bo majątki jako takie mają w rzeszy wysoki status... ale powinny być bardziej wyróżnione od miast, które są tylko "dekoracją mapy".

Na początek szybka propozycja uzupełnienia symboliki o piąty element:

[Obrazek: 7r17keV.png]

Czy poza statusem można by coś "dołożyć" miastom, które w lennach mają własne herby i są opisane oraz funkcjonują często podobnie (lub lepiej) jak Wolne Miasta? Niby można im lennie utworzyć osobny poddział - tyle, że to można zrobić i obecnie, bo nijak nie jest to ograniczone i wystarczy poprosić admina.

Może Lew ma jakieś pomysły?

Jako niepoprawny militarysta to jedyne co mi na szybko do głowy przychodzi to nadanie takiemu miastu prawa do posiadania jakiegoś określonego przez Lwa oddziału Żandarmerii Rzeszy (najpierw musimy ja oficjalnie powołać), w emblematem z nazwą miasta oraz z puli Gwardii Rzeszy (tutaj niech się Lew nie niepokoi - gdy utworzymy ŻR to jako osoba uprawniona nadam Rzeszy prawo do dodatkowej ilości gwardzistów, tak aby Żandarmeria Rzeszy nie musiała powstawać kosztem reszty "elementu centralnego").

Takie miasto miałoby prawo do własnego herbu... niby dzisiaj każdy może i tak sobie zrobić, ale można to unormować - tak aby odróżniać "miasta herbowe" (Wolne Miasta i Miasta Lenne) od "nieherbowych, czyli takich, które tylko "dekorują mapę" i nie mają swojego gospodarza. Herb i własny oddział Żandarmerii Rzeszy... co jeszcze?

Można np. robić co jakiś czas rankingi najlepiej zagospodarowanych (narracyjnie) miast - rankingi dla Wolnych Miast i Miast Lennych, a może własnie łącznie, tak aby podnieść status miast lennych? To garść takich luźnych propozycji na szybko...

Wiadomości w tym wątku
RE: IV Sesja Sejmu Rzeszy [status miast w lennach] - przez Ronon Dex - 02-01-2020 18:10

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości