• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IV Sesja Sejmu Rzeszy [status miast w lennach]
Janek Sapieha napisał(a):Do wspomnianych wyżej kryteriów nadania miejscowości praw miejskich dołączyłbym podatek w formie stałej opłaty.
Wszystko pięknie tylko... nie prowadzimy gospodarki walutowej, a ona opiera się tylko i wyłącznie na narracji. Tym samym jakiekolwiek podatki będą narracyjne czyli jak to widzisz? Mam napisać, że wniosłem podatek? W postaci czego? Narracyjnej waluty czy narracyjnych towarów? To drugie ma jeszcze minimum sensu bo "podatek towarowy" wymusi narrację dotyczącą jego dostarczenia...

Jeśli chodzi o narracyjną współpracę pomiędzy miastami - to jestem jak najbardziej za... Może to być pole do ciekawej narracji, ale z drugiej strony nie przesadzałbym z jakąkolwiek formą nakazową. Raczej zupełnie odwrotnie - tym, którym się będzie chciało prowadzić takie partnerskie stosunki Lew Wolnogradu będzie mógł jakoś wyróżniać. Tylko zastanówmy się jak?

Może pomysł, że miasta miały by pewien "status" (tylko czym miałby się objawiać?), który byłby tym wyższy, im więcej ciekawych działań i współpracy pomiędzy elementami Rzeszy "gospodarz" będzie prowadził. Czy Lew w tej materii ma jakiś pomysł?

Wiadomości w tym wątku
RE: IV Sesja Sejmu Rzeszy [status miast w lennach] - przez Ronon Dex - 02-01-2020 21:07

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości