• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uroczystość podpisania Traktatu [MAW - RB]
Wasza Ekscelencjo! Drogi Gospodarzu!
Jak już mówiłem jest mi niezmiernie przyjemnie gościć na bialeńskiej ziemii którą teraz dzięki wielkiej gościnności Waszej Ekscelencji.
Teraz, gdy z mikroświata płyną niepokojące wieści o niepokojach w jednym z państw a kolejne wykazują jedynie śladową aktywność nasze Państwa wciąż pozostają ostoją aktywności. Przykładem tego może być Uniwersytet Bialeński. Podróżowałem po wielu krajach , a w każdym było głośno o bialeńskiej Alma Mater. Teraz co także i mnie raduje otwiera się furtka do współpracy między naszymi państwami na której jestem pewien że oba nasze państwa skorzystają.
Dziękuję za uhonorowanie mnie orderem to dla mnie zaszczyt. Jak tylko wrócę do Wiednia będę wnioskował do Jego Cesarskiej i Królewskiej Mości o przyznanie Waszej Ekscelencji Orderu Franciszka Józefa, któryt mam nadzieje przekazać wraz z potwierdzeniem ratyfikacji traktatu przez Radę Państwa
Na koniec wzniosę toast: Niech żyje Bialenia! Niech żyje Austria! Niech żyją Węgry!

Wiadomości w tym wątku
RE: Uroczystość podpisania Traktatu [MAW - RB] - przez Maurycy Orański - 24-10-2020 17:23

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości