26-10-2020 00:25
Osobiście służę na 3KRWP (Pierwszej zawodowej kompanii w Pułku), mamy 110 szeregowych z czego kilku to pluton salutowy, mamy de facto 330 ludzi, a i tak niejednokrotnie 3 kompania musi wspierać przy zabezpieczeniu uroczystości inne kompanie. Często pracujemy po 1-2 miesiące bez dnia wolnego i wiem jak to wpływa na morale żołnierza. Osobiście proponowałbym zwiększyć ilość kompanii jeśli chodzi o reprezentacyjne.
U nas rotacyjnie pełni się warty i mamy 3 posterunki. Pałac Prezydencki, GNŻ oraz DGW. Każdy posterunek ma swoje zmiany etc. 19 szeregowych jest potrzebne na jeden dzień wart. Dlatego proponowałbym pomyśleć o posterunkach jakie mają mieć miejsce i dopiero rozpisywać aktualny stan żołnierzy. Zgadzam się z Rononem i jego pomysłem. Chociaż boli mnie ten optymizm bo w mikro jest łatwiej, niż w nieistniejącym realu.
U nas rotacyjnie pełni się warty i mamy 3 posterunki. Pałac Prezydencki, GNŻ oraz DGW. Każdy posterunek ma swoje zmiany etc. 19 szeregowych jest potrzebne na jeden dzień wart. Dlatego proponowałbym pomyśleć o posterunkach jakie mają mieć miejsce i dopiero rozpisywać aktualny stan żołnierzy. Zgadzam się z Rononem i jego pomysłem. Chociaż boli mnie ten optymizm bo w mikro jest łatwiej, niż w nieistniejącym realu.